“Türkiye'nin heba edecek tek bir çivisi, boşa geçirecek tek bir anı dahi yoktur” 15.01.2020 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Türkiye'nin heba edecek tek bir çivisi, boşa geçirecek tek bir anı dahi yoktur” 15.01.2020 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 16.01.2020 > Kaç kez okundu? 791

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kardeş Belediyeler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, bazı belediyelerin kaynaklarını atıl bıraktığına dikkat çekerek, “Bırakın araç-gereç gibi kaynakları atıl hâlde bekletmeyi, Türkiye’nin heba edecek tek bir çivisi, boşa geçirecek tek bir anı dahi yoktur. Belediyelerimizin uhdesinde bulunan her türlü imkânda 82 milyonun her bir ferdinin hakkı vardır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Kardeş Belediyeler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katılarak, bir konuşma yaptı.





Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ağırlıklı olarak Batı bölgelerindeki belediyelerle daha çok Doğu ve Güney Doğu Anadolu’daki belediyeleri güç birliği yapmak üzere aynı çatı altında buluşturduklarını belirterek, “Böylece Ensar-Muhacir kardeşliğinin bir benzerini, AK Parti olarak biz de yerel yönetimler alanında tesis etmiş oluyoruz” dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda beş yeni belediye başkanının AK Parti’ye katıldığını, önümüzdeki dönemde bu sayının artacağına inandığını ifade ederek, “İnşallah bundan sonraki her grup toplantımızda peyderpey kadromuzu yeni isimlerle takviye etmeyi sürdüreceğiz. Her zaman ifade ettiğim gibi, yüreğinde vatan sevgisi, milleti sevdası olan herkese bizim kapımız açıktır. Biz küçük hesapların değil, millete ve ülkeye hizmet etmenin derdindeyiz” diye konuştu.



“SORUNLARA DEĞİL, ÇÖZÜM YOLLARINA VE GELECEĞE ODAKLANMALIYIZ”



AK Parti’nin şiarının “gönül belediyeciliği” olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, öncelikli görevlerinin vatandaşların gönüllerini fethetmek olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için halkımızla aramıza asla bürokratik duvarlar örmemeliyiz. Bilhassa kibirlenmek, insanımıza tepeden bakmak bize yakışmaz. Vatandaşa yakın olmakla mesele bitmiyor. Vatandaşın da bize kendini yakın hissetmesini sağlamalıyız. AK Partili bir belediye başkanının alamet-i farikası, her zaman ulaşılabilir olmasıdır” değerlendirmesinde bulundu.



Sorunlara değil, çözüm yollarına, geleceğe odaklanmak zorunda olduklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarının pes etmeyen, yılmayan, geri atmayan başkanlar olduğunu, başkalarının yaptığı gibi eften-püften bahanelerin arkasına asla saklanamayacağını söyledi.



“İsteksiz, heyecansız ve tembel siyasetçilerin en büyük serveti mazeretleridir” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her bir belediye başkanının yükümlülüğünün sıkıntılara aldırmadan, milletin ihtiyaçlarına cevap verecek projeleri üretmek, sorumlu olduğu ili, ilçeyi, beldeyi aşkla ve şevkle imar etmek olduğunu anlattı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemize ve milletimize hizmet yolunda engel tanımadık, tanımıyoruz. Ne 40 yıllık siyasi hayatımızda, ne çeyrek asırlık belediye tecrübemizde ne de artık 18’inci yılına girdiğimiz iktidarlarımız döneminde milletimize mahcup olacak bir işin içine girmedik. CHP gibi seçim döneminde vatandaşı vaat yağmuruna tutup, seçim sonrasında bunları unutanlardan da olmadık. Biz, verdiği sözlerin arkasında duran, sözünün eri bir partiyiz. Biz ahdine, kavline sadık bir kadroyuz” diye konuştu.



AK Parti’nin başarısının gerisinde, her türlü şart altında, millete hizmet aşkı heyecanı bulunduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu özelliklerini muhafaza edeceklerini kaydetti.



“BELEDİYELERİMİZ SADECE SINIRLARIMIZ İÇİNDE DEĞİL, YURT DIŞINDA DA ÇOK ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATIYOR”



“İman varsa, imkân da vardır” diyerek Türkiye’nin yarınlarına damga vuracak eserleri Türkiye’ye muhakkak kazandıracaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde sorunların, sıkıntıların, eksikliklerin büyüklüğü karşısında umutsuzluğa kapılmadan, İstanbul’u daha önce hiç görmediği yepyeni bir belediyecilik anlayışıyla tanıştırdığını hatırlattı.



Hizmet yolculuğunda mahalli idarelerin daima lokomotifleri ve yüz akları olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Belediyelerimiz sadece sınırlarımız içinde değil, tıpkı bir uç beyi gibi yurt dışında da çok önemli projelere imza atıyor. Balkanlar’a gidiyorsunuz, bakıyorsunuz bizim belediyelerimizin oralarda yaptığı eserler var. Afrika’da bakıyorsunuz bizim belediyelerimizin oralarda yaptığı eserler var. Orta Asya’da bakıyorsunuz bizim belediyelerin oralarda yaptığı eserler var. Gönül coğrafyamızın farklı bölgelerinde belediyelerimizin ayak izlerine şahit oluyoruz. Bu sebeple, en küçüğünden en büyüğüne kadar tüm belediyelerimizin etkin ve verimli bir şekilde çalışmalarına özel önem veriyoruz. Sizlerin de omuzlarınızdaki bu ağır sorumluluğun bilinciyle hareket ettiğine inanıyorum.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü toplantıyı ensar-muhacir kardeşliğinin mahallî idarelere uyarlanması olarak gördüğüne işaret ederek, “AK Parti olarak imkânlar bakımından daha iyi konumda olan belediyelerimizle dezavantajlı belediyelerimizi ensar-muhacir gibi birbirine kardeş olarak ne yapıyoruz, zimmetliyoruz. Amacımız sadece kaynakların değil, tecrübelerin de karşılıklı olarak paylaşılmasına fırsat tanımaktır” dedi.



“BELEDİYELERİMİZİN UHDESİNDE BULUNAN İMKÂNLARDA 82 MİLYONUN HAKKI VAR”



Belediyeler arasındaki istişareye, dayanışmaya önem verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir belediyemizin kepçesi, kamyonu, temizlik aracı atıl bir şekilde garajda dururken, diğer belediyemiz görevi olan çalışmaları yapamıyor. Aynı şekilde Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki belediyelerimiz çok temel ihtiyaçlar için sıkıntı çekerken, batıdaki belediyelerimiz keyfe keder işlere ciddi kaynaklar aktarabiliyor. Oysa bırakın araç-gereç gibi kaynakları atıl hâlde bekletmeyi, Türkiye’nin heba edecek tek bir çivisi, boşa geçirecek tek bir anı dahi yoktur. Belediyelerimizin uhdesinde bulunan her türlü imkânda değerli kardeşlerim, 82 milyonun her bir ferdinin hakkı vardır” değerlendirmesinde bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü çalışmanın hizmette adaleti sağlamanın yanı sıra, belediye kaynaklarının imece usulüyle daha verimli kullanılmasına imkân vereceğini sözlerine ekleyerek, belediyeler arasındaki dayanışmada en büyük sorumluluğun imkân bakımından çok daha iyi konumda bulunan belediyelere düştüğünü işaret etti.



Milletin kimin ne yaptığını, enerjisini ne için harcadığını gayet iyi bildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehrine ve ilçesine hizmet değil de şov peşinde koşanların ne hâllere düştüğünü sizler de görüyorsunuz. Son mahallî idareler seçimlerinin üzerinden daha bir sene bile geçmeden şovmenlerin maskesi düşmeye, gerçek yüzleri ifşa olmaya başladı. Bu millet hizmet üretenlerle laf üretenleri, gecesini gündüzüne katarak çalışanlarla yan gelip yatanların tefrikini her zaman yapmıştır, yapacaktır” ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarından işlerine, kendi gündemlerine odaklanmalarını isteyerek, “Başkalarının dar ufukları, kısır siyasetlerin bizi esir almasına asla izin vermeyeceğiz. AK Partili başkanlar rutine sığınan değil çığır açan, hizmet ve projeleriyle her zaman örnek ve öncü olacak adımlar atmak durumundadır” diye konuştu.



AK Partili belediye başkanlarından tevazu, samimiyet ve gayretin merkezinde olduğu bir siyaset anlayışını en güzel şekilde temsil etmelerini beklediğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Unutmayın, bize gurur, kibir, nefsaniyet yakışmaz. Tam aksine her zaman tevazuuyla, samimiyetle, gayretle halkımızın karşısında duracağız ve biz size efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik diyerek onlara hizmet edeceğiz. Sizlerden vatandaşlarımız arasında ayrım yapmadan, eşitlik ve adalet ölçüsünde hizmetlerinizi sürdürmenizi istiyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.





Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kardeş Belediyeler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı öncesinde AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından parti merkezinde düzenlenen "Gençlik Alanında Çalışan STK Temsilcileri İstişare Toplantısı"na da katılarak, gençlerle sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/115301/-turkiye-nin-heba-edecek-tek-bir-civisi-bosa-gecirecek-tek-bir-ani-dahi-yoktur-





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 47
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1414
Toplam Tekil 4067548
IP 13.59.122.162






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.907 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu