“Tüm Müslümanlar merhum Mursi’yi son nefesine kadar yürüttüğü onurlu mücadeleyle hatırlayacak” 17.06.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Tüm Müslümanlar merhum Mursi’yi son nefesine kadar yürüttüğü onurlu mücadeleyle hatırlayacak” 17.06.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 17.06.2019 > Kaç kez okundu? 889

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, “94 Ruhuyla Cihannüma ve Kadim Dostlar Buluşması” programında yaptığı konuşmada, eski Mısır Cumhurbaşkanı Mursi’nin vefatıyla ilgili olarak, “Biz ve tüm Müslümanlar merhum Mursi’yi son nefesine kadar yürüttüğü onurlu mücadeleyle hatırlayacak. Bizim gözümüzde kendisi, inandığı dava uğrunda verdiği mücadele sırasında hayatını kaybeden bir şehittir. Tarih, onu cezaevine atıp idamla tehdit edenleri ve şehadetine yol açan zalimleri asla unutmayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen “94 Ruhuyla Cihannüma ve Kadim Dostlar Buluşması” programına katılarak bir konuşma yaptı.



Konuşmasının başında, 2013 Temmuz’unda kanlı bir darbeyle devrilerek cuntacılar tarafından hapse atılan eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin vefatını üzüntüyle öğrendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendisiyle, hem Cumhurbaşkanı seçilmeden önce, hem de seçildikten sonra yakın dostluğumuz oldu. Darbe mahkemelerinde yargılanan ve idam cezasına çarptırılan merhum Mursi’nin, yine bir mahkeme salonunda son nefesini vermiş olması, adeta kendisine ve halkına yıllardır yapılan zulmün bir sembolüdür. Zalimler mazlumların canlarına kast edebilir, hatta onları öldürebilirler; ama verdikleri mücadelenin izzetine asla halel getiremezler” dedi.



Tüm Müslümanların merhum Mursi’yi son nefesine kadar yürüttüğü onurlu mücadeleyle hatırlayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti: “Bizim gözümüzde kendisi, inandığı dava uğrunda verdiği mücadele sırasında hayatını kaybeden bir şehittir. Tarih, onu cezaevine atıp idamla tehdit edenleri ve şehadetine yol açan zalimleri asla unutmayacaktır.”



“1994 SENESİ SİYASİ TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİDİR”



“Bugünkü toplantımızın temasının ‘94 Ruhuyla Büyük Buluşma’ olarak belirlenmesi son derece manidardır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zira 1994 senesi siyasi tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. 1994 yılı sadece bizim hareketimiz için değil aynı zamanda Türk siyasi hayatı için de bir kırılmadır, yeni bir milattır. Ülkemizdeki hukuk, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesi açısından 1950 seçimleri ne kadar önemlisiyle, 1994 seçimlerinde yakalanan başarı da aynı şekilde önemlidir” şeklinde konuştu.



“SİYASİ GÖRÜŞÜ, ETNİK KÖKENİ, İNANCI, MEZHEBİ NE OLURSA OLSUN HİÇ KİMSEYE ÖN YARGILI BAKMADIK”



Hiç kimseyi dışlamadıklarını, ötekileştirmediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dış görünüşü, siyasi görüşü, etnik kökeni, inancı, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun hiç kimseye ön yargılı bakmadık. Zira yaratılanı Yaratandan ötürü sevdik. Fatih’teki insanımıza nasıl ulaşmaya çalışıyorsak, Kadıköy’deki, Beyoğlu’nun arka sokaklarındaki kardeşlerimize de mesajlarımızı ulaştırmaya, projelerimizi anlatmaya çalıştık. İstanbul’un dışlanmış semtlerinden başlayarak girilmedik hane, kapısı çalınmadık ev, eli sıkılmadık esnaf bırakmadık” ifadelerini kullandı.



“Buradan sizlerin aracılığıyla tüm İstanbullu kardeşlerime, tüm dava arkadaşlarımıza şu önemli çağrıyı yapmak istiyorum” açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dönem İstanbul’un maslahatını, milletin menfaatini, ülkenin bekasını her türlü küskünlüğün, kızgınlığın önüne koyma dönemidir. Gün fitneyi büyütme, kırgınlıkları derinleştirme günü değil; bir olma, beraber olma, kenetlenme, safları sıklaştırma günüdür. İstanbul’un istikbali karşımdaki bu kadronun omuzlarındadır. Türkiye’nin aydınlık geleceği her birinizin vereceği mücadeleye bağlıdır.”



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/105699/-tum-muslumanlar-merhum-musri-yi-son-nefesine-kadar-yuruttugu-onurlu-mucadeleyle-hatirlayacak-





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 27
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 722
Toplam Tekil 4072649
IP 3.140.186.241






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu