FEYS’DE YAZDIKLARIMDAN - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









FEYS’DE YAZDIKLARIMDAN - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK
Tarih: 07.09.2018 > Kaç kez okundu? 512

Paylaş


Uzun zamandır sosyal paylaşım sitelerinde (facebook) fotoğraf, karikatür, hatıra, belge ve benzeri paylaşımlar yapıyorum. Bunların yazı-metin olanlarından bir demek yaptım:



Dostlar! Hani demem o ki; Şu 'canlı yayın' uygulamalarını, 'cansız yayın' şekline çevirip yayınlasak da ‘canlı’ olanları kendimize saklasak...



Dostlar! Hani demem o ki; Sosyal paylaşım siteleri, bilimsel tartışmaların yapıldığı ortamlar değildir. Bilirsiniz, ama yine de tekrarlama ihtiyacı duydum.



Dostlar! Benim sayfamda, şahsıma ait paylaştığım her şeyi, isterseniz, siz de tekrar paylaşabilirsiniz. İzin almanıza gerek yoktur. Sahibinin adını vermenize bile gerek yoktur! Hatta kendi adınızla bile yayınlayabilirsiniz. Derdimiz bağcı dövmek değildir. Paylaşılmaya değer bulduğunuz her şeyi paylaşabilirsiniz!



Dostlar! Savaştan ve kimileri de durup dururken, görünürde hiç bir sebep yokken, öteler âlemine göçecekler... Bu göçün insanoğlu yeryüzüne geldiği andan beri hiçbir istisnası olmadı, bundan sonra da olmayacak. Bilinmeli ki her canlı her an ölecek yaştadır. Hani bilirsiniz de... Yine de hatırlamakta fayda umulur...



Dostlar! Ne garip insanlarımız var. Hayatı boyunca televizyonlardan magazin programları izliyor ve bir haritada yerini bile bulamadığı meselâ Batı Afrika ülkesi olan Benin'in uluslararası siyaset politikası üzerine yorum yapıyor... Çok yaşayın olur mu?



Dostlar! Bazı feys dostlarının 'bana cevap vermeyecek misin?' sorusuna genel olarak aslında cevap veriyorum, ama onlar maalesef anlama özürlü, anlayamıyor ve yine ısrar ediyorlar. Garibim, kendisini öğretmen, sizi de öğrenci sanıyor. Demek ki bizzat kendilerine yazsam yine anlayamayacaklar... Allah u Ekber!



Dostlar! Hani demem o ki; günü gelince bu feys dünyasında kalem oynatan paylaşımcılar da öteler ötesine davet edilecekler. Profilleri açık kaldığı için çok kişi onların göçtüklerinin farkında bile olmayacaklar... Hatta bazıları onlara mesaj bile gönderecek, 'n’oldu epeydir görüşemiyruz?' diyenler olacak, ama cevap alamayacaklar... Bilirsiniz aslında da...



Dostlar! Hani demek isterim ki; paylaşımlarıma tamamen katıldığım veya katılmadığım anlaşılmamalıdır. Bazen hiç katılmadığım bir paylaşımı da yapmaktayım. Başkalarının ne düşündüklerini paylaşmanın kimseye bir zararı olmaz. Sayfamda beğenmediklerinizi görmek istemezseniz, gözlerinizi kapatın, onlar yok (!) olurlar. Hani demedi demeyin!



Dostlar! Şu içinde bulunduğumuz FEYS sanal âlemi bir garip: Birileri size 'arkadaşlık daveti' gönderiyor veya siz birilerine gönderiyorsunuz... Kabul edildiğinde kendisine 'teşekkür ederim' diye mesaj gönderiyorsunuz... Gelen cevap: 'iyi de ne için teşekkür ettiniz?'... Evet, evet… Teşekkür etmeye alışmayan insanların durumu işte bu! Bu türler, acaba şükretmesini biliyorlar mı?



Dostlar! Ne garip insanlarımız var. Hayatı boyunca bulunduğu kasaba veya şehrin dışına hiç çıkmamış. Boş zamanları kahvehanelerde geçmiş. Kahvehanelerin birinde ülkede olan bir konu tartışılıyor. Ve o hükmünü veriyor: Olmaz kardeşim, böyle de olmaz ki... Böyle bir şey dünyanın hiç bir ülkesinde yok. (Mübarek, dünyanın 50 civarındaki ülkesini gezip yakinen tanımış gibi bilgiçlik taslıyor) Allah'ım aklıma mukayyet ol!



Dostlar! Şu sanal dünyanın bir parçası FEYS'de öyle 'arkadaşlar' var ki; sizin bazı paylaşımlarınız hoşuna gitmiyor. Sanki siz sadece onun seveceği ve hoşlanacağı paylaşımlar yapmak üzere görevlendirilmişsiniz... Başlıyor 'şöyle yap', 'böyle yap', 'şunu yapma, bunu yap' gibi talimatlar vermeye... Siz de sesinizi çıkarmıyorsunuz. Sonra sizi tehdit ediyor: Yapmazsan sizi engelleyeceğim... Allah'ım aklımı koru. Karşısındaki kişiyi emir eri sanıyor. Bir halt edeceksen baştan et, arkadaşlıktan çıkar. Bu kadar basit! Ama ne yaparsınız ki insanlarımızın bazılarının kumaşı böyle. Edep Yâ Hû...



Dostlar! Feys sanal dünyasının aktörleri, yani hesap arkadaşları, dünyanın en iyi bilen (!) insanlarıdır. Bilmedikleri hiç bir konu yoktur (!). Bir kişi, hem stratejist, hem dış politikalar uzmanı, hem IMF konusunda uzman, ekonomist, jeolog, psikolog, sosyolog ve daha sayamadığım onlarca bilim dalında doktora yapmış (!) uzman kişilerdir, hem de bazıları ilkokul mezunu oldukları halde... Bazıları meramlarını adam gibi, Türkçe, ifade edemedikleri halde... Onun için yaptıkları yorumları, size göre saçma sapan da olsa, hoş karşılayın; bazen tebessüm edin, bazen kahkaha atın, bazen de yapılan yorum karşısında amuda kalkın.



Ve daha neler neler…





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 86
Toplam Tekil 4066220
IP 3.17.154.171






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu