'Seni unutmadık Necmettin öğretmen' - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









'Seni unutmadık Necmettin öğretmen'
Tarih: 23.11.2018 > Kaç kez okundu? 450

Paylaş


AA - Şanlıurfa - 23 Kas 2018 12:34





Kategori: Kültür, Sanat, Yaşam





'Seni unutmadık Necmettin öğretmen'





Tunceli'de terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldıktan sonra şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz’ın Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki öğrencileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü buruk kutladı.





ŞANLIURFA (AA) - Necmettin Yılmaz’ın isminin verildiği Çiftçibaşı Mahallesi'ndeki ilkokulda düzenlenen etkinkinlikte şehit öğretmenin öğrencileri, sınıf tahtasına "Seni unutmadık Necmettin öğretmen" yazdı ve masadaki fotoğrafına karanfil bıraktı.

Siverek Milli Eğitim Şube Müdürü Kürşat Harmankaya, tüm şehit öğretmenlere Allah’tan rahmet diledi.

Necmettin Yılmaz'ın, memleketine giderken terör örgütü PKK’nın saldırısına uğradığını ve şehit olduğunu anımsatan Harmankaya, şöyle konuştu:

"Onun emanetine en iyi şekilde sahip çıkıyoruz. Necmettin Yılmazları unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Buraya yeni atanan öğretmenlerimiz onun emanetine en iyi şekilde sahip çıkıyorlar. Allah devletimizden razı olsun, devlet büyüklerimizin katkılarıyla Necmettin Yılmaz öğretmenimizin adını yaşatmak adına buraya 12 derslikli modern bir okul yapıldı ve şehit öğretmenimizin ismi verildi. Buruk bir an yaşıyoruz, o yüzden duygulanıyorum. Onun emaneti olan öğrencilerimize en iyi şekilde bakıyoruz."  

"Çocuklar dillerinden hiç düşürmüyor"

Sınıf öğretmeni Özge Yaşar ise ilk görev yerinin şehit öğretmenin sınıfı olmasından ve onun öğrencilerini okutmaktan dolayı gururlu olduğunu dile getirdi.

"Temennim Necmettin öğretmenin yetiştirdiği öğrencilere umut olmak" diyen Yaşar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocukların sürekli bahsettiği, dilinden düşürmediği başta Necmettin öğretmen olmak üzere, bütün şehit öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Çocuklar hiç dillerinden düşürmüyor, sürekli anıyorlar, iyi bir insan olduğundan bahsediyorlar. İnşallah onlara layık olabiliriz, onların yaptığı yaşattığı şeyleri devam ettirebiliriz."

Etkinlik öncesi öğretmenin dosyasını da incelediğini anlatan Yaşar, duygulandığını dile getirdi. 

"Onu unutmayacağız"

Yılmaz’ın öğrencilerinden Aliye Sunkar da onu çok özlediklerini söyledi.

Sunkar, Yılmaz ile en son 2016'daki Öğretmenler Günü'nde pasta kestiklerini aktararak, "Keşke şu anda burada olsaydı. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Necmettin öğretmenime bir kova yoğurt getirmiştim, çok sevinip beni öpmüştü. Herkes kendisine hediye getirmişti, bizi çok severdi.” dedi.

"Keşke öğretmenimiz burada olsaydı” diyen öğrencisi Bircan Çaçan ise "Biz onu unutmayacağız. O çok iyi bir öğretmendi. Necmettin öğretmenimizi çok özledik. Allah mekanını cennet eylesin." şeklinde konuştu.

Birgül Subay da Öğretmenler Günü'nde Necmettin Yılmaz’a hediye olarak süt getirdiğini belirterek, "Çok sevinmişti, beraber eğlendik. Daha sonra evimize geldi, beraber çay içtik. Bizimle sohbet ediyordu, karne zamanı da bize pasta getirmişti. Yedikten sonra da vedalaştık." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı kırsal Çiftçibaşı Mahallesi'nde sınıf öğretmeni olarak görev yapan Necmettin Yılmaz, 16 Haziran 2017'de memleketi Gümüşhane'ye giderken Tunceli-Pülümür kara yolunda terör örgütü PKK mensupları tarafından yolu kesilip aracı yakılarak kaçırılmış, daha sonra da şehit edilmişti.











Muhabir: Cuma Sarı

Yayınlayan: Arif Konak





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 46
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1148
Toplam Tekil 4075929
IP 3.138.174.174






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu