Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın TOPÇU, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın TOPÇU, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
Tarih: 22.04.2010 > Kaç kez okundu? 2927

Paylaş


YALÇIN TOPÇU: TBMM, İSTİKLAL VE İSTİKBALİMİZİN KARARGÂHIDIR

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın TOPÇU, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın TOPÇU, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.



TBMM, İSTİKLAL VE İSTİKBALİMİZİN KARARGÂHIDIR



Büyük Türk Milletinin asla esaret altında kalmayacağı gerçeğini verilen şanlı mücadeleyle bir kez daha gösterip, en kötü şartlar altında bile kendi kendimizi yönetme kabiliyet, inanç ve iradesine sahip olduğumuzun bütün dünyaya ilanı olan TBMM”nin kuruluşunun 90. yıldönümünü gururla kutluyoruz.

Milli iradenin tecelligâhı olan TBMM, sadece demokratik hayatın değil aynı zamanda millet olarak topyekûn kararlılık ve inançla verdiğimiz destansı İstiklal Mücadelesinin de karargâhı olmuştur.

Geçmişte milletimizin istiklal mücadelesine karargâhlık yapan TBMM, bugün ve bundan sonrası için de tam bağımsız güçlü Türkiye idealine kavuşmanın yegâne temsil makamı olacaktır.

TBMM, milletimizin devlete uzanan iktidar makamıdır. Bu nedenle TBMM üyeleri, sorumluluğunun farkında olarak sadece millete hesap vereceklerini asla unutmamalıdır.

Milletimizi bölmeye, ülkemizi parçalamaya, devletimizi zafiyete düşürmeye çalışan şer odaklar dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da hep var olacaklardır. Millet olarak bu gerçeği her daim hafızamızda tutarak, birlik ve beraberliğimize zeval getirmeyecek bir dayanışma ve anlayış içinde olmamız gerekmektedir.

Yerleşik her değerle oynamayı marifet bilerek “Üç tarafı denizlerle, beş tarafı düşmanlarla çevrili ülke (!)” şeklinde istihza cümleleri kurup, yıllarca bu korkularla aldatıldığımız iddiasıyla milletimizin ve devletimizin güvenlik sorunu yokmuş havası oluşturmaya çalışan aklı havada, gönlü bu toprakların ruhundan uzakta olanların tozpembe vaatleri ve herkese mavi boncuk dağıtan siyasetlerinin aksine ülkemiz ciddi bir fetret döneminden geçmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk”ten sonraki hükümetlerin milli davalarda verdikleri tavizlerle gelinen nokta bellidir. Bilumum düşman odakları ülkemiz üzerindeki ideallerinden ve kirli hesaplarından vazgeçmiş değillerdir.

İçerde de çeşitli varyasyonlarıyla denenmeye çalışılan bölücülük faaliyetleri tüm şiddetiyle ortadadır.

Milli iradenin temsil yeri olan TBMM”de bulunup, milletimizin birlik ve beraberliğine hizmet etmesi gerekirken milletimizin geleceğine pusu kuranların sözcülüğünü yapmayı görev addedenlerin sarf ettikleri kin ve nefret dolu sözleri hemen her gün duymaktayız.

Milletimiz kamplaşmaya ülkemizin geleceği ise belirsizliğe doğru hızla sürüklenmektedir.

Ne hazindir ki, ülkemize ve milletimize yönelik düşmanca emeller bugün amansız bir küstahlığa dönüşmüştür.

Bu olumsuz ve üzücü tabloyu görmemek veya gizlemek şehit kanlarıyla sulanmış nadide vatana ve büyük millete aidiyetin gerektirdiği sorumlulukla bağdaşmamaktadır.

Bu nedenle herkes sussa da biz konuşmaya, cefakâr ama aynı zamanda vefakâr olan Aziz Milletimizin yanında yer almaya devam edeceğiz.

Bundan 90 yıl önceye geri gidip tekrar bir İstiklal Mücadelesi vermek istemiyorsak bu gerçekleri görüp millet olarak sorumlu ve uyanık davranmak zorundayız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları öncülüğünde büyük mücadeleler vererek kazandığımız bağımsızlık sonsuza kadar ülke ve millet olarak en büyük değerimiz olacaktır. Bağımsızlığımızın bugün tartışılıyor olması aslında 90 yılda sadece görünürde ilerlediğimizi göstermektedir.

Arkasında kirli güçlerin olduğu küresel hesapların taşeronluğuyla övünen bir iktidar anlayışını kabul etmemiz mümkün değildir. Muktedir ve sadece milletine karşı sorumluluk duyan bir iktidar anlayışına ülkemiz her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır.

Bilindiği gibi 23 Nisan, dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk”ün geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan ettiği bu bayram gününü fırsat bilip büyükler olarak gelecek nesillere nasıl bir Türkiye bıraktığımızı bir kez daha gözden geçirmemiz gerekmektedir.

Bu gerçekler ışığında milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en içten dileklerimle kutluyor, istiklal mücadelemizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve saygıyla yâd ediyor, bu cennet vatanı bizlere armağan eden başta şehitlerimiz olmak üzere şanlı ecdadımızı da rahmetle anıyorum.



Yalçın TOPÇU

Büyük Birlik Partisi

Genel Başkanı



KAYNAK: http://www.bbp.org.tr/haber_detail.php?haberid=391





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 30
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1775
Toplam Tekil 4065982
IP 18.191.211.66






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu