Michelin'den kış koşullarında güvenli seyahat için öneriler - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Michelin'den kış koşullarında güvenli seyahat için öneriler
Tarih: 23.11.2018 > Kaç kez okundu? 418

Paylaş


AA - İstanbul - 23 Kas 2018 12:11





Kategori: Ekonomi*Genel





Michelin'den kış koşullarında güvenli seyahat için öneriler











İSTANBUL (AA) - Michelin, sürücüleri kış mevsiminde takip mesafesine, yüksek hızda seyretmemeye, ani fren ve hızlanmadan kaçınmaya, kısa farları sürüş esnasında sürekli açık tutmaya dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyardı.

Michelin tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket, havaların soğumasıyla birlikte güvenle seyahat etmek için nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda önerilerde bulundu.

Kış lastiği, kullanılan özel kauçuk karışımı sayesinde soğuk hava koşullarında sertleşmeyerek yola tutunma özelliğini koruyor ve böylece daha kısa fren mesafesi sağlıyor. Bu nedenle Michelin, hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde, kar yağmasını beklemeden kış lastiği kullanımına geçilmesini tavsiye ediyor.

Kış mevsiminde takip mesafesine, yüksek hızda seyretmemeye, ani fren ve hızlanmadan kaçınmaya, kısa farları sürüş esnasında sürekli açık tutmaya dikkat edilmesi gerekiyor.

Araçtaki lastiklerin aynı marka ve desen olmasına özen gösterilmesi gerekirken, aynı aksa aynı desen lastiklerin takılması araç dengesi için son derece önem taşımakta.

Hava basıncının araç üreticisinin belirttiği ölçüde olmasına dikkat edilmesi de Michelin'in önerileri arasında yer alıyor. Michelin, sürücülerin stepne lastiğinin de kontrolünü yaparak basınç değerine bakmasının önemine işaret ediyor.

Akü kontrolünün yapılması ve radyatördeki suyun donmaması için mutlaka antifriz kullanılması gerekirken, Michelin yetkilileri cam yıkama sistemini sıfır dereceye kadar donmaktan koruyan alkol içermeyen bir silecek sıvısı kullanılmasına özen gösterilmesinin önemini vurguluyor.











Muhabir: Belgin Yakışan

Yayınlayan: Cevat Kışlalı





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1497
Toplam Tekil 4067631
IP 18.218.129.100






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.002 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu