İÇİMİZDEKİ VİRÜSLER! - Prof. Dr. Nurullah AYDIN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









İÇİMİZDEKİ VİRÜSLER! - Prof. Dr. Nurullah AYDIN
Tarih: 31.05.2010 > Kaç kez okundu? 2998

Paylaş


31 Mayıs 2010

Şehitler artmaya devam ederken, saldırılar her yerde sürerken, AKP, var gücüyle devletin temel güçleri olan ordu ve yargıyı yıpratmaya, etkisizleştirmeye devam ediyor.



Askerler, aydınlar Amerikan karşıtı AKP karşıtı duyarlı kesimler, sindirilmeye, susturulmaya devam ediyor.



Bu ülkede birçok farklı etnik kökenden gelen insan yaşar. Tarih boyunca Türkler kendinden çok farklı toplumlarla bir arada hoşgörü içinde birlikte yaşamışlardır.



Ancak ihanete farklı etnik topluluklardan değil dönme tiplerden çekmiştir. Dünün Yahudi dönmeleri derken birde baktık ki Müslüman gözüken Ermeni ve Rum dönmeleri de var. Üstelik bunlar İslamcı kimlikleri ile cemaat ve tarikatlarda yuvalanarak kendilerini İslam ümmetçiliği altında gizleyebilmişlerdir.



Anadolu coğrafyasında Türk olmak ve Türk kalmak, Türk olarak yaşamak zordur.



Küresel güçlerin gözü bu coğrafyadadır. Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkasya”dadır.



Türk milleti büyük bir saldırıyla karşı karşıyadır. Burada birinci sırada DİL gelmektedir. Türkçeyi kaybederek Yunanlılaşan, Almanlaşan, Bulgarlaşan, Macarlaşan, Sırplaşan, çok insanımız vardır. Kürt milliyetçiliğinin öncüleri, kendini Kürt olarak tanımlayanlar değil bizzat yabancı misyonerler, gezginler ve konsoloslardır.



Bugün Anadolu da yaşayan insanlarımızın ortak sorunu; aş, iş, ağalık ve yolsuzluktur.



Kürtçülüğün babası da P.Maurizio Garzoni adındaki Katolik misyoner bir papazdır. Kürtlerin var olduğu iddia edilen coğrafya üzerinde bu gün Türkiye, Suriye, İran ve Irak Devletleri bulunmaktadır. PKK Marksist kuramdan beslenmektedir.



Haçlı zihniyetinin Türk Milleti üzerinde, onu hakimiyeti altına almak için denediği iki yöntem vardır. Bunlardan biri Asimile etmek diğeri de Başkalaştırmadır. Bu gün Kürt meselesi denilen şeyin altında işte bu başkalaştırma projesi yatmaktadır. Bunun için uyduruk bir dil yaratma ile bu işe başlanmıştır.



P. Maurizio Garzoni, 18.yuzyılın son çeyreğinde bu günkü Türk-Irak sınırının 30 km. kadar ötesinde- buraya dikkat edin- tam 18 yıl boyunca yaşamış, Kürtler, Ermeniler, Asuriler, Keldaniler, Nesturiler arasında çalışmıştır… Bu sırada Kurmançı ağzını da öğrenmiş ve 1787 yılında tarihte bir ilk olarak Roma”da İtalyancayla Kürt Dili ve Grameri sözlüğünü yayınlamıştır. Papaz Garzoni bütün bu zahmetlere ve mahrumiyetlere neden katlanmıştır ?

Neden bu meçhul diyarlarda yıllarca ömür tüketmiştir?



Misyoner Garzoni, gelip Anadolu”nun Kurmançi ağzına merak sarmıştır. Sebebi gayet basit: 18. yüzyıla kadar izlenen Türkleri dıştan yıkma stratejisi, içten yıkma stratejisine dönüştürülmüştür. Başrolde ise Vatikan, Rusya, İngiltere, Fransa, Almanya vardı. İçten yıkma stratejisi bu gün din farklılıkları, etnik farklılıklar, dil, lehçe ve ağız farklılıkları, bölge ya da aşiret farklılıkları gibi hususlar üzerinden aynı güçler tarafından sürdürülmektedir.



Yapılan çalışmalarla Kürtçe denilen Kırmançi ve Zazaca ağızlarının, Göktürk ve Uygur lehçeleriyle birlikte Çuvaşçanın karşılaştırılmasıyla Eski Türkçe ile ilişkisi ortaya konmuştur.



Yine bir Alman marifetiyle de 1960”li yılların başında Doğu Karadeniz de Laz, Hemşinli, Gürcü, Pontoslu Rum gibi etnik parçalar tanımlamaya başlamıştır.



Bölgeye gelen Wolfgang Feurstein adli bir Alman kendini Laz Ulusu yaratmaya adadığını açıkça söylemiş, önce Lazca yazı dili oluşturmak için Laz Alfabesi düzenlemiş, ardından bu Laz Alfabesi ile ilkokul seviyesinde metinler hazırlamış ve uyduruk Lazca gramer bilgileri ile sözlük çalışmaları yapmıştır.



İtalyan Garzoni”nin yaptıkları ile Alman Feurstein”in yaptıkları arasında tarih olarak büyük bir zaman aralığı olmasına rağmen (1787-1960) büyük benzerlikler var! Biri Kürt Ulusu diğeri Laz Ulusu yaratma peşinde. İkisinin de kullandığı ortak argüman DİL”dir .



Bugün azı etnik kimliğini gizleyen siyasetçi akademisyen gazeteci, 36 etnik köken ve Türkiyelilik dayatmalarını bu projelere dayalı olarak mı yapmaktalar?



İçten yıkma stratejisinin en önemli ayağı; dil, lehçe ve ağız farklılıklarının üzerine giderek başkalaştırma ve bunun sonucu olarak bölme operasyonudur. Açılımların sebebi budur.



Bu son zamanlarda Yeni Osmanlıcılık akımı ile de körüklenmektedir.

Coğrafyamız üzerinde yaşayan insanlar, Turan kökenlidir yani Türk oğlu Türk”tür.



İnsanlar kendilerini nasıl ifade ediyorlarsa o millettendir lafları bu oyunların neticesidir.



Türk Milleti; olanları anlamaya, farkına varmaya, başlamıştır.



GünüN SözÜ: Dildeki anarşi toplum ve devlet hayatındaki kaosun temelidir.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 40
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1065
Toplam Tekil 4075846
IP 18.226.166.214






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu