“Haklı davalarında sonuna kadar Filistinli kardeşlerimizin yanında yer almayı sürdüreceğiz” 31.03.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Haklı davalarında sonuna kadar Filistinli kardeşlerimizin yanında yer almayı sürdüreceğiz” 31.03.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 01.04.2018 > Kaç kez okundu? 580

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Ümraniye İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “İsrail, Filistin’de uyguladığı zulmün altında kalacaktır. Haklı davalarında sonuna kadar Filistinli kardeşlerimizin yanında yer almayı sürdüreceğiz” dedi.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Ümraniye 6. Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı. Haldun Alagaş Spor Salonunda gerçekleştirilen kongre öncesinde, kendisini karşılayan vatandaşlara selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kongreye geçerek partililere hitapta bulundu.







“ÜMRANİYE’Yİ İSMİNE LAYIK BİR YER HÂLİNE GETİRMEK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIK”



Osmanlı döneminde Ümraniye bölgesinin; yürüttüğü ilim, irfan ve medeniyet çalışmaları dolayısıyla Aziz Mahmut Hüdai Hazretleri’ne vakfedildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçenin yakın dönemde gecekondulaşmanın getirdiği sorunlarla hafızalara kazındığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hâlbuki ümran, mutluluk demektir. Ümraniye, ismiyle müsemma hizmetlere ancak, ilçe olmasının ardından kavuşmuştur” dedi.



İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmeden önce Ümraniye’nin, patlayan ve 39 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan çöplüğüyle tanındığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte o Ümraniye’den bugünkü Ümraniye’ye geldik. Elbette bu kolay olmadı. Büyükşehir ve ilçe belediyemiz bir yandan, bakanlıklarımız ve diğer kurumlarımız öte yandan İstanbul’un her köşesiyle birlikte Ümraniye’yi de ismine layık bir yer hâline getirmek için çok çalıştık” diye ekledi.



Sadece Ümraniye Belediyesi’nin rutin faaliyetlerinin yanı sıra ilçeye son 14 yılda 1 milyar 487 milyon liralık yatırımla, 400’ün üzerinde kalıcı eser kazandırdığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlayarak ölümlere yol açan Hekimbaşı Çöplüğü’nün yeşil alan hâline getirildiğini ve üzerine bir de 10 bin kişilik stadyum inşa edildiğini belirtti. Ümraniye’ye yapılan yatırımlardan ve götürülen hizmetlerden örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde diğer ilçelerle birlikte Ümraniye’yi de çok daha ileriye taşıyacaklarını söyledi.



“TERÖR ÖRGÜTLERİYLE YOĞUN BİR MÜCADELE YÜRÜTÜYORUZ”



Ülke ve millet olarak son derece kritik günlerin yaşandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yandan Türkiye’yi ekonomi, sanayi ve diplomaside büyütmenin çabasını verirken bir yandan da ülkeye kasteden terör örgütleriyle ülke sınırları içinde ve dışında yoğun bir mücadele yürüttüklerini kaydetti.



DEAŞ bahanesiyle Türkiye’nin güney sınırı boyunca kurulmaya çalışan terör devleti koridoruna Fırat Kalkanı Harekâtı’yla ağır darbe indirdiklerini, iki ay kadar önce de Zeytin Dalı Harekâtı’nı başlattıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün itibariyle harekât kapsamında 3821 teröristin etkisiz hâle getirildiğini açıkladı.



Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Özgür Suriye Ordusu’yla beraber icra ettiği bu operasyonun birilerinin konforunu bozduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bu kadar kısa sürede sivillere ve sivil yerleşim yerlerine zarar vermeden böyle zor bir operasyonu gerçekleştirebileceğine kimsenin ihtimal vermediğini söyledi.



Rakka ve Musul’da yaşanan yıkımın Afrin’de yaşanmamasının, bölücü terör örgütünü, belli ülke ve çevreleri rahatsız ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte Batı’dan arayan liderlerle renkli görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve beklediklerini alamayan bu liderlere, “Siz yolunuza, biz yolumuza. Siz NATO'da beraber olan ortağınızla değil de terör örgütleriyle beraber hareket ediyorsanız, buyurun devam edin” dediğini aktardı.



“OPERASYONDAKİ BAŞARIMIZI GÖLGELEMEK İÇİN AYAK OYUNLARINA, MEDYA MANİPÜLASYONLARINA BAŞVURDULAR”



Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Siz Elysee Sarayı'nda teröristleri ağırlayabilirsiniz. Bir başkası da zaten Almanya'da, o da bakıyorsun sarayda ağırlama yapıyor, mahkûmiyeti olduğu hâlde bunu yapıyor. Ne yaparsanız yapın, biz hukuktan ayrılmadan, bu ülkede şehitlerimizin hukukunu sonuna kadar savunacağız ve bu ülkenin topraklarına roketlerle saldıranlara da bunun hesabını soracağız. Aylarca taş üstünde taş bırakmayana kadar Suriye’nin şehirlerini aralıksız bombalayanlar, bizim sivil hassasiyetimizi bir türlü anlayamadılar. Bu sebeple de ilk günden itibaren başarımızı gölgelemek için birçok ayak oyunlarına, medya manipülasyonlarına başvurdular. Bölücü örgütün Suriye kolunun, tamamı yanlış, tamamı iftira olan sözüm ona haberlerini manşetlerine taşımaktan, basın brifinglerinde doğruymuş gibi pazarlamaktan çekinmediler.”



Buna karşılık kendilerinin ise “yalanın panzehri hakikatlerdir” diyerek sadece gerçeklere yapıştıklarını, gerçekte ne yaşanıyorsa onu hem milletle ve uluslararası kamuoyuyla paylaştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Ordusu’nun hastane vurduğu iftirasını hemen ertesi gün İHA’ların video kayıtlarıyla çökertip iftirayı sahiplerinin yüzlerine çarptıklarını söyledi.



“TÜRKİYE’NİN NİÇİN AFRİN’DE OLDUĞU, BU HAREKÂTI NİÇİN İCRA ETTİĞİ GAYET AÇIK”



Operasyon boyunca hemen her gün dünya liderleriyle telefon görüşmeleri yaparak, operasyonlarla ilgili bilgi verdiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları ekledi: “Niyetimizi, hedefimizi, gayemizi açıkça muhataplarımıza izah ettik. Anlamak isteyen, niyeti gerçekten sahih olan herkes için yaptığımız açıklamalar fazlasıyla yeterliydi. Meseleyi objektif bir şekilde değerlendiren bütün taraflar için, Türkiye’nin niçin Afrin’de olduğu, bu harekâtı niçin icra ettiği gayet açıktı. Ama hiç kimse görmek istemeyen kadar kör değildir. Algılarını hakikatlere kapatanlara yapılacak pek bir şey yok.”



Türkiye’nin bu tür operasyonlardaki gayesinin işgal değil, bölgeyi eli kanlı çetelerden kurtarmak olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afrin’de şahit olduğumuz manzara, açılan tüneller, sığınaklara yığılan mühimmatlar ve buradan Fransa’ya sesleniyorum; bütün bu tüneller Fransız firması Lafarge’ın mikserleriyle yapılmıştır, bunları da bil. Ve tünellerin açıldığı bölgede Lafarge şantiyesi kurulu. Sen kime neyi anlatıyorsun?” sözlerine yer verdi.



“TÜRKİYE’Yİ ELEŞTİRENLERİN GEÇMİŞLERİNİN SÖMÜRGE AYIBIYLA DOLU OLMASI MANİDAR”



Zeytin Dalı Harekâtı ile yılanın başının ezildiğini, tehlike daha fazla büyümeden bertaraf edildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bu haklı mücadelesinde yanında olanlara teşekkür etti ve “Hakikatler ortada olmasına rağmen ısrarla ve inatla bize düşmanlık gösterenlerin, ne yaptıklarını bilmeyenler de şunu bilsinler: Ülke olarak da hafızamıza nakşediyoruz. Günü geldiğinde bunların hepsini onların önüne koyacağız” şeklinde konuştu.



Afrin operasyonu dolayısıyla Türkiye’ye yöneltilen eleştirilerin, geçmişleri sömürge ayıbıyla dolu olanlardan gelmesini ise ayrıca manidar bulduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu Fransa değil mi Libya’da işgal hareketini yapan? Cezayir’de 5 milyon insanı öldüren bu Fransa değil mi? Bize kalkıp da medeniyet dersini hangi yüzle veriyorsun? Önce bir dön tarihine bak, geçmişine bak. Bizim tarihimizde bu tür kara lekeler yok, işgal ise asla yok” sözlerine yer verdi.



“İSRAİL’İ, BU İNSANLIK DIŞI SALDIRISINDAN DOLAYI ŞİDDETLE KINIYORUM”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’yi, son yıllardaki en temiz, en ahlaki askerî operasyonu olan Afrin Harekâtı sebebiyle eleştirenlerin, mesela İsrail'in şu anda Gazze'de dün yaptığı katliam için kayda değer bir itiraz dile getirdiklerini duydunuz mu? Bakın, neredeyse 20'ye yaklaştı ölenlerin sayısı. Bine yaklaştı yaralananların sayısı. Neredeler? Ben dün akşam Sayın Trump'a da söyledim, ‘Bunlara müdahale etmeyecek misiniz?’ dedim. Kimse bunları görmüyor. Biz ise bu tür katliamların içinde değiliz. Gazze'de kendi topraklarında gösteri yapan insanların üzerine ağır silahlarla saldıran İsrail'e söz söyleyemeyenlerin, gözlerini bize dikmeleri, samimiyetsizliklerinin en büyük delilidir. Bu vesileyle dün Gazze’de şehit edilen Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İsrail Yönetimini bu insanlık dışı saldırısından dolayı da şiddetle kınıyorum. İsrail, Filistin’de uyguladığı zulmün altında kalacaktır. Arkasına saklandığı güçler bugün İsrail’i koruyabilir, ama yarın ne olacağını Allah bilir, onu da söyleyeyim.”



“FİLİSTİNLİLERİN YANINDA YER ALMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”



Haklı davalarında sonuna kadar Filistinlilerin yanında yer almayı sürdüreceklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail terörünü de her fırsatta ve her zeminde ifşa etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.



Konuşmasında, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ vurgusunda bulunarak bu dört ilkenin, verdikleri siyasi mücadelenin adeta kilidi olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, “Günümüz kutlu olsun, kongremiz hayırlara vesile olsun, Allah yar ve yardımcımız olsun” temennileriyle tamamladı.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/91970/hakli-davalarinda-sonuna-kadar-filistinli-kardeslerimizin-yaninda-yer-almayi-surdurecegiz.html





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 23
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 1197
Toplam Tekil 4062587
IP 18.188.20.56






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu