BİR AKSAKALDAN SESSİZ SORULAR - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BİR AKSAKALDAN SESSİZ SORULAR - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK
Tarih: 22.12.2018 > Kaç kez okundu? 434

Paylaş


'Okuduğunu anlama özürlü' olanlara nasıl bir sıfat bulsak?



Siz hiç ‘farkında olunmadan’ yaşanan mutluluk gördünüz mü?



Develer, 'deve' olduklarının; öküzler de, ‘öküz’ olduklarının farkında mıdırlar?



Beyinlerini birilerine ‘emanet’ bırakanlar, 'beyinsiz' dolaştıklarının farkında olurlar mı?



Yiğit düştüğü yerden kalkarmış. Bu tespit ‘sakıt’ ve ‘sabık’ yiğit siyasetçiler için de geçerli midir?



Her şey değişiyor. Onların da değişmesi gerekmez mi? Birkaç ay sonra da kurban, bayrama denk gelirse ne olacak halimiz?



Eşek, fıtratına uygun davranıyor da, acaba insanların ‘bir kısmı’ da öyle yapıyor mu? (kasıt aramayın, içinden geçti de sordum)



Hani merak etmiyor da değilim: kendileri 'Ensar' olmayanlar, 'Ensarlığı' kabul etmeyenler, Ensar olanlara neden karşı olurlar ki?



Hani diyorum; 'yalancı' biri, bir başkasına 'yalancı' dese... Eeeee? Ne demek istemiştir? Muhatap nasıl biridir? Kafam karıştı da...



Ne garip! Zaman ilerleyip ahir ömre (sona) yaklaşırken bazı insanların özgül ağırlıkları sıfıra doğru ilerliyor. Bu tür insanlardan tanıdığınız var mı?



Katillerine âşık olan insanların olduğu yerde, hırsızlarla ortaklık yapmanın bir mahzuru olur mu ki? (Hani zihin egzersizi olsun diye sordum. Başka bir amacım asla olamaz).



Birileri bir zamanlar bir vesile ile demiş ki: Bana yapılan zerre kadar iyiliği de zerre kadar kötülüğü de unutacak kadar ‘nankör’ değilim. Yargısı ‘doğru’ bir yargı mıdır?



Müslüman bilim adamlarının yaptığı bir araştırma sonucu, geçen yıl ‘orucu bozan’ sebeplerin, bu yılda aynı olduğu tespit edilmiş. Bir bilen Yiğitbey öyle naklediyor. Hayret! Olur mu öyle?



Birileri bir zamanlar atasözü 'denemesi' yapmış ve iki 'atasözü' inşa etmiş:

1. Abdestsiz adama namaz dayanmaz!

2. Abdestsiz adamın namazı ne zaman bitireceği belli olmaz!

Ne dersiniz? Atasözlerini iyi inşa etmiş mi? Bu sözler asırlarca geçerliliğini korur mu? Yoksa yarın unutulup gider mi?



'Meczup' birine 40 yıl boyunca 'akıllı' denirse o artık 'akıllı' kabul edilirmiş. Peki, 40 yıldan sonra onun 'akıllı olmadığı' anlaşılırsa, ona inananlar kaç yıl sonra onun 'meczup' olduğunu kabullenirler?



Tamam, yapılan 'kötü' şeyleri hep birlikte eleştirelim, ama 'iyi' şeyleri ne yapalım? Genetik müzmin muhalefet duygusu ile ona da yine muhalefet etsek mi ki? Bir soru geliyor aklıma: ülkemi yıllardır kırmızı ışık’ta bekleten kim veya kimlerdir?



Aksakalın soracağı daha çok soru var da…







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 25
Dün Tekil 1579
Bugün Tekil 203
Toplam Tekil 4063173
IP 3.143.168.172






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























8 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Ba ka dile uymaz anan n sesi, Her s z n ararsan vard r T rk esi
(Ziya G KALP)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu