Amsterdam Mescid-i Aksa Teşkilatında bayrak değişimi - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Amsterdam Mescid-i Aksa Teşkilatında bayrak değişimi
Tarih: 29.03.2019 > Kaç kez okundu? 911

Paylaş


Kongreyi yönetmek üzere divan heyetine Hollanda Türk Federasyon Genel Sekreteri Erim Uğurlu, Hollanda Türk Federasyon Genel Muhasibi Sadettin Şimşek ve Soest Türk Kültür Merkezi Başkanı Baki Emektar seçildiler.



Divan seçiminden sonra kongrenin açılış konuşmasını Mescid-i Aksa Teşkilat Başkanı Şuayıp Koçak yaptı.



Şuayıp Koçak yapmış olduğu konuşmada birlikte görev yaptığı dava arkadaşlarına teşekkür etti ve yeni seçilecek olan başkan ve yönetim kurulunun her zaman yanında ve destekçisi olacağını bildirdi.



Kongrede 14. dönem faaliyet, muhasebe ve denetleme kurulu raporları okundu. Raporlar, üyeler tarafından oy birliğiyle kabul edildi.



Raporların okunması ve onaylanmasından sonra ise başkan, yönetim kurulu, denetleme ve disiplin kurulu seçimlerine geçildi.



Yapılan seçim sonucu Mescid-i Aksa Teşkilat Başkanlığına seçilen İskender Gürışık teşekkür konuşması yaptı.



Gürişik, “Bu bir bayrak yarışıdır ve bayrağı en iyi şekilde temsil edeceğim.” diyerek sözlerine başladı. Gürışık, bu kutsal görevde kendisine gösterilen güvenden ve destekten dolayı teşekkür ederek gelecek dönemde milli, manevi ve kültür faaliyetlerine devam edeceklerini söyleyerek 14. dönem Teşkilat Başkanı Şuayıp Koçak'a çiçek takdim etti.



Kongrede son olarak söz alan Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik ise,” Bu bir hizmet ve bayrak yarışıdır, bir bayrak devrininin güzel bir örneğini yaşıyoruz. Bu kongremiz Hollanda Türklüğüne, teşkilatımıza hayırlar getirsin.” dedi.



Genel başkan Gedik konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve şehitlerimiz olmak üzere omuzumuzdaki emanetin vebalinin ne olduğunu biliyoruz, Yaradan bizleri utandırmasın. Bu teşkilatımızın şu ana kadar yaptığı güzel çalışmaları devam ettireceğinden hiç şüphemiz yoktur. Dün olduğu gibi, bugün ve yarın hep beraber yürüyeceğiz, hizmet edenlerden Allah razı olsun. Biz Türkler kadere inanan kişileriz, fakat her şeyi de kader olduğunu kabul etmeyiz. İmam-ı Azam, İmam Maturidi ve Hoca Ahmet Yesevi'nin açmış olduğu yolda akıl ve mantığıda yürüterek milletimize nasıl bir hizmet götürebiliriz, Cenab-ı Allah'ın rızasını nasıl kazanabiliriz, tek derdimiz budur, tek düşüncemiz budur. Türk milletinin neferleri olarak, Türk milliyetçiliğini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açmış olduğu Kuvay-ı Milliye anlayışını benimseyen kişiler olarak, nerede bir Türk'ün derdi varsa, sıkıntısı varsa oralarla ilgilenmek, oralara yardım elini uzatmak bizim boynumuzun borcudur. Mekanı cennet olsun, Başbuğumuzun hayatı, fikirleri, çilesi ve mücadelesi bizlere örnek olmuştur. Gençlik yıllarından beri Milliyetçi-Ülkücü Hareketin içinde olmuş değerli liderimiz bizlere örnek olmuştur.”



Konuşmasında Holllanda gündemine de değinen Murat Gedik, sözlerine şöyle devam etti: “Bizler kendimizi Avrupa Türkleri olarak tanımlıyoruz. Hollanda'da yapılacak olan hem eyalet seçimlerinde hem de Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oyumuzu kullanmamız lazım.

Burada Hollanda toplumuna katkı sağlamak da boynumuzun borcudur.”



Özellikle teşkilatçılığın önemine vurgu yapan Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik, bu zamana kadar yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı Şuayıp Koçak’a ve ekibine teşekkür etti ve göreve yeni seçilen İskender Gürışık ve yönetim kuruluna başarılar diledi.



Amsterdam Mescid-i Aksa Teşkilatı kongresi sonrası katılımcılara ikramda bulunuldu.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 944
Toplam Tekil 4062335
IP 3.134.104.173






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu