“Vatanımızın bekası ve milletimizin istikbali bizim için her türlü hesabın üzerindedir” 18.06.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Vatanımızın bekası ve milletimizin istikbali bizim için her türlü hesabın üzerindedir” 18.06.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 18.06.2019 > Kaç kez okundu? 908

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Trabzon Yaşlıları Koruma Derneği Akşam Yemeği” programında yaptığı konuşmada, “Vatanımızın bekası ve milletimizin istikbali bizim için her türlü hesabın üzerindedir. Açık ve net söylüyorum: Doğu Akdeniz’de Kıbrıs Türklerinin hak ve menfaatlerinin takipçisi olmaktan bizi hiç kimse alıkoyamaz. Gerekirse baş veririz, ama hukuksuzluk karşısında asla başımızı eğmeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Trabzon Yaşlıları Koruma Derneği Akşam Yemeği” programına katıldı. Eski Büyükdere İskelesi’nde gerçekleşen programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.





Türkiye’nin son 17 yılda; ekonomi, güvenlik, siyaset, diplomasi ve savunma sanayiinde yakaladığı başarıların, birilerini çok ciddi rahatsız ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomisi sağlam bir Türkiye, kur-faiz-enflasyon sarmalı sayesinde çalışmadan, üretmeden, hiçbir riske girmeden zenginleşen bir avuç elitin işine gelmiyor. Demokrasisi güçlü bir Türkiye, ‘göbeğini kaşıyan adam diyerek’ milleti aşağılayan, millete tepeden bakan seçkinlerin işine gelmiyor. Savunma sanayiisi ileri bir Türkiye, her yıl ülkemize sattıkları silahlar üzerinden milyarlarca dolar kazanan silah baronlarının işine gelmiyor. Diplomasisi etkin bir Türkiye, bölgemizi çıkarlarına uygun şekilde dizayn etmeye alışmış emperyalist güçlerin işine gelmiyor” açıklamasında bulundu.



“BİZ BAĞIMSIZLIĞIMIZI BİRİLERİNİN İHSANINA, LÜTFUNA BORÇLU DEĞİLİZ”



“Biz bağımsızlığımızı birilerinin ihsanına, lütfuna borçlu değiliz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz masa başında yapılan kirli pazarlıklarla değil, cenk meydanlarında yapılan gazalarla kurulan bir devletiz. Biz bedelini aziz şehitlerimizin kanlarıyla ödediğimiz zaferlerin üzerinde yükselen bir ülkeyiz. Bin yıldır bu topraklardayız, Anadolu’dayız. Tarihimiz boyunca görmediğimiz ihanet, yaşamadığımız saldırı kalmadı. Feleğin çemberinden, akrebin kıskacından geçerek bugünlere geldik” şeklinde konuştu.



“HAVA SAVUNMA SİSTEMİMİZİ GÜÇLENDİRMEK ÜLKEMİZİN EN DOĞAL HAKKIDIR”



Türk milletini hafife alanların, bir mektupla, bir beyanla Türk milletini hizaya getirebileceklerini zannedenlerin, er ya da geç yanıldıklarını anlayacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatanımızın bekası ve milletimizin istikbali bizim için her türlü hesabın üzerindedir. Açık ve net söylüyorum: Doğu Akdeniz’de Kıbrıs Türklerinin hak ve menfaatlerinin takipçisi olmaktan bizi hiç kimse alıkoyamaz. Gerekirse baş veririz, ama hukuksuzluk karşısında asla başımızı eğmeyiz” dedi.



Hava savunma sistemini güçlendirmenin Türkiye’nin en doğal hakkı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her zaman ifade ettiğim gibi; elbette burada önceliğimiz müttefiklerimizle beraber hareket etmek, tedariklerimizi de yine onlardan sağlamaktır. Biz ekonomide, ticarette, üretimde dışa bağımlı olmak istemediğimiz gibi, savunma sanayiinde de dışa bağımlı bir ülke olmak istemiyoruz. Ortak üretim, teknoloji transferi ve tecrübe paylaşımını içermeyen hiçbir projede yer almaz, bu tarz projelere milletimizin tek bir kuruşunu dahi harcamayız. Çünkü biz son 17 yılda elde ettiğimiz tüm başarılara bu şekilde imza attık.”



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/105712/-vatanimizin-bekasi-ve-milletimizin-istikbali-bizim-icin-her-turlu-hesabin-uzerindedir-





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 35
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 848
Toplam Tekil 4072775
IP 3.133.109.211






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu