“Milletin hayrına tek bir söz söylemeyenler, terörle mücadele kahramanlarımıza saldırıyor” 02.06.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Milletin hayrına tek bir söz söylemeyenler, terörle mücadele kahramanlarımıza saldırıyor” 02.06.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 02.06.2018 > Kaç kez okundu? 569

Paylaş


AK Parti’nin Konya mitinginde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkenin ve milletin hayrına ağızlarından tek bir söz söylemeyenler, baktılar ki bize diş geçiremiyorlar, şimdi terörle mücadele kahramanlarımıza saldırıyorlar. Niye böyle yapıyorlar biliyor musunuz? Çünkü milletimize gösterecekleri bir eserleri yok. Eserleri olmadığı gibi, böyle bir vizyonları, böyle bir hevesleri, böyle bir niyetleri de yok” dedi.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Konya mitingine katıldı. Kılıçarslan Meydanında düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Konya ve Türkiye için çok büyük hedeflerinin ve hayallerinin olduğunu belirterek 24 Haziran’da yeni yönetim sistemiyle güzel bir başlangıç yapmaya hazırlandıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran’da Konyalılardan güçlü bir hükûmet için Cumhurbaşkanlığında kendisini, Meclis’te AK Partiyi desteklemelerini isteyerek, “Unutmayın, yaparsa yine AK Parti yapar. İnşallah sizlerin desteğiyle, irade, erdem ve cesaretle Türkiye şahlanacak, Konya şahlanacak” şeklinde konuştu.



KONYA’YA YAPILAN YATIRIMLAR



Konuşmasının devamında iktidarları döneminde Konya’ya yapılan yatırımlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitimde 7 bin 644 adet yeni derslik yaptık. Ailelerimizin çocuklarını okula gönderebilmeleri için kendilerine 105 milyon lira eğitim desteği sağladık. Konya’ya, mevcut üniversiteye ilave olarak, Necmettin Erbakan Üniversitesini, bunun yanında Konya Teknik Üniversitesini kazandırdık. Yükseköğrenim öğrencilerimiz için 13 bin 613 kapasiteli yurt binaları yaptık. Bu yıl 5 bin 300 kişilik, 3 yıl içinde de 11 bin 614 kişilik yurtlar daha açarak yükseköğrenimde yurt kapasitemizi Konya’da 30 bin 520’ye ulaştıracağız.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, 42 bin seyirci kapasiteli yeni stadyumun hizmete sunulduğunu ifade ederek, 100 dönümlük eski stadın da Konyalılar için Millet Bahçesi hâline getireceğini bildirdi. Türkiye’de ilk defa Konya’ya bisiklet yarışları için bir veledrom inşa edileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’nın bisiklet kullanımında Türkiye’nin bir numarası olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’ya yapılan yatırımlar konusunda sözlerine şöyle devam etti: “Sağlıkta 30’u toplamda 2 bin 380 yataklı hastane olmak üzere 83 tesisi şehrimize kazandırdık. Aralarında bin 250 yataklı Karatay Şehir Hastanemizin de bulunduğu altı adet sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor. TOKİ vasıtasıyla Konya’da 22 bin 806 konut projesini hayata geçirdik. Konya’ya 2002 yılına kadar 167 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı, biz tam 937 kilometre bölünmüş yol daha yaptık, Konya’nın bölünmüş yol uzunluğunu toplamda bin 104 kilometreye ulaştırdık. Konya-Seydişehir ve Konya-Beyşehir yolunu bu yıl tamamlıyoruz.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’yı Yüksek Hızlı Trenin merkezi hâline dönüştürdüklerini ifade ederek, “Konya’yı Ankara, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Eskişehir illeriyle yüksek hızlı tren hatlarıyla bağladık. Konya-Karaman hızlı treni inşallah bu yıl sonu açılıyor. Konya için çok önemli olan bir diğer hızlı tren projesi Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hattıdır. 530 kilometre uzunluğa sahip hattın toplam maliyeti ne biliyor musunuz? 11.5 katrilyon” dedi.



“KONYA’NIN BEREKETLİ OVALARINI SİT ALANI OLARAK KORUMA ALTINA ALDIK”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Ovası’nın entegre bölgesel planlama çerçevesinde ele alınmasını sağlayacak olan KOP’un Türkiye’nin yüz akı, gurur abidesi bir proje olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Bu kapsamda Osmanlı’dan bugüne uzanan asırlık rüya mavi tüneli tamamlamak da hamdolsun bize nasip oldu. Akdeniz’e boşa akan suların çevrilerek Konya Ovası’na aktarılmasını sağlayacak bu projenin en önemli bölümü, 17 bin 034 metre uzunluğunda ve 4,2 metre çapında dev bir tüneldir. Son 16 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleriyle 374 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Bunların dışında 25 sulama tesisinin inşaat çalışmaları da devam ediyor. İnşallah bu tesislerle de 625 bin dekar arazi sulamaya açılacak.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 16 yılda Konya’ya yaklaşık iki milyar lirası hayvancılık için olmak üzere toplamda 7 milyar lira tarımsal destek verdiklerini söyleyerek, “Hayvancılıkta Konyalı çiftçilerimize yüzde 50 ile 80 arasında hibe programlarımız var. Konya’nın bereketli ovalarını SİT alanı olarak koruma altına aldık. Konya’yı geliştirmek için verdiğimiz iki katrilyon lira tutarındaki teşviklerden 184 bin işçi ve işverenimiz yararlandı” dedi



“ESERLERİ OLMADIĞI GİBİ VİZYONLARI DA YOK”



Cumhurbaşkanı Erdoğan kendilerinin her gittiği yerde yaptıklarını ve yapacaklarını anlattıklarını, muhalefetin ise yıkmaktan, yaptırmamaktan, kapatmaktan, iptal etmekten, eskiye dönmekten bahsettiğine dikkat çekti. Bunun yanında bir adayın kendisinin de içinde bulunduğu Meclisi hırsızlıkla itham ettiğini de hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm vekillere bu itham için dava açması çağrısında bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’da Esnaf Sanatkârlar Odasının düzenlediği iftara katılan İkinci Ordu Komutanı İsmail Metin Temel ile ilgili tartışmalara da değindi. Söz konusu iftarın parti iftarı olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm şehir protokolü gibi İkinci Ordu Komutanı’nın da orada hazır bulunduğunu ifade etti. Zeytin Dalı Harekâtı’nı komuta eden İsmail Metin Temel ile terörle mücadele çalışmaları ve Afrin Harekâtı dolayısıyla yakın bir hukukları olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, asıl derdin Afrin olduğunu, söz konusu kişilerin bunun intikamını aldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkenin ve milletin hayrına ağızlarından tek bir söz söylemeyenler, baktılar ki bize diş geçiremiyorlar, şimdi terörle mücadele kahramanlarımıza saldırıyorlar. Niye böyle yapıyorlar biliyor musunuz? Çünkü işte şunu da biz yaptık, milletimize gösterecekleri bir eserleri yok. Eserleri olmadığı gibi, böyle bir vizyonları, böyle bir hevesleri, böyle bir niyetleri de yok.”



“UYDULARIMIZLA, ARAŞTIRMA İSTASYONLARIMIZLA UZAYDAKİ YARIŞTA YERİMİZİ ALACAĞIZ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında muhalefetin yerli otomobil projesiyle ilgili tavrını da eleştirdi. Bu proje için Tesla CEO’su Elon Musk ile görüştüklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin otomobil üretmenin 20 yıl öncesinin işi olduğunu, buna gerek kalmadığını iddia ederek projeye karşı çıktığını söyledi. “Sadece otomobil değil, tüm sanayi üretimimiz için de aynı şeyi söylüyorlar” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Hızlı tren projelerini iptal edeceklermiş, yol projelerini iptal edeceklermiş, hatta tüm yatırımları durduracaklarmış. Hatta daha da ileri gidip, bu işler 18’inci, 19’uncu yüzyılın işi diyerek beyaz eşya fabrikalarının kapısına kilit vuracaklarını ima ediyorlar. Hiç projeleri yok mu? Haklarını yemeyelim, var. Uzayda içinde altın olan gezegenler bulup oradan altın getireceklermiş. Allah akıl fikir versin.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzayı da ihmal etmeyeceklerini, Türkiye Uzay Ajansı’nı kuracaklarını belirterek, “Altın bulur muyuz bilmiyorum ama uydularımızla, araştırma istasyonlarımızla uzaydaki yarışta yerimizi alacağız. Ama biz bu dönemde otomobili üreteceğiz, biz bu dönemde sanayimizi geliştireceğiz. Tasarımdan yazılıma dünyanın yakın gelecekteki eğilimleri neyse, bu alanlarda en öne geçmenin yollarını arayacağız. Bu işleri yaparken dünyada o alanda en iyi kimse, onlarla görüşüyor, istişare ediyor, iş birliği imkânlarını arıyoruz” şeklinde konuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda Konyalılardan güçlü bir meclis ve güçlü bir hükûmet için destek isteyerek sözlerini “tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” vurgusuyla tamamladı.



“PROJE, KONYA ŞEHİR MERKEZİNİN 2050 YILINA KADAR İÇME SUYU İHTİYACINI KARŞILAYACAK”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting programının ardından Konya’nın Çumra ilçesinde yapımı tamamlanan Konya Mavi Kanyon Memba Suyu İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisleri'nin Kurdele Kesim Töreni’ne katıldı. Yıllık 100 milyon metreküp suyla Konya şehir merkezi, Çumra ilçesi ve İçeri Çumra beldesinin 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacının karşılayacak olan projenin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 650 milyon liraya mal olan projenin yapımında emeği olan herkese teşekkür etti. Açılış töreninde, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da hazır bulundu.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/93780/milletin-hayrina-tek-bir-soz-soylemeyenler-terorle-mucadele-kahramanlarimiza-saldiriyor.html





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 547
Toplam Tekil 4068468
IP 3.128.198.21






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 3.314 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu