“Suriye’deki kaotik durum uzunca bir süredir asıl hesapları gizlemenin örtüsü olarak kullanılıyordu” 24.10.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Suriye’deki kaotik durum uzunca bir süredir asıl hesapları gizlemenin örtüsü olarak kullanılıyordu” 24.10.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 24.10.2019 > Kaç kez okundu? 702

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 105. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Suriye’deki kaotik durum uzunca bir süredir, asıl niyetleri, asıl projeleri, asıl hesapları gizlemenin örtüsü olarak kullanılıyordu. Özellikle Avrupalı ve Amerikalı politikacılardan rejime kadar pek çok kesim, kendi başarısızlıklarını, terör örgütünü perde yaparak gözlerden saklama yoluna gidiyordu. Barış Pınarı Harekâtı’yla, tam manasıyla takke düşmüş kel görünmüştür. Türkiye’ye karşı öfke nöbetleri geçirenlere diyoruz ki, artık bu oyun bitti” dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen 105. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende, bir konuşma yaptı.





“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SINIRLARIMIZ BOYUNCA HÂKİMİYET ALANI KURMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”



Konuşmasında “Sınırlarımız boyunca ve Suriye toprakları içinde bölücü terör örgütünün ülkemizi tehdit eden bir hâkimiyet alanı kurmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zaten böyle bir durum, herkesin üzerinde mutabık olduğu Suriye’nin toprak bütünlüğü ilkesine de aykırıdır. Güvenli hâle getirilen yerlere, ülkemizden 1 ile 2 milyon arasında sığınmacının geri dönüşünü sağlayacağız. Uluslararası toplumun desteğiyle yürüteceğimiz bu proje için, hemen temaslara başlıyoruz” dedi.



Türkiye’nin Amerika ve Rusya ile vardığı mutabakatların amacına ulaşmasının, PKK-YPG ve DEAŞ terör örgütlerinin, sınırdan başlayarak, Suriye topraklarındaki varlığının tamamen sona erdirilmesine bağlı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunu muhataplarımıza da her fırsatta ifade ediyoruz. İster Amerika, ister Rusya, ister rejim, isterse bir başka güç olsun, terör örgütlerinden herhangi birini, isim, bayrak veya üniforma değiştirerek yeniden karşımıza dikmeye kalkarsa biz bu oyuna gelmeyiz. Bu durumda, hiç kimse kusura bakmasın, kendi bildiğimiz yolda ilerlemeye devam etmekten asla çekinmeyiz. Bu yolda ödeyeceğimiz bedelin büyüklüğünü küçüklüğünü de asla hesap etmeyiz” diye ekledi.



“BARIŞ PINARI HAREKÂTI, HAKİKATLERİ ORTAYA ÇIKARMIŞTIR”



“Geçmişte bu oyun çok oynandı, ama geldiğimiz noktada tüm dünya PKK ile YPG’nin aynı örgüt olduğunu kabul etti” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yine DEAŞ’ı yıllarca PKK-YPG’yi koruyup kollamanın bahanesi olarak görenler, bugün aslında her iki örgütün, tıpkı bir madalyonun iki yüzü gibi aynı amaca hizmet ettiğini de gördü. Uluslararası toplumun bunca vakittir, iki terör örgütünün anlaşmalı şekilde kurguladığı bir şantajın oyuncağı hâline dönüşmüş olması çok acıdır. Hele hele koca devletlerin bu trajik oyunu ciddi ciddi sahiplenmeye kalkmaları çok daha acıdır” açıklamasında bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin 9 Ekim saat 16.00’da başlattığı Barış Pınarı Harekâtı, bu şantaj ve tiyatro sahnesini yıkmış, hakikatleri ortaya çıkarmıştır. Biz bu harekâtla, sadece kendi sınırlarımızı güvenlik altına almakla, Suriyeli kardeşlerimizin önemli bir bölümüne ülkelerine geri dönüş imkânı sağlamakla kalmadık. Aynı zamanda bu harekâtla, pek çok devlete ve kesime, terör örgütlerinin kendilerini soktuğu cendereden kurtulma şansı da verdik. Ülkemizi hedef alan öfke selinin sebeplerinden biri de, bu gerçeğin ortaya çıkmasıdır. Çünkü Suriye’deki kaotik durum, uzunca bir süredir, asıl niyetleri, asıl projeleri, asıl hesapları gizlemenin örtüsü olarak kullanılıyordu. Özellikle Avrupalı ve Amerikalı politikacılardan rejime kadar pek çok kesim, kendi başarısızlıklarını, terör örgütünü perde yaparak gözlerden saklama yoluna gidiyordu. Barış Pınarı Harekâtı’yla, tam manasıyla takke düşmüş kel görünmüştür. Türkiye’ye karşı öfke nöbetleri geçirenlere diyoruz ki, artık bu oyun bitti.”



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/112272/-suriye-deki-kaotik-durum-uzunca-bir-suredir-asil-hesaplari-gizlemenin-ortusu-olarak-kullaniliyordu-





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1568
Toplam Tekil 4067702
IP 3.146.34.191






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu