Ermenilerin anit inadi - İlhan AŞKIN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Ermenilerin anit inadi - İlhan AŞKIN
Tarih: 07.04.2010 > Kaç kez okundu? 3038

Paylaş


Osmanli Imparatorlugu doneminde Sadik Tebaa ilan edildikleri halde 18 yuzyilin sonundan itibaren Osmanli imparatorlugunun zayif dusmesini firsat bilerek gerek, Ruslarla gerekse Ingiltere ve Fransa gibi Avrupa ulkelerinden destek saglayarak bas kaldirip sadik tabaa ozelliklerini yitirdiler.



Ruslardan temin etikleri silah ve maddi yardim sayesinde ceteler olusturarak Turk Halkina karsi katliamlara giristiler. Bu tavirlari karsisinda Osmanli imparatorlugunun uyguladigi tehciri de bahane ederek sivil halka karsi katliamlarini siklastirdilar.



1915 – 1920 yillari arasinda Kars, Igdir, Ardahan basta olmak uzere Van’a kadar olan cografyada insanlik disi cinayetler sergilediler. Igdirin Oba koyunde 115 kisiyi bir eve doldurarak yaktilar. Hakmemmet koyunde bulunan bir toplu mezarda da yuzlerce insanin iskeletleri bulundu. Daha nice katliamlar yapildi.







26 subat 1992 de Azerbaycanin Hocali kentinde yapilan katliamda sehit olan masumlarin hesabini sormayan bati dunyasi asilsiz iddialariyla soykirim aniti dikmeye calisan Ermeni diasporasina hangi yuzle destek olmakta. Bu gune kadar her hangi bir Ermeni toplu mezarina raslanmadigi halde Osmanli nufus sayimlarinda 1,5 milyon Ermeni sayilmasina ragmen 2,5 milyon Ermeninin soykirima ugradigi savunulmakta . Iftiralar gercekci delillere dayanmamakla beraber yaygara yaparak dunya kamu oyunu aldatmaya calisan Ermeni diasporasi simdide olmamis katliamlar icin Den Haag’da soy kirim aniti dikmeye calismaktadir.



Mesnetsiz idialarla bir yere varilmayacagini bilmelerine ragmen Ermeni diasporasinin cigirtkanligini dunya basinina duyurmak icin Azerbaycan Turk Kultur Dernegi olarak iftiralara maruz kalan Turk Milletinin sesi olmaya calistik. Sizden ricamiz savasda teslim olan askere silah cekmeyen bir milletin evlatlari olarak soykirim yapmis duruma dusurulmemizin haksizligini dunyaya haykirirken duygularimiza tercuman olmanizdir.



Dernegimize tesrif ederek bu onurlu sorumlulugu yerine getirmemizde bize yaptiginiz katkilardan dolayi Turk Dunyasi adina tesekkurlerimizi ve saygilarimizi sunuyoruz.



Masum insanlara yapilan katliam ve soykirim, Dunyanin neresinde kime karsi yapilirsa yapilsin Turk milleti olarak karsisindayiz.



Hollanda Azerbaycan Turk Kultur Dernegi yonetim kurulu baskan



Ilhan Askin





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 64
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 254
Toplam Tekil 4073531
IP 18.118.140.108






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu