Avusturya'da AB Göç politikaları protesto edildi - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Avusturya'da AB Göç politikaları protesto edildi
Tarih: 14.09.2018 > Kaç kez okundu? 437

Paylaş


AA - Burgenland - 14 Eyl 2018 12:10





Kategori: Genel





Avusturya'da AB Göç politikaları protesto edildi





Viyana’da 5 binin üzerinde gösterici, birliğin yabancı ve göçmen karşıtı politikalarına tepki gösterdi.









VİYANA (AA) - Avusturya'nın başkenti Viyana'da 5 binin üzerinde protestocu, Avrupa Birliği'nin (AB) mülteci ve göçmen karşıtı politikalarını protesto etti.

Şehrin önemli merkezlerinden Praterstern'de toplanan göstericiler, "duvar inşa etme, köprüler kur", "insanlar yaşasın", "Nazilere hayır" yazılı pankartlar açtı.

Sınır Tanımayan Doktorlar üyesi Markus Bachman, burada yaptığı konuşmada, Akdeniz'de ölüme terk edilen mültecilere dikkati çekerek, özellikle yardım kuruluşlarının engellenmesi nedeniyle geçen haziran ve temmuz aylarında son 10 yılın en yüksek kayıplarının yaşandığını hatırlattı.

Bachman, insanların, savaş, şiddet ve kaostan kurtulmak için göçe yöneldiğini, özellikle Akdeniz'de kurtarılan insanların savaş ve şiddetin devam ettiği Libya'ya gönderilmemesi gerektiğini söyledi.

Avusturya'nın AB Konseyi Dönem Başkanlığı süresince kullandığı "Koruyan Avrupa" sloganının içi doldurulmamış boş bir ifade olduğunun altını çizen Bachman, "Başbakan Sebastian Kurz ve hükümetten talebimiz, insan hayatını koruyan bir Avrupa için politikalar yapılması." görüşünü paylaştı.

Temel haklar sorgulanmak isteniyor

Volkshilfe sivil toplum kuruluşu sözcüsü Erich Fenninger de Nazi dönemini andıran yasaların Avrupa'da uygulanmak istendiğini ifade ederek, "AB üyesi ülkelerin yöneticileri ve Komisyon, temel değerleri, insan hakları ve mültecilerin hukuki statüsüne ilişkin Cenevre Sözleşmesi'ni tartışmaya açmak istiyorlar." diye konuştu.

Fenninger , birçok ülkenin göçmenleri kabul etmek bir yana Akdeniz'de yaşamlarını yitirmelerine göz yumduklarına işaret ederek, "Biz duvarlarla çevrili bir Avrupa istemiyoruz. Sorumluluk sahibi ve insanlara kapılarını açan bir Avrupa istiyoruz ve bunun için mücadele veriyoruz." ifadesini kullandı.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı gösteride, protestocular daha sonra, "AB Güvenlik ve Göç Toplantısının" yapıldığı Avusturya Konferans Merkezi'ne yürüyerek, eylemlerini sonlandırdı.  











Muhabir: Aşkın Kıyağan

Yayınlayan: Arif Konak





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 35
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 288
Toplam Tekil 4068210
IP 3.149.251.154






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu