Eyüp Sultan anma haftası - Umut BULUT - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Eyüp Sultan anma haftası - Umut BULUT
Tarih: 27.04.2010 > Kaç kez okundu? 3010

Paylaş


İ.Y.C. Eyüp Sultan Şubesi Sibyan Mektebi Eyüp Sultan Gönüllüleri, Halid Bin Zeyd Eba Eyyüb El Ensarî”nin şehadetinin 1338. yıl dönümü münasebetiyle bir anma etkinlikleri düzenliyor. Cülus Yolu Binek taşı karşısı Sibyan Mektebi Tefekkür Bahçesi”nde düzenlenecek olan programın ilk gününde, 4 Mayıs günü saat 15: 00”da Emekli Müftü İlahiyatçı Yazar İbrahim Koç “Eyüp Sultan”ı Tanımak ve Anlamak” adlı söyleşi gerçekleştirecek. Mizban-ı Resülullah Eba Eyyüb El Ensarî”nin hususiyetini, İstanbul”umuz ve Türkiye”miz için önemini anlatacak. Program öncesinde imam hatip Yaşar Özay katılımcılara Kur”an-ı Kerim ziyafeti çekecek.

Hattat ve ebrûzen Ömer Faruk Dere ve arkadaşları tarafından aynı gün Suda Düşlenen Taşlar adlı ebru sergisinin yanında, Taşa İşlenen Medeniyet adıyla bir fotoğraf sergisi açılacak.

5 Mayıs Çarşamba günü saat 12: 00”da İletişim ve davranış bilimi uzmanı Dr. Tahsin Gülhan, “Gençler hedefiniz nedir?” konulu bir söyleşi yapacak. Gençleri geleceğe hazırlamak ve hedeflerini belirlemeyi amaçlamaktadır. Aynı gün saat 15: 00”da Guinnes rekortmeni İlker Yılmaz “Dia Gösterimi ve Gençlerle Başarının Sırları konusunda bir söyleşi gerçekleştirecek.

Fikir ve kültür hayatımızda öncü roller üstlenen Yazar Hekimoğlu İsmail 6 Mayıs Perşembe günü saat 15: 00”da “Ölüler Diriliyor…”konulu bir sohbet gerçekleştirecek. İlerlemiş yaşına ve rahatsızlığına rağmen Eyüp Sultan hatırına bu sohbetleri asla ihmal etmeyen Hekimoğlu İsmail bu sene de okuyucularıyla beraber olup Ölüler Diriliyor serisini devam ettirecek. Ebru zen Ayfer Özkan”“ Gönülden Yansımalar ““adlı bir ebru sergisi açacak.

7 Mayıs Cuma günü saat 15: 00”da Yazar Gürbüz Azak “Güzel Adamlar” konulu bir sohbet gerçekleştirecek. Çeşitli gazetelerde yazarlık yapan değerli fikir adamı Gürbüz Azak gençler tarafından ilgiyle takip ediliyor. Program sonunda misafirlere helva ikram edilecek.

8 Mayıs Cumartesi günü saat 11: 00” İstanbul Üniversitesi konservatuarından koro şefi Semanur Demirci öncülüğünde çocuk korosu Tasavvuf musikisinden örnekler sunacak. Koronun bir diğer önemli özelliği toplumun farklı kesimlerinden oluşan çocuklardan oluşmasıdır. Çocukların topluma kazandırılmasına çok güzel bir örnek de teşkil eden bu koro daha önce de Fenerbahçe”de konser icra etmişti. Konser sonrasında Neyzen İbrahim Çoban ve öğrencilerinin icra edeceği ney dinletisini izleyebilirsiniz. Eyüp Sultan gönüllüsü hanımların hazırlayacağı yiyecek –içecek ikramı sunulacak.

9 Mayıs Pazar günü saat 12: 00”da Neyzen Faruk İbrahimağaoğlu ve küçük öğrenciler ney sunumu yapacak. Ayrıca geçtiğimiz sene aramızdan ayrılan Mili Sinemanın öncüsü Yönetmen Yücel Çakmaklı”nın “Kâbe Yolarında” adı filmi gösterime sunulacak. Çakmaklı”nın başka yerde bulunamayacak olan bu değerli filmi izleyenler tarafından oldukça beğeni topluyor.

Sıbyan Mektebi hocası Dr. Mehmet Emin ““Burada 7”den 70”e herkese yönelik ücretsiz seminerler verilmektedir. Sibyan Mektebi bir açık üniversite niteliğini taşımaktadır. Suriye eski Başkonsolosu dil bilimcisi Dr. Muhammed El Kudeymi kendine mahsus öğretim metoduyla Arapça öğretiyor. Ayrıca Musiki, ebru, ney, İngilizce, Farsça, Fotoğrafçılık, resim, hat ve “Dedelerinizin Mezar Taşlarını Okumak İster misiniz? adı altında Osmanlı Türkçesi seminerleri verilmektedir. Türkiye”de ilk defa 8-10 yaş gurubu çocuklara ney dersleri veriyoruz. Kültürel ve sosyal aktivitelerimize; öğrenmek, öğretmek ve keşfetmek için gönüllüleri bekliyoruz. ““ diyerek tüm halkımızı Eyüp Sultan Hazretlerini anma etkinliklerine katılmaya davet etti.

Dr.Mehmet Emin

Tefekkür Bahçesi

Eyüp Sultan Camii Cülus Yolu Binek Taşı Karşısı Eyüp Sultan İstanbul



Tel:0(212)4176190



GSM:0(532)4363028





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 41
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1470
Toplam Tekil 4069391
IP 52.14.8.34






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu