KONTROLLÜ FARKLILAŞTIRMA! - Prof. Dr. Nurullah AYDIN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









KONTROLLÜ FARKLILAŞTIRMA! - Prof. Dr. Nurullah AYDIN
Tarih: 07.07.2010 > Kaç kez okundu? 2801

Paylaş


7 Temmuz 2010

Kimliksiz, işbirlikçi tayfa karanlık güçlerin finansı ile yine Abant”ta toplanmışlar. Kendilerine de Abant Platformu diyorlar.



Bu yıl “ın Vesayet ve Demokrasi konulu toplantısında konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye”nin yakın tarihine ilişkin ilginç tespitlerde bulunmuş! Konuşmasına artan terör olaylarıyla başlayan Adalet Bakanı demokrasinin her şeye rağmen güçlendirileceğini söylemiş!



Peki toplantıda neler demiş bakalım;

Şiddete teslim olmayız: Ne zaman demokrasiyi güçlendirmeye çalışsak terör faaliyetleri artıyor bu ülkede. Ama şunu bilmelidirler, hain emellerine ulaşamayacaklar. Kendi karanlıklarında boğulacaklardır. Şiddet sarmalına teslim olmayacağız. Olağanüstü hal ilan etmek demek, terör örgütünün amacına kapalı da olsa hizmet etmek demektir. Bu milli bir davadır. Bu mücadeleye hizmet etmek boynumuzun borcudur.



Geri adım atmayacağız: Hükümet olarak bütün kirli tezgahlara rağmen demokrasi mücadelesinden birlik ve kardeşlik ülküsünden asla geri adım atmayacağız. Biz bu uğurda sadece elimizi değil, başımızı, yüreğimizi bütün bedenimizi taşın altına koyduk. Şiddet sarmalına teslim olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Bununla beraber ısrarla terör yöntemine sarılanlara karşı kararlı bir şekilde mücadelemizden küçük bir sapma olmayacak.



Vesayet ve demokrasi: Vesayet ve demokrasi konusunun yıllardan beri Türkiye”nin gündeminden düşmüyor. Son dönemde ise 2007 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerindeki tartışmalarla başlayan ve günümüzde de devam etmekte olan Anayasal kriz, vesayetçilik sorununu yeniden gündemin ana maddesi haline getirdi.



Seçkin vasiler: Siyasi olarak baktığımızda ise vesayet; demokrasinin bir eksikliği, ayıbı ya da hastalığının bir ifadesidir. Milletin iradesinin hacir altına alınmasıdır. Bu hastalıklı zihniyete göre, halk cahildir, iyiyi kötüden ayırt edemez, seçeceği kişiyi bilemez, kendi hayatı ve geleceği hakkında karar veremez. Kısacası kendi kendini yönetemez. Ülkenin yönetimi “Hasolara, Memolara” emanet edilemez. “Göbeğini kaşıyan adamların”, “kendini arayan köylülerin” oy verdiği bir parti isterse yüzde 80-90 oranında oy alsın iktidar olamaz. Seçkin vasilerin uygun görmediği onaylamadığı hiçbir adımı atamaz. Yine bu hastalıklı zihniyete göre siyasi partilere de güvenilemez... Bu yüzdendir ki ülkemiz bir siyasi partiler mezarlığına dönmüştür. Bugüne kadar Anayasa Mahkemesi kararı ile kapatılan siyasi parti sayısı 25”tir. Bunun dünyada başka bir örneği yoktur.



Baştan sorunlu: Başlangıçtan beri Türk demokrasisinin en büyük zaafı, yukarıdan aşağıya doğru yani vesayetçi seçkinlerin bir lütf-u şahanesi olarak kurulmuş olmasıdır. Diğer bir deyişle vasilerin izin verdiği ölçüde kısıtlı, ayıplı, eksik bir demokrasi. Yukarıdan kurulduğu için de yine yukarıdan askıya alınan bir demokrasi. Böyle olunca da demokrasimiz bir türlü kurumsallaşamıyor ve tam demokrasi hedefine ulaşılamıyor. Ancak demokrasiyi aşağıdan yukarıya doğru inşa ettiğimiz gün, demokrasimizin ayağına vurulmuş olan vesayet prangasından kurtulmuş olacağız.



Şüpheli ölümler: 1960, 1970 ve 1980”de yaşananlar günümüz koşullarında bile açıklanamıyor. Özellikle ilk sivil cumhurbaşkanı olan Turgut Özal”ın bu makama seçilmesi “derin güçleri” rahatsız etti. 1993 yılı 90”lı yılların en karanlık yılı olmuştur. Cumhurbaşkanı Turgut Özal”ın şüpheli ölümü, Eşref Bitlis”in şüpheli bir kazada hayatını kaybetmesi ve Uğur Mumcu”nun katledilmesi aynı yıla rastlar. Yine Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Hiram Abas, Memduh Ünlütürk, Kemal Kayacan, Hulusi Sayın ve diğerleri bu dönemde suikasta uğradılar. Tırmandırılan PKK terörü, faili meçhul cinayetler, suikastlar 90”lı yılları yine bir kaos ortamına sürükledi. Ve arkasından tahmin edeceğiniz gibi 28 Şubat 1997 müdahalesi... İstifaya zorlanan bir hükümet, cumhurbaşkanın eşsiz katkılarıyla parçalanan partiler ve demokrasinin bir kez daha askıya alınması.



Peki ya Abant toplantısına katılan, devlet millet ve değerler karşıtı kimliksiz tiplerin görüşleri ne? Şimdi siz bu görüş ve düşüncelerde olanların egemen olduğu Türkiye”de toplum bütünlüğü, millet algısı, vatan anlayışı bekleyebilir misiniz?



Hakim ve savcıların birbirini dinlediği, hakkında tutuklama kararı verdiği, ilk derece mahkemeleri ile Yüksek organları arasındaki çatışmaların her gün medyada yer aldığı, siyasi iktidarın her yetkilisinin yargıyı zan altında bıraktığı, vatandaşın yargıya güvenini sarsacak beyanlarda bulunduğu, yargıya müdahalelerin ayyuka çıktığı ortamda, hukuk devletinden demokrasiden bahsedebilir misiniz?



GüNÜN SöZÜ: Tarih; hakkın ve hukukun üstünlüğü için verilen mücadelelerle doludur.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 57
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1574
Toplam Tekil 4076355
IP 3.141.0.61






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu