'ABD DEAŞ’a karşı hava saldırılarını sonlandıracak' iddiası - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









'ABD DEAŞ’a karşı hava saldırılarını sonlandıracak' iddiası
Tarih: 20.12.2018 > Kaç kez okundu? 409

Paylaş


AA - District of Columbia - 20 Ara 2018 11:17





Kategori: Genel





'ABD DEAŞ’a karşı hava saldırılarını sonlandıracak' iddiası





ABD’nin Suriye’den askerlerini çekme kararıyla birlikte DEAŞ’a karşı yürüttüğü hava saldırılarını da sonlandıracağı öne sürüldü. Pentagon Sözcüsü Robertson ise saldırıların, "ABD kuvvetleri orada olduğu sürece" devam edeceğini açıkladı.





WASHINGTON (AA) - Reuters haber ajansına açıklama yapan üst düzey Amerikalı yetkililer, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    ABD’nin Suriye’de hava saldırılarını da sonlandıracağını kaydeden yetkililer, “Trump’ın askerleri çekme kararı hava saldırılarının da son bulacağını işaret ediyor.” yorumunu yaptı.

    Pentagon'dan iddialara yanıt

    Öte yandan, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Sean Robertson ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amerikan medyasının, "ABD'nin DEAŞ'a karşı hava saldırılarını durduracağı" iddialarını değerlendirdi.

    Binbaşı Robertson, "ABD kuvvetleri orada olduğu sürece kuvvetlerimize destek için hava ve top saldırılarına devam edeceğiz. Gelecekteki operasyonlar için spekülasyon yapmayacağız." ifadesini kullandı.

    Sözcünün, hava saldırılarının kapsamına vurgu yaparken, SDG ismini kullanan YPG/PKK'dan bahsetmeden "sadece ABD güçlerine destek amaçlı" saldırı düzenleyeceklerini ifade etmesi dikkati çekti.

    ABD'nin Suriye'den çekilme kararı

    ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Başkanlığım döneminde Suriye'de bulunmamızın tek nedeni olan DEAŞ'ı yendik." ifadesini kullanmıştı.

    Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da yaptığı açıklamada, "DEAŞ ile mücadelenin yeni evresine girmekle beraber, ABD askerlerini ülkeye geri çekmeye başladık." bilgisini vermişti. Daha sonra benzer bir açıklama da Pentagon'dan gelmişti.


    Amerikan medyasının Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberlerde ise Dışişleri Bakanlığının Suriye'deki tüm personelini 24 saat içinde çekeceği, ABD'nin Suriye'deki askerlerinin de 60 ila 100 gün içinde ülkeden çekileceği iddia edilmişti.

    Muhabir: Muhammed Bilal Kenasari-Kasım İleri











    Muhabir: Muhammed Bilal Kenasari

    Yayınlayan: Nuray Tunçay





    Yorumlar









    Aktif Ziyaretçi 65
    Dün Tekil 1349
    Bugün Tekil 732
    Toplam Tekil 4074008
    IP 18.221.187.121






    TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
    TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
    Journal is indexed by:





























    15 Sevval 1445
    Nisan 2024
    P
    S
    P
    C
    Ct
    P
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30


    Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


    Ekle kar









    Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

    Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
    Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

    TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
    Google Sitemap

    "Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

    Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

    Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu