Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Uzman Çavuş Emre Baysal’ın cenaze törenine katıldı 29.02.2020 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Uzman Çavuş Emre Baysal’ın cenaze törenine katıldı 29.02.2020 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 29.02.2020 > Kaç kez okundu? 744

Paylaş


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'de Suriye rejim unsurlarının hava saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Emre Baysal’ın, Pendik’te 15 Temmuz Şehitler Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Şehit Emre Baysal’ın annesi Nuran Baysal ve babası Uğur Baysal’a taziyelerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin kardeşleri Yunus, Rahim ve Sahra Nur Baysal ile de ilgilendi.





İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı’nın kıldırdığı cenaze namazının ardından cemaate hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Emre Baysal’a Allah’tan rahmet dileyerek şehitlerin Hazreti Muhammed’e komşu olduğunu söyledi.



“Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, ancak siz bilemezsiniz” ayetini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Şimdi sanduka işte Emre kardeşimiz bize bu hâliyle sesleniyor ve bizler de şu anda vatanı için, Allah yolunda bu mücadeleyi verirken şehit olan Emre evladımıza, kardeşimize sizler de şahadetinizi en gür sedayla yaptınız. Buna ihtiyacı yok, fakat bu bir Müslüman olarak bizim sadece buradaki kalbi selimle, aklıselimle ortaya koyduğumuz bir ifade. Biz şimdi onu işte ulu makama uğurluyoruz. Şu anda Suriye’de, belki Libya’da, belki çok daha farklı yerlerde geçmişte tarihte nasıl bu mücadeleyi vermişsek bundan sonra da yine aynı mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Şunu bilmemiz lazım ki; şehitler tepesi hiçbir zaman boş değildir, boş kalmayacaktır.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Marşı’nın “Şühedâ fışkıracak, toprağı sıksan, şühedâ! / Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Huda, / Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ” mısralarını okuyarak, “İşte bu anlayışla bunu söyledi. Onun için bu topraklar sıktığınız zaman şüheda fışkıracak topraklardır. Bu topraklar sıradan topraklar değil, yoksa arazi olur. Ama şehit kanlarıyla yoğrulduğu zaman, işte o şühedanın fışkırdığı toprak olur” ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Emre Baysal için Fatiha okuyarak konuşmasını bitirdi.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/116833/cumhurbaskani-erdogan-sehit-uzman-cavus-emre-baysal-in-cenaze-torenine-katildi





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 352
Toplam Tekil 4066486
IP 18.221.165.246






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu