Annenin ve anneliğin önemini ve sırını kavramaktan geçiyor anneler gününün önemi ve bilinci - Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Annenin ve anneliğin önemini ve sırını kavramaktan geçiyor anneler gününün önemi ve bilinci - Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ
Tarih: 12.05.2019 > Kaç kez okundu? 820

Paylaş


iortas@cu.edu.tr

Her insanın (hatta diğer hayvanların da) ilk öğretmeni annesidir. Doğumdan önce ve doğumdan sonrada annenin duygusu, sevgisi, dokunuşu, bilgisi, görgüsü ve öğretisinin her anı çok özel ve kelimeler ile anlatılamayacak kadar önemlidir. Anne, annedir ve her bir anne doğurduğu ve canından olan parçasının yaşamasını güvence alması doğal bir görev. Annenin canlılığın devamı ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için her türlü bedeli ödemektedir.

Anne yeryüzündeki en kutsi görevi yerine getiren, bizleri hesapsız bir fedakârlıkla büyüten, yaşamımız boyunca katıksız ve duru bir sevgiyle bağlandığımız, fedakârlık, hoşgörü ve sevginin timsali olan annelerimiz, yerleri asla doldurulamayacak düzeyde değerli varlığımızdır.

Annemin bu doğal duygular ile ben dâhil 6 evladına sevgisini, öğretisini içtenlikle yüklemeye çalıştı. Doğa ile iç içe yaşadığımız göçebe yaşayan ailenin ağır yükünü sekemeden sabahın ilk ışıklarından gece yarıların kadar çalışarak gerçekleştirdi. Gün geldi eksiğimizi-gediğimizi kapattı, gün geldi bizi başkasına karşı korudu. Gün geldi eksiklerimizi göstererek farkındalığımızı artırdı. Okuma yazması yok ancak algıları ve hisleri kuvvetli. Çocuklarının geleceğe yönelmesi için hep isteklendirişi olmuştur. Bu bağlamda anneyi başka bir anneden ayırt etmemek gerekir. Annenin kıymetlisi kıymetsizi, makbulü olmaz. Yalnızca anne, annedir. Bu bilinçle önce beni var eden ve yaşama coşkumu ve oluşturan annem derin saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Sonra yaşam arkadaşım, Erkin Can’ın annesi eşimin bizler için yaptığı fedakârlığa ve destekleyici duruşuna derin saygılar duyuyorum.

Neşet Ertaş ozanın dizelerindeki ”İki büyük nimetim var, biri anam biri yârim; Birisi var etti beni, birisi yar etti beni” İkisine de derin hürmetim var. İkisinde kıymet biçilmez”. Annenin ve anneliğin önemini ve sırını kavramaktan geçiyor anneler gününün önemi ve bilinci. Eğitimimin ve bilincimin gelişmesine katkıda bulunan bütün öğretmenlerimin annelere saygılar. Ayrıca ülkemin cefakâr bütün güzel annelerin bu mütevazı günlerini candan kutlar içten duygular ile ellerinden öpüyorum. Anneler günün yalnızca kutlu olsun demeyelim. Annelere saygıyı içtenlikle hissettirelim. İyi ki varsınız annelere, iyi ki anne olmuşunuz, bizi biz yaptınız. Ayaklarınızın altının öpülmesi gerektiğini şimdi daha iyi idrak ediyorum.

12 Mayıs 2019

Adana





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 40
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1235
Toplam Tekil 4067369
IP 18.191.5.239






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.120 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu