Kocadon, geri mi ? dönüyor?.. - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Kocadon, geri mi ? dönüyor?.. - Necdet SİVASLI
Tarih: 18.12.2018 > Kaç kez okundu? 428

Paylaş


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçen ancak aday gösterilmeyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a MHP başta olmak üzere bazı partilerden teklif götürüldüğü belirtiliyor.

Peki, Kocadon, CHP dışında bir partide siyaset yapar mı?

Bu sorunun yanıtını almak için son yapılan anket çalışmalarına bakmak gerekiyor.

Geçen ay (Kasım) ayı içinde Gezici Kamuoyu Araştıra Muğla’da bir anket çalışması yaptı. Bu anket çalışmasında “Seçimde hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Alınan yanıtlarda “CHP’ye oy veririm” diyenlerin oranı % 43,9 olarak ölçüldü.

Diğer partilere oy verecek olanların sayısı oldukça düşük görünüyor.

Sözü uzatmayalım:

Osman Gürün’ün Muğla’da farklı kazanabileceği görülüyor.

Eğer Kocadon CHP Muğla adayı olsa, burada CHP’nin oy oranında birkaç puan sıçrama olabileceğini de görmekteyiz.

Şimdi gelelim asıl konuya:

Kocadon, CHP dışında bir partiden aday olursa kazanabilir mi?

Bu oldukça zor görünüyor. Olsa olsa, CHP’nin alacağı oyları düşürebilir. Kocadon da bunu mutlaka görüyordur. Bu nedenle son yaptığı açıklamada “Ben siyaseti CHP çatısı altında sürdürme kararındayım” diyerek diğer partilere kapıyı kapatmış görünüyor.

Kocadon deneyimli bir siyasetçidir ve kendisini kazanamayacağı bir ortamda riske atmaz. Mutlaka bunun hesaplarını da yapmıştır ve yapıyordur.

Şimdi soru şu:

Kocadon ikna edilip, bir dönem daha Bodrum Belediye Başkanlığı adayı olabilir mi?

Yapılan görüşmeler, Kocadon’un “Partim neyi uygun görüyorsa hizmete hazırım” açıklamaları Başkanın yeniden Bodrum’a dönebileceği konusunda ipuçlarını da veriyor.

CHP Genel Başkan Yardımıcısı Oğuz Kaan Salıcı, geçtiğimiz günlerde parti okulunda Kocadon’la 40 dakika görüştü. Burada Salıcı’nın Mehmet Kocadon’a başka partilerden teklifi sorduğu ve partide bir dönem daha Bodrum Belediye Başkanlığı görevinde bulunmasını söylediği ifade ediliyor.

Sonuç ne:

Kocadon “Düşüneceğim” demiş.

CHP’de siyaset yapmaya kararlı olan, Bodrum Belediye Bakanlığını da “düşüneceğim” diyen Kocadon yeniden eski görevi için aday olabilir.

Şimdi böyle bir ihtimal var. Zaten daha önce de Kılıçdaroğlu Kocadon’un bir dönem daha Bodrum’a hizmet etmesi gerektiği konusunda bir açıklama yapmış ve bunu da Başkan iletmişti.

“Düşüneceğim” konusuna gelince.

Bodrum’da CHP’den Beledye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan birçok isim var. Bazı isimlerin Kocadon’a yakınlığı ile biliniyor.

Kocadon bu isimlerle bir görüşme yapıp, kararını buna göre verebilir.

Ya da kendisine en yakın ismin Başkan adayı olması için çalışma yapar. Kazanması için kolları sıvar. Böylece Bodrum’da yine ipler elinde olur.

Özetleyelim:

Kocadon CHP dışındaki kendisine yapılan teklifleri kabul etmez, siyaseti CHP çatısı altında yapmayı sürdürürse Bodrum’a aday olsa da olmasa da ilçedeki dengeleri değiştirebilir.

CHP’nin Bodrum’da ölçülen son oy oranı % 49’larda görünüyor.

Daha önce % 53 olan oy oranında kaymaların olduğunu da görmekteyiz. Ancak, bugün için % 49 oranındaki oy oranı CHP’nin Bodrum’da Başkanlığı kazanmasının da önünü açıyor.

CHP’li aday adayları ise açıklamalarında “Bodrum’da CHP’ye % 60 oranında oy verecek kitle var” iddiasında.

Şunu da ekleyelim:

Her seçimde Bodrum, Muğla’dan daha çok CHP oyu çıkaran ilçe olarak dikkatleri çekiyor.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 306
Toplam Tekil 4066441
IP 18.221.41.214






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.788 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu