İBRET TABLOSU; İSRAİL KİME KARŞI SİLAHLANIYOR? - Prof. Dr. Mehmet ERDAŞ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









İBRET TABLOSU; İSRAİL KİME KARŞI SİLAHLANIYOR? - Prof. Dr. Mehmet ERDAŞ
Tarih: 09.06.2010 > Kaç kez okundu? 3011

Paylaş


Berlin 09.06.2010

Yalnız erken öten horozun değil, farklı öten horozunda başı gidiyor artık! AKP, ABD deki Yahudi Lobisinin finans desteğiyle iktidar oldu ve ABD Yahudi Lobisinin tüm desteğini çekmesiyle, geldiği gibi en kısa sürede, mantar misali, gidecektir. Türkiye ve kamu varlıklarına yazık olmuştur. İbretle izliyoruz.

Alman Cumhurbaşkanı Horst Köhler durup dururken neden istifa etti dersiniz? Afganistan da görev yapan Alman askerlerine kamuoyu desteği sağlamak maksadıyla “Almanya” nın ihracata bağlı ekonomik çıkarları için gerekirse askeri yöntemlere başvurulabilir, savaşılabilir” dedi, maksadını aşan bir laf etti ve Alman muhalefeti tarafından sert eleştirilmesini onur meselesi yaptı. Makamıma gereken saygı gösterilmiyor diyerek aniden istifayı bastı.

Böyle bir istifa olayını Türk siyasi tarihinde görmek mümkün mü? Makama saygı, onur, şeref, haysiyet, dürüstlük ve güzel ahlak en önemli toplumsal ve bireysel değerlerdir. Din de güzel ahlak ve bu yüce değerler için vardır. Maksadına tamamen yabancılaştırılmış dinsellik de, bilimsellik de fayda vermez, daha çok zarar verir. Nitekim Türkiye de, İlahiyatçılardan Profesör unvanına sahip olup da, Kuran ı bilmeyen, anlayamayan ve bu yüzden de “ Kuran ı Kerim den müsbet bilim türetilemez” diyenleri görmedik mi? Peki Kuran ı Kerim de, daha Galileo dünya dönüyor demeden, en az sekiz yüzyıl öncesinden, asırlardır herkes dünyanın düz ve sarı öküzün boynunda durduğuna inanırken, dünya güneş, ay ve yıldızların kendileri ve birbirleri etrafında döndüğünü, Allah” ın meleklerine ve insanlara önce isimleri (kavramları) öğrettiğini, sonra eşyayı meleklere gösterdiğini ve Hadid suresinin ayetlerini nasıl açıklayacağız? Bundan iyi müsbet bilgi türetmek olur mu?

Ünlü özürlü fizik alimi İngiliz asıllı, sözde evrenin kanunlarını en iyi bilen, fizikçi Stephen Hawking” e sormuşlar ; Sonun da Din mi Bilim mi galip gelecek? Hawking, Tanrının doğa kanunlarının tümü olduğunu insanların anlamadığına işaret ederek, Bilim in yaratıcı olduğunu ve sonunda Bilim in, Din e mutlaka galip geleceğini söylemiş. Bizim dalgalandırma medyası da bunu hemen haber yapmış ve ortalığı dalgalandırmış. Halbuki Allah en büyük alim değil midir? Demek bildikçe Allah a yaklaşılır. O halde bilimle dinin, erkekle kadının birbirine üstünlüğünü tartışmak bir mantık çelişkisi değil mi? Işık ile gölge gibi ayrılmaz bir birlik ve bütünlük içinde olan erkek ve kadını, bilim ve dini, rakip hale getirmekle bilgi türetilebilir mi? Fensiz din, dinsiz fen olmaz. Erkeksiz kadın, kadınsız erkek beka ve üreme sağlayamaz. Bu bilgi kalıcı olabilir mi? Evrensel ölçeklerde geçerli olabilir mi? Mantıken tutarlı olabilir mi? İbretle izliyoruz.

Clausewitz en iyi savunma saldırıdır dediği ünlü eserinde, savaş siyasetin başka araçlarla devamıdır da der. Alman Cumhurbaşkanının söylediği sözün anlamını her Alman siyasetçisi bilir ve ona göre dünya da ekonomik çıkar siyaseti yapar. Ancak Alman Cumhurbaşkanlığı makamı, iki dünya savaşının en önemli militarist aktörü olmuş Alman devletinin en üst makamıdır. Günümüz ekonomik ve finansal dünya konjonktürü, henüz böyle bir sözü hazmedecek durumda değildir, çünkü orta vadeli ekonomik gelecek ve finansal kriz beklenti profilleri, dünya da oluşan atıl kapasite ve talep yetmezliğini, işsizlik ve nüfus artışını çözebilecek, savaştan başka bir ekonomik ve finansal alternatif çözüm reçetesi sunamamaktadır. Tek çözüm sermayenin tabana yayılarak talebin canlandırılmasıdır. Buna da tekelci faiz mekanizması ve finans kapital kanunları müsaade etmemektedir. İbret alınmadığı için Tarih ibret alınması için yine tekerrür edecektir.

İnsanlık dışı Gazze ablukasını, tüm yalnızlığına rağmen devam ettirmek isteyen militarist İsrail, ABD ye yeni silah siparişleri vermektedir. Türkiye”yi kimin idare edeceğine, perde arkasında muazzam medya dalgalandırmaları ve finans gücü sayesinde, sözde demokrasi oyunu ile etkinlikle karar verebilen ABD deki Yahudi lobisi, Recep Beyi Başbakan yaparken hata yaptığını henüz yeni anlamıştır. Daha 1994 yılında, bu makalenin yazarını, kendisini daha sonra Başbakan yapan Üzeyir Garih ile makam odasının önünde kucaklaştı diye, “ Bu Yahudi ile benim makam odamın önünde nasıl kucaklaşırsın ?” diye azarlayan Recep Bey, muazzam bir değiştim aldatmacası ve ABD deki Yahudi lobisinin desteği ile AKP” yi kurup 2002 de iktidar olmuştur. Şimdi kendisini iktidar yapanlara meydan okumakta ve kafa tutmaktadır. İsrail” in Türkiye ve İran a karşı silahlandığı kesindir. ABD deki Yahudi Lobisi, Recep Bey ile Ahmedinejad arasındaki dostluğun, Brezilya Devlet Başkanınca da desteklenen Nükleer yakıt takas anlaşmasından sonra, nihayet yanlış ata oynadığının farkına varmıştır. ABD de ki Yahudi lobisi dalgalandırma ve propaganda savaşına hemen başlamıştır. Beyaz Saray Basın Muhabiri Helen”in “ İsrail den başka bir devlet, uluslar arası sularda bu korsanlığı yapsaydı, ABD hemen savaş ilan ederdi” sözüne dahi tahammül edemeyip onu hemen işinden etmiştir.

Recep bey de belki 2012 ye gelmeden yapılacak bir erken seçimle iktidardan, aynen geldiği hız ve ivme ile gidecektir. Yazık! Çok Yazık! Sadece ibretle izliyoruz.

NOT: Bugün 9 Haziran 2010, Hz. Muhammed s.av.in ölüm yıldönümüdür.Alemlere rahmet olan Hz.Muhammed s.a.v. i rahmetle anmak, ” Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin; siz onların dinine dönmedikçe, onlar size güvenmezler ve size gizli gizli düşmanlık ederler” mealindeki Kuran ayetini hatırlatmak suretiyle tamamlamak istedim.

www.mehmeterdassapbidanismani.com Basın duyurusu











Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 40
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1523
Toplam Tekil 4076304
IP 3.145.111.183






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu