Suriye sınırında izinsiz geçişlere göz açtırılmıyor - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Suriye sınırında izinsiz geçişlere göz açtırılmıyor
Tarih: 24.10.2018 > Kaç kez okundu? 944

Paylaş


AA - Hatay - 24 Eki 2018 02:38





Kategori: Genel





Suriye sınırında izinsiz geçişlere göz açtırılmıyor





Hatay'da, gece-gündüz yaya devriye görevi yapan hudut birlikleri, sınır hattı boyunca arttırılan gözlem kuleleri, yer altı ve üzerindeki hareketleri algılayıcı sistemler ve "drone"lar sayesinde sınırından izinsiz geçişler önlendi.





HATAY (AA) - ERDAL TÜRKOĞLU - Hatay'dagüvenlik duvarının yanı sıra gece-gündüz yaya devriye görevi yapan hudut birlikleri, sınır hattı boyunca arttırılan gözlem kuleleriyer altı ve üzerindeki hareketleri algılayıcı sistemlerdrone'lar ve 24 saat kayıt yapan sabit kameralar sayesinde 2018'in 9 ayında yaklaşık 430 bin kişinin düzensiz göç engellendi

Suriye'nin İdlib, Afrin ve Lazkiye bölgelerine sınırı bulunan Hatay'da, hudut birlikleri yasa dışı geçiş faaliyetlerine yönelik denetimleri yoğun şekilde sürdürüyor. 

Nöbet noktalarının arttırıldığı, 2,5 metrelik ve 4 tonluk güvenlik duvarının yüzde 90'ının tamamlandığı, termal kamera, ışıklandırma ve hareket algılayıcı sensörler gibi teknolojik araçların yerleştirildiği sınırda, düzensiz göçü önlemek için ekipler 24 saat görev yapıyor.

Bu yılın 9 ayında 200 bin civarında Suriyeliyi Türkiye tarafına geçtikleri sırada yakalayan hudut birlikleri, düzensiz göçmenleri gerekli işlemler için jandarmaya teslim etti.

Güvenlik soruşturmasında terör örgütleriyle bağlantısı veya herhangi bir suça karıştığı belirlenen 100'e yakın şüphelinin ise adli makamlara sevki gerçekleştirildi. 

Hudut birlikleri, drone ve sabit kameralarla fotoğraflarını çekip sayılarını belirlediği yaklaşık 230 bin düzensiz göçmene ise sınır ihlali yapmaya çalışırken engel oldu.

Sınırdaki güvenlik önlemleri

Yerli ve milli imkanlarla üretilen son teknoloji araçlar, yer altı ve üzerindeki hareketleri algılayıcı sistem ile sisli havada dahi görüş sağlayan kameralar, düzensiz göçün önlenmesine ve sınır ihlali yapanların yakalanmasına büyük kattı sağladı.

Yer altına döşenen akustik algılayıcılar, karadan sınır ihlali veya olası tünel kazım faaliyetleri ile araç ve insan hareketlerini belirlemesi güvenlik güçlerinin hareket kabiliyetini güçlendirdi. 

Karakoldaki komuta merkezini uyaran algılayıcılar, birliklerin önceden önlem alınmasını da sağladı.

Gece-gündüz yaya devriye görevi yapan hudut birlikleri, sınır hattı boyunca arttırılan gözlem kuleleri, drone'lar ve 24 saat kayıt yapan sabit kameralar sayesinde sınır hattında düzensiz göçün önlenmesi konusunda büyük başarı elde edildi.












Muhabir: Erdal Türkoğlu

Yayınlayan: Mehmet Akgün





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1198
Toplam Tekil 4067332
IP 18.191.132.194






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.788 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu