KAFKASLARDAKİ MODERN SOYKIRIMLAR - Kargülü ALMILA - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









KAFKASLARDAKİ MODERN SOYKIRIMLAR - Kargülü ALMILA
Tarih: 02.06.2010 > Kaç kez okundu? 2976

Paylaş


Bazı çığlıklar vardır, sonsuzluğa yayılan

Yine ins soyundan gelenlerin sebep olduğu canhıraş feryatlar!.

Soysuzluğun abidesi şahsiyetsizliğin alamet-i farikası!

Zalimlerin en hınzır dayanağı olan zulümleri sonucu kainatı kaplayan çığlıklar!

Koskoca bir Kafkasya”yı zelzele yemişçesine inim inim inleten feryatlar!

Yine ins soyundan gelenler unutur da unutmaz dağlar taşlar.

Unutmaz bozkır gecelerinde parlayan yıldızlar

Arından utanıp yere kapaklanır da saikalar

Utanmaz mazlumları katleden vicdansızlar



Böyle bir giriş yapmak içimden gelmezdi aslında ortada bu kadar gerçekler varken. Keşke ben de unutabilsem, unutanlar kadar. Keşke her yıl dönümlerinde yüreğim şerha şerha yarılmasa. Keşke gözlerime kan yürümese. Keşke…

Ama mümkün olabilir mi?. Zerre miktarı vicdanı olanın unutması mümkün mü. Aklım hayalim almıyor benim.



Onurlu şerefli yüce milletim hak etmediği o kadar çok iddiaya maruz kalırken, hele de yine kendi içerisindekiler tarafından yargısız infazlarla kederlenirken, benim en ufak bir şeyi unutmamı kimse bekleyemez benden. Yaşadıkça ve nefes aldıkça da bıkmadan usanmadan yazacağım rabbime yeminim olsun. Yazacağım şimdi sustu sanılan tüm feryatların aslında kıyamete kadar nasıl susmayacağını. O çığlıklar ki, sanılmasın fezada kaybolup gider. O feryatlar ki sanılmasın kulaklarımızı tıkadıkça varlığı hükümsüz kalır. Heyhat! Vicdan sahipleri için ne büyük gaflet!



Tarihin bile anımsamaktan utandığı bir takvim . 26 Şubat günü Türk dünyası ve Azerbaycan için en acılı günlerden biri olmanın yanısıra aynı zamanda insanlık tarihi için de kelimenin tam anlamıyla siyah bir sayfadır. Bundan 12 yıl önce, yani o takvimler 25 şubatı 26 şubata bağlayan geceyi gösterirken, Azerbaycan”ın Hocalı kentinde sivil halka karsı Ermeniler tarafından tam anlamıyla bir katliam yapılmıştı. Aslında katliam kelimesi çok çok masumdur orada yaşatılanların tarifinde.



Bugün sözde soykırım iddialarıyla Türkiye”y i suçlayan Ermenistan”ın Devlet Başkanı Robert Koçaryan”ın direktifle ri doğrultusunda Ermeniler Azerbaycan”ın Karabağ bölgesinde 7 bin kişilik nüfusa sahip ve coğrafi konumu itibariyle bölge için stratejik önemi olan Hocalı kentini ele geçirmek için 25 Şubat gecesi katliam gayesiyle harekete geçmiştir. Ancak daha öncesinde Gorbaçov”un direktifleri ile kanlı 20 Ocak 1992 de Karabağ Türklerinin elindeki bütün silahlar toplatılmış halk savunmasız bırakılmak sureti ile uygulanacak planlı vahşetleri için yeterli manevra düzeni sağlanmıştır. (Azerbaycan”da "Kanlı 20 Yanvar" diye anılan, 20 Ocak 1990”de Rus işgalinde, gece yarısı Bakü”ye giren Rus tankları 1000”in üzerinde sivili genç-yaşlı, kadın-erkek demeden katletmişlerdir.) Buna mukabil bölgedeki işgalci Rus kuvvetleri Ermenistan”ın ise özellikle konvansiyonel silahlarla donatılması sağlanmıştır.



26 Şubat tarihli o kara günde ise Hocalı”nın işgali sonucu sivil, eli silahsız, Azerbaycan Türkleri çocuk, kadın, ihtiyar ve genç ayrımı yapılmadan Ermeniler tarafından katledilmiştir. Resmi veri lere göre, o gece 613 kişi hunharca katledilmiş; bunlardan 83 çocuk, 106 bayan acımasız yöntemlerle işkence yapılarak öldürülmüştür. Ayrıca, 487 kişi ağır yaralanmış ve 1275 kişi ise rehin alınmış, geri kalan nüfus da bin bir zorlukla canını kurtarmıştır. 26 çocuk tamamen ve 130 çocuk ise kısmen öksüz kalmıştır. Ermeniler şehitleri kendilerine mahsus özel acımasızlıkları ile gözlerini oyarak, kafataslarının derisini soyarak ve vücutlarının farklı organlarını keserek öldürmüştür. Küçücük çocukların bile gözleri oyulmuş, hamile kadınların karınları yırtılmış ve insanlarımız diri diri toprağa gömülmüştür. Hatta şehitlerin bir çoğunun cesetleri yakılmıştır.



Elbette daha sonraları, Hocalı`da soykırıma maruz kalan insanların bağımsız doktorlar tarafından tıbbi kontrolleri yapılmıştır.. Bu tarafsız Tıbbi araştırmaların neticesinde bir gerçek daha ortaya çıkıyor ki, bu sadece insanlığa karşı değil dünyaya yönelik Vandalizm olayıdır.. Çünkü söz konusu tıbbi komisyonun muayene ettiği cesetlerin çoğunun üzerinde Ermenilerin deneyler yaptıkları ke sin delillerle sabittir. Sahi dini, dili, ırkı ne olursa olsun, insanların cesetleri üstünde yapılan deneyleri dehşete kapılmadan izlemek mümkün mü?.



Dolayısı ile Kafkaslarda bir insan nesli sırf inancından ve milli kimliğinden dolayı emperyal zalimlerce katledilirken, katliamcılara alkış tutan ve parlamentolarında sözde soykırım yasalarını alkışlayarak kabul eden devletlerin de zalimleri uluslararası siyaset arenasında destekleyerek zulme ortak oldukları unutulmamalı, unutturulmamalıdır.



Kaldı ki tarih boyunca Türk milleti hiç bir halka zulmetmemiş, bütün halkların haklarını korumuştur . Savaşırken bile merhamet, savaş kurallarına riayet, savunmasız masum sivillerin zarar görmemesi, hayvanlara, bikilere, su kaynaklarına ve tarihi eserlere zarar verilmemesi fikri hep ön plandanda olmasına önem vermiştir.

Bu gün elimizde bu kadar canlı kanıtlar olmasına rağmen, hala medeni dünyanın gözünün içine baka baka, geçmişimizi karalamaya kalkıp, üstelik hem suçlu hem g üçlü mantığı ile sözde bir "ermeni soykırımı" iddiası yapanlar size sesleniyorum:

Asil ve yüce Türk milleti tarihi boyunca "emanet-i sıdıka" olarak bildiği ve hep koruduğu bu insanların her dönemde vahşetine maruz kalmıştır.

Çünkü Hocalı katliamı da diğerleri gibi soykırımın cüzi bir örneği gibi görünse de asırlar boyu tekrarlanan o bildik vahşetin günümüze izdüşümüdür!

Vahşettir!

Kıyamettir maruz kalanlara!

Cinayettir!



Aksini iddia edenler varsa buyursunlar derim.



Kargülü ALMILA



Yazarın notu: ( Bu olaylar size ne kadar tanıdık geldi! Lütfen sorgular mıyız benliğimizi. )





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 19
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 525
Toplam Tekil 4066660
IP 3.138.113.188






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.193 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu