“Mümbiç’in denetimi terör örgütünden alınıp bölgenin gerçek sahiplerine devredilmeli” 25.03.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Mümbiç’in denetimi terör örgütünden alınıp bölgenin gerçek sahiplerine devredilmeli” 25.03.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 25.03.2018 > Kaç kez okundu? 627

Paylaş


AK Parti Trabzon İl Kongresi’ne katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amerika’nın bir an önce Mümbiç’in denetimini terör örgütünden alıp bölgenin gerçek sahiplerine devretmesi gerekiyor. Biz, bu kardeşlerimizle birlikte kısa sürede Mümbiç’i ayağa kaldırır, ülkemizde yaşayan bölge halkının evlerine dönmesini sağlarız” dedi.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Trabzon 6. İl Kongresi’ne katıldı. Kongre öncesinde Hayri Gür Spor Salonu önünde kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara bir selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra salona geçerek partililere hitap etti.

Konuşmasına, 16 Nisan halk oylamasında yüzde 66’lik “evet” oranıyla kendisine destek olan Trabzonlulara teşekkür ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 seçimlerine kadar bu heyecanı ve kararlılığı sürdürmelerini beklediğini ifade etti.



“MUHSİN YAZICIOĞLU YERLİ VE MİLLÎ BİR DAVA ADAMIYDI”



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında vefatının dokuzuncu sene devriyesinde Büyük Birlik Partisi’nin kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmetle ve saygıyla yâd ettiğini ifade etti.



Kendisinin tanıdığı Muhsin Yazıcıoğlu’nun vatan ve millet aşığı, yerli ve millî bir dava adamı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Eğer hayatta olsaydı, eminim 15 Temmuz’da darbecilere karşı bizimle omuz omuza mücadele verirdi. Eminim Fırat Kalkanı Harekâtından bizim kadar heyecan ve gurur duyardı. Eminim Zeytin Dalı Harekâtımızdaki başarımızdan bizim kadar samimi şekilde o da aynı heyecanı duyardı” şeklinde konuştu.



“YETERSİZ KALAN HİÇBİR BÜROKRAT BULUNDUĞU MAKAMI FUZULİ YERE İŞGAL ETMESİN”



Cumhurbaşkanı Erdoğan millete bir söz verdiklerini, bu sözü tutabilmek için günün 24 saatini 48 saat gibi yaşamak zorunda olduklarını vurguladı. “Türkiye’nin her alanda çözüm bekleyen bunca meselesi varken, 81 vilayetimiz, 81 milyon vatandaşımız hizmet beklerken, dünyadaki milyonlarca kardeşimizin kalbi bize yönelmişken, nasıl yorulmaktan şikâyet edebiliriz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm teşkilatlardan, bürokraside bu hissiyatı paylaşan arkadaşlarından aynı gayreti beklediğini ifade etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Son zamanlarda bürokrasinin ağır işlediğine dair şikâyetler gelmeye başladı. Buradan açıkça söylüyorum; sorumluluk almaktan çekinen, imza atmaktan imtina eden, mevcut projeleri süratle yürütmekte, yeni projeler üretmekte yetersiz kalan hiçbir bürokrat bulunduğu makamı fuzuli yere işgal etmesin. Bunun affı yok, versin istifasını çeksin gitsin. Bizim işimiz var, yapacağımız çok şey var.”



“TÜRKİYE’NİN KAYBEDECEK TEK BİR SANİYESİ BİLE YOKTUR”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimsenin yokluğunun bu ülkede herhangi bir boşluğu veya eksikliği ortaya çıkarmayacağını, bürokrasinin içinde ve dışarısında bu ülkeye hizmet edecek pek çok yetişmiş insanımız olduğunu söyleyerek “Türkiye’nin kaybedecek tek bir saniyesi bile yoktur. Her alanda çok çalışmak ve hızlı hareket etmek zorundayız. Geçmişte yapılan yanlışların, zaafların faturasını bugün biz ödüyoruz. Savunma sanayiinde yıllarca bu ülkede ciddi anlamda bir iş yapılmamış. Şayet bizim bu konuyu bizzat himayemize aldığımız 2004 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz hamleler olmasa, inanın bana, şu operasyonların hiçbirini yapamazdık” ifadelerini kullandı.



Bugün mercek altına alınan her konuda hâlâ ciddi eksiklerle, ciddi sabotajlarla karşı karşıya olunduğunu gördüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli silah sanayimizdeki gelişmelere değindi.



Bu imkânlar olmamış olsaydı şimdi Afrin’deki başarıların elde edilemeyeceğini tekrarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yönetim sistemiyle birlikte iş yapma konusunda büyük bir zihniyet devrimini hayata geçireceklerini ve Türkiye’nin çok daha büyük başarılara ulaşacağını söyledi.



“SON 15 YILDA TRABZON’A 21 KATRİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK”



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında Trabzon’un yakın dönemde geçirdiği değişim ve dönüşüme değindi. Son 15 yılda Trabzon’a 21 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitimde 2 bin 751 yeni derslik, 8bin 500 kişilik yükseköğrenim yurtlarını hizmete aldık. Trabzon’a yeni bir devlet üniversitesi daha kuruyoruz. Akçaabat’ta kurulacak bu yeni üniversitemizle Trabzon yükseköğrenim alanında yeni bir imkâna daha kavuşacaktır. Sağlıkta 16’sı hastane olmak üzere 45 tesisi şehrimize kazandırdık. Şimdi bir de Trabzon’a 900 yatak kapasiteli şehir hastanesini kuruyoruz. TOKİ vasıtasıyla yaptığımız 7 bin 900 konutla şehrimizin çehresini değiştirdik. Trabzon’un 73 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğu 213 kilometreye çıkarttık. Hâlen yatırım bedeli 4 katrilyon lira olan 22 ayrı yol projesinin inşası sürüyor. Zigana Tüneli de Trabzon’un geleceğine damga vuracak projelerden biridir. Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan bu önemli ticaret ve turizm yolunu da inşallah önümüzdeki yıl bitiriyoruz. Erzincan-Trabzon arasında yapacağımız yeni demir yolu da şehrimizin cazibesini artıracak bir başka projedir.”



“BUNLARIN DERDİ TERÖRİZMLE MÜCADELE DEĞİL, BÖLGEMİZİ YENİDEN TANZİM ETMEK”



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Türkiye’yi büyütme, Türk milletini güçlendirme mücadelesinde önlerine hem içeride, hem dışarıda pek çok engel çıkartıldığını, hâlen de çıkartılmaya devam edildiğini kaydetti.



Türkiye’yi bölgede yaşanan kaosun içine çekmek için kullanmadık araç bırakmadıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütleriyle yoldaş olanların, dışarıya karşı hakikatleri ters düz edip ülkemizi zan altında bırakmaya kalktıklarına dikkat çekti.



Suriye’de hayatta kalma mücadelesi veren Türkmenlere yardım için gönderilen tırların önünü içimizdeki hain iş birlikçileri vasıtasıyla keserek, bunların görüntüleriyle ülkemizi köşeye sıkıştırmaya kalktıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunu yapanlar tek misyonu ülkemize karşı düşmanlık olan bir terör örgütüne 5 bin tır ve 2 bin kargo uçağı dolusu silahı teslim ettiler. Tabii bununla da kalmayıp aynı terör örgütüyle iş birliği içinde bölgemizin altını üstüne getirmek pahasına güya mücadele ettikleri DEAŞ’lıların sıkıştıkları Rakka’dan güvenle başka yerlere geçmelerine yardım ettiler. Baktık ki bunların derdi terörizmle mücadele değil, bölgemizi yeniden tanzim etmek. Kararı verdik ve sahaya girdik” şeklinde konuştu.



Bu kapsamda ilk olarak Fırat Kalkanı Harekâtı ile terör koridoru projesine ilk darbeyi vurduklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından Zeytin Dalı Harekâtı ile bu koridoru Akdeniz'e bağlama çabasının önünün kesildiğine dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah, kısa sürede Tel Rıfat'ı da kontrol altına alarak, bu harekâtı hedefine ulaştıracağız” diye konuştu.



“MÜMBİÇ KONUSUNDA VERİLEN SÖZLERİN YERİNE GETİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin gittiği her yere huzur, güven ve düzen getirdiğini gören bölgedekilerin, Türkiye lehine gösteriler yaparak terör hamilerine adeta şamar üstüne şamar vurduklarını söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi de muhataplarımızdan, bize Mümbiç konusunda en başından beri verilen sözlerin gereğinin yerine getirilmesini talep ediyoruz. Terör örgütünün Mümbiç’e ilk geldiği 2016 yılındaki görüşmelerimizde, Başkanlarından Dışişleri ve Savunma Bakanlarına, Ulusal Güvenlik Danışmanlarından Genelkurmay Başkanlarına kadar her seviyede verilen sözler var” ifadelerini kullandı.



Yönetimin değişmiş olabileceğini ama devlette devamlılığın esas olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için, Amerika’nın bir an önce Mümbiç’in denetimini, terör örgütünden alıp bölgenin gerçek sahiplerine devretmesi gerekiyor. Biz, bu kardeşlerimizle birlikte, kısa sürede Mümbiç’i altyapısı ve üstyapısıyla ayağa kaldırır, ülkemizde yaşayan bölge halkının bir an önce evlerine dönmesini sağlarız” değerlendirmesinde bulundu.



“GÖRDÜĞÜMÜZ HİÇBİR TERÖRİSTİ AFFETMEZ, İNDİRİRİZ”



“Şayet terör örgütü buradan çıkartılmazsa, o zaman bu işi, bölge halkıyla birlikte biz yapmak mecburiyetinde kalırız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Hiç kimse kusura bakmasın, ülkemizin ve milletimizin bekasının söz konusu olduğu bir yerde, kimsenin taktik hesabı, konjonktürel siyaseti bizi bağlamaz. Biz elbette müttefiklerimize silah doğrultmayız. Ama gördüğümüz hiçbir teröristi de affetmez, indiririz”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı durumun Kuzey Irak için de geçerli olduğunu vurguladı. “Kandil ve Sincar’daki teröristler derhal boşaltılmazsa bu işi bizzat yapmak bizim için kaçınılmaz bir durum hâline dönüşür” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Topraklarının egemenliği konusunda hassas olanlardan bu hassasiyeti önce terör örgütlerine karşı göstermelerini bekliyoruz. Hassassanız, terör örgütünün orada ne işi var? Teröristlerin cirit attığı bir yerde egemenlik lafı etmek boş bir iştir” şeklinde konuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, ne Suriye’de, ne Irak’ta kimsenin tek karış toprağında gözümüzün olmadığını tekrarlayarak, her iki yerde de öncelikli amacın ülkemize yönelik tehditleri ortadan kaldırmak olduğunun altını çizdi.



Güney sınırlarımızın ötesindeki her istikrarsızlığın tarih boyunca olduğu gibi bugün de ülkemize ciddi bir sığınmacı akınına yol açtığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün için Irak’tan gelen 50 bini aşkın mültecinin topraklarımızda olduğunu bildirdi.



“ADIM ATTIĞIMIZ HER YERDE SAMİMİ BİR SEVGİ VE UMUTLA KARŞILANIYORUZ”



Sınır ötesi operasyonlarla bölge halkının huzurunu ve güvenliğini tesis ederek topraklarımızdaki sığınmacıların yurtlarına dönmelerinin de amaçlandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dikkat ederseniz, gittiği hiçbir yerde ülkemize işgalci gibi davranılmıyor. Tam tersine, adım attığımız her yerde samimi bir sevgiyle ve umutla karşılanıyoruz. Diğer ülkelerle ve terör örgütleriyle bizim aramızdaki fark budur” ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Çünkü biz Türkiye’yiz, çünkü biz Türk milletiyiz. Anadolu’daki bin yıllık varlığımız boyunca biz mücadeleyi hep verdik. Karşımızdakiler hep farklı kimliklere, farklı kılıklara, farklı isimlere sahip olsa da aslında hep aynı düşman vardı. Bize bırakınız bu toprakları, dünyada yaşamayı çok görenlere karşı verdiğimiz mücadele kıyamete kadar bitmeyecektir. Dün ecdadımız Avrupa’nın göbeğine kadar ilerlediği hâlde geride sadece eserler bırakmıştır. Bugün bizim mahremimize girenlerin geride ne bıraktığını biz Musul’dan biliyoruz, Rakka’dan biliyoruz, Halep’ten biliyoruz, Gazze’den biliyoruz. Aynı görüntülerin ülkemize yaşatılmasına asla izin vermeyeceğiz. Bunun için gerekiyorsa sınırlarımız boyunca yığılan terör örgütlerinin üzerine sonuna kadar gideceğiz, nereye kadar kaçarlarsa oraya kadar kovalayacağız.”



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/91901/mumbicin-denetimi-teror-orgutunden-alinip-bolgenin-gercek-sahiplerine-devredilmeli.html





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 38
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1434
Toplam Tekil 4067569
IP 3.16.47.14






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu