Konu: Balkanlar’daki Şehit ve Gazilerimizin “Milli Şehit ve Gazi” Statülerinin Yasal Kayıt Altına Alınması - Dr. Kader ÖZLEM - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Konu: Balkanlar’daki Şehit ve Gazilerimizin “Milli Şehit ve Gazi” Statülerinin Yasal Kayıt Altına Alınması - Dr. Kader ÖZLEM
Tarih: 22.12.2018 > Kaç kez okundu? 461

Paylaş


Değerli Basın Mensupları,

Bilindiği üzere, Bulgaristan’da 1984-1989 yılları arasında Türklere karşı girişilen asimilasyon sürecinde yüzlerce soydaşımız hayatını kaybetmiş olup yüzbinlerce kişi ise anavatanımız Türkiye’ye göç etmek zorunda kalmıştır. Komünist dönemin son yıllarında yaşanan söz konusu asimilasyon sürecinde soydaşın Türk isimleri Bulgar isimleriyle değiştirilmiş, Türkçe konuşmak yasaklanmış, dini vecibelerin yerine getirilmesi engellenmiş ve bütün bu uygulamalara direniş gösterenler ise Belene’de toplama kamplarına gönderilmiştir. Türk ve Müslüman olduklarından dolayı zulme uğrayan Bulgaristan Türkleri için şüphesiz bu dönem karanlık yıllar olarak anılmaktadır.

Bu süreçte Türk-İslam davası için mücadele edip hayatlarını feda eden çok sayıda insanımız olmakla birlikte, özellikle direnişin başladığı ve sürdürüldüğü dönemde sembol haline gelerek Bulgaristan Türklerinin birlik ve beraberlik timsali olan ve soydaşın kaderinin somutlaşmış değerlerini oluşturan Türkan Bebeğimiz, Ayşe Hasan, Musa Yakup gibi şehitlerimiz bulunmaktadır.

Her sene aralık ayında Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçimizin, Bulgaristan’daki Türk Azınlığın ve Türkiye Cumhuriyeti’nden giden Sivil toplum Kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinin kabirleri başında anma törenine katıldığı sembol haline gelen üç şehidimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizin, artık sadece gönüllerde değil, resmiyette ve hukuk önünde de “şehit” statüsünde sayılmalarının; milli, dini değerlerini ve temel özgürlüklerini korumak için yıllarını zindanlarda geçirmiş kahramanların “gazi” statüsüne alınmaları için yasal düzenleme yapılmasının zarureti açıktır.

Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu olarak tüm kurum ve kuruluşlar ile siyasileri bu konuda gereken adımları ivedilikle atmaya davet ediyoruz.

Şehitlerimizin ve Gazilerimizin bunu fazlasıyla hak ettiği inancıyla bu hususu kamuoyuna ve soydaşlarımıza önemle duyuruyoruz.



Dr. Kader ÖZLEM

Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (BGF)

Genel Başkanı







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 28
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1633
Toplam Tekil 4067767
IP 3.145.47.253






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu