“Türkiye’de insanların inancı, itikadı ve meşrebinden dolayı horlandığı günler geride kaldı” 10.03.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Türkiye’de insanların inancı, itikadı ve meşrebinden dolayı horlandığı günler geride kaldı” 10.03.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 11.03.2018 > Kaç kez okundu? 656

Paylaş


AK Parti Antalya İl Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’de artık insanların inancından, itikadından, meşrebinden dolayı horlandığı günler geride kalmıştır. Bu ülkede vatandaşlarımızın kılık kıyafeti veya dış görünüşü sebebiyle baskı gördüğü dönemler de son bulmuştur. Rabbim bize imkân verdiği sürece hiç kimsenin o kötü dönemleri hortlatmasına da, buna zemin hazırlamasına da müsaade etmeyeceğiz” dedi.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Antalya 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Antalya Kapalı Spor Salonunda düzenlenen kongre öncesinde kendisini bekleyen vatandaşlara bir selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından kongrenin yapılacağı salona geçerek partililere hitap etti.







Konuşmasına kongrenin teşkilat ve ülke için hayırlı olması temennisiyle başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bağımsızlık ve milletin geleceği için canlarını feda eden tüm şehitlere rahmet dileğinde bulundu.



“DİN, İLİM, AHLAK VE ADALET BİZİ MİLLET OLARAK AYAKTA TUTAN TAŞIYICI SÜTUNLARDIR”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu topraklar Malazgirt’ten, 1071’den beri onca saldırıya, ihanete ve pusuya rağmen hâlen İslam’ın kalesiyse, bunu gözlerini kırpmadan şehit olan o cengâverlere borçluyuz. 780 bin kilometrekarenin her bir karışında huzur ve emniyet içerisinde hayatımızı devam ettirebiliyorsak, bunu önce Allah’a, sonra şehitlerimizin fedakârlığına borçluyuz. Rabbim hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu.



Antalya’nın, asırlardır yetiştirdiği âlimler, kadılar, hocalar ve devlet adamlarıyla medeniyetimizin en önemli karargâhlarından biri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elmalılı Hamdi Yazır, Ahmet Hamdi Akseki, Seyit Cemalettin Hazretleri, Ahi Yusuf, Şeyh Sinan, Şengül Dede gibi birçok ilim ve gönül erbabının bu toprakları ilim, hikmet ve aşkla yoğurduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Nasıl kökleriyle bağı kopan bir ağacın ayakta kalması mümkün değilse, medeniyet değerleriyle bağı zayıflayan bir milletin de varlığını sürdürmesi mümkün değildir. Din, ilim, ahlak ve adalet bizi millet olarak ayakta tutan taşıyıcı sütunlardır” dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletinin üç kıta yedi iklimde cenk meydanlarını “Allah Allah” nidalarıyla inletmiş bir ecdadın torunları olduğunu, Kudüs’e, Mekke’ye, Medine’ye hizmetkârlık yapmayı en büyük paye gören, en büyük şeref kabul eden bir milletin mensupları olduğumuzu ifade etti. Türk milletini yüzyıllardır dimdik ayakta tutan asıl hasletlerin bunlar olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Nasıl biz bu gücümüzün farkındaysak, elbette hasımlarımız da bunun farkında. Biz nasıl hayat pınarlarımızı korumanın mücadelesini veriyorsak, onlar da bu pınarları kurutmanın çabası içindedir.”



Son iki asırdır Türk milletinin can damarlarını kesmek için içeriden ve dışarıdan nasıl bir kampanya yürütüldüğünü herkesin bildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkleri savaş meydanında değil asıl tarihte yenmek gerektiğini söyleyenlerin doğrudan milletin değerlerine saldırdıklarını vurguladı.



“MİLLETİMİZ HİÇBİR ZAMAN ÖZÜNE VE KARAKTERİNE YABANCI İDEOLOJİLERİN PEŞİNE DÜŞMEDİ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, senelerce ülkemizde belli kesimlerin ağızlarını her açışlarında “din terakkiye, yani ilerlemeye manidir” demelerinin boşuna olmadığını, Osmanlı’nın gerilemesinin nedeni olarak başka unsurların değil sadece ve sadece milletimizin inancının, itikadının mensubu olduğu medeniyetin gösterilmesinin de sebepsiz olmadığını vurguladı.



Tek parti döneminde camilerin, mihrapların öksüz, minarelerinin ezansız bırakılmasının nedenin de bu olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ne mucize, ne efsun, ne örümcek, ne yosun, Çankaya yeter bize, Kâbe Arap’ın olsun” mısralarını hatırlattı.



Bu ülkenin bu tür putperestlerle dolu olduğunu, bu mısralarla sembolleşen o karanlık zihniyetin tüm çabalarına rağmen milletimizin dirayeti sayesinde başarılı olamadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bunların haşa bir sürü abuk sabuk ifadeyle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i istismar etme gayretleri de başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Hak dini Kur’an dili tarzı abidevi eserler ortaya koyarak her düzeyde sorumluluk üstlenerek bu din ve millet düşmanlarının heveslerini kursaklarında bırakan Elmalılı Hamdi Yazır ve Ahmet Hamdi Akseki gibi âlimlerimizden Allah razı olsun. Ecdadımızın mirasını yaşatmanın mücadelesini veren dava adamları çile çekmişler, bedel ödemişler, baskı görmüşler. Ancak milletimizin hayat pınarlarının kurutulmasına müsaade etmemişlerdir. Milletimiz de hamdolsun hiçbir zaman özüne, ruhuna ve karakterine yabancı ideolojilerin peşine düşmemiştir” şeklinde konuştu.



“TÜRKLERİ İSLAMSIZLAŞTIRMA PROJELERİ HER SEFERİNDE AKAMETE UĞRATILDI”



Ölüleri yakma projelerine, başörtüsü düşmanlığına rağmen milletin asla millî ve manevi değerlerinden taviz vermediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslüman mahallesinde salyangoz satma girişimlerinin bugüne kadar hep başarısız olduğunu, Türkleri İslamsızlaştırma projelerinin de insanımızın basireti, âlimlerin gayretleriyle her seferinde akamete uğratıldığını belirtti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Er meydanında bileğimizi bükemeyenler, bizi madden ve manen esir alamayanlar, köklerimize saldırmaya devam ediyor. 40 yıl boyunca sinsi bir yılan gibi milletimizin koynunda beslenen; din, hayır, hizmet, himmet gibi kavramları kullanarak devletimize ve toplum bünyemize sızan FETÖ, bu saldırının en son örneğidir” dedi.



“BU MİLLET DİNİNE, İMANINA, İTİKADINA ÇELİK HALATLARLA BAĞLIDIR”



El Kaide, DEAŞ gibi eli kanlı çetelerin de aynı şekilde bu küresel projenin ürünleri, araçları olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu örgütlerin hedefinin sadece Müslümanlar olduğuna dikkat çekti. Bu terör örgütlerinin saflarında savaşanların neredeyse sadece Müslüman kanı döktüklerini, bir taraftan masum insanların kanını su gibi akıtırlarken, diğer taraftan da İslam düşmanlarına istismar edebilecekleri bolca malzeme verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu örgütlerin bir başka gayesi de, sahih İslam anlayışıyla Müslümanlar arasındaki o muhkem bağı kopartmaktır. Dinimizi tahkir edenler ile dinimizin kavramlarını bu amaçla kullananlar aslında aynı plana hizmet ediyorlar. Biri timsahın alt çenesi, diğeri de üst çenesidir. Ancak her ikisinin de hedefi Müslümanlardır. Asırlardır bizi ayakta tutan kadim değerlerimizdir. Biz bunların çalışma usullerini, niyetlerini, perdelemeye çalıştıkları emellerini çok iyi tanıyoruz. Zira bunların nereden, nasıl talimatlar aldıklarını da gayet iyi biliyoruz. Bunların cibilliyetini değil ciğerlerini de iyi okuruz. Bu millet dinine, imanına, itikadına çelik halatlarla bağlı bir millettir. Hiç kimsenin, hiçbir sinsi planın bu bağı kesmeye gücü yetmez. Bizler 40 yıllık siyasi hayatımız boyunca olduğu gibi bundan sonra da inancımızı ve değerlerimizi hedef alan bu saldırılarla ve onların gerisindeki çevrelerle mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı yanlış örneklerin büyütülerek, köpürtülerek milletin inancına saldırı vesilesi hâline getirilmesine göz yummayacaklarını kaydetti. Bu mücadeleyi yürütürken aynı zamanda milletin gönül dünyasını mamur eden ehli tarikin, ehli ilmin, hikmet erlerinin zarar görmesine de kesinlikle izin vermeyeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de artık insanların inancından, itikadından, meşrebinden dolayı horlandığı günlerin geride kaldığının altını çizdi. Bu ülkede vatandaşların kılık kıyafeti veya dış görünüşü sebebiyle baskı gördüğü dönemlerin de son bulduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Rabbim bize imkân verdiği sürece hiç kimsenin o dönemleri horlatmasına da, buna zemin hazırlamasına da müsaade etmeyeceğiz. Çünkü bizim sorumluluğumuz 81 milyon vatandaşımızın tamamına karşıdır. Hepsinin yaşamı bizim teminatımız altındadır. Attığımız her adımda bu sorumlulukla hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.



ANTALYA’YA YAPILAN YATIRIMLAR



Geçen 15 yılda Antalya’ya 31 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yatırımları şöyle sıraladı: “Eğitimde 9 bin yeni derslik inşa ettik. 10 bin 207 yatak kapasiteli yükseköğrenim yurtları yaptık. Bu yıl Gazipaşa’da 500 kişilik, önümüzdeki üç yıl içinde de il genelinde toplamda 4 bin kişilik yükseköğrenim yurdunu daha Antalya’ya kazandıracağız. Sporda 33 bin seyirci kapasiteli Antalya Stadyumu ile 10 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonunu gençlerimizin ve sporseverlerin hizmetine biz sunduk biz. Bundan önce burada CHP’nin belediyesi yok muydu? Niye böyle bir salon yapmadı? Stadı bile yaptırmıyordu, elinden gelse onu da yaptırmayacaktı, ama gücü yetmedi. Sağlıkta 19’u hastane olmak üzere toplam 54 adet sağlık tesisini tamamladık. Bin yataklı şehir hastanesi dâhil toplam 39 sağlık kuruluşumuzla ilgili çalışmalar da sürüyor.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında, TOKİ aracılığıyla 3 bin 849 konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini ifade etti. 2002 yılına kadar Antalya’ya 195 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, kendilerinin buna 15 yılda tam 409 kilometre daha ekleyerek Antalya’nın bölünmüş yol uzunluğunu 640 kilometreye çıkardıklarını belirtti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 kilometre uzunluğunda ve 15 istasyona sahip olan Antalya Şehir Meydanı, Havalimanı, EXPO tramvay hattını tamamlayıp hizmete aldıklarını, Antalya’yı yüksek hızlı tren ve hızlı tren hatlarıyla İstanbul’a, İzmir’e, Ankara’ya ve ülkenin dört bir yanına bağlayacaklarını bildirdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2016 yılının Antalya turizmi için 15 Temmuz darbe girişimi, bölgede yaşanan sıkıntılar gibi nedenlerle beklentilerin altında geçtiğini; fakat 2017 yılında turist sayısının yüzde 57’lik artışla 10,5 milyona çıktığını söyleyerek, Antalya için bu yılki turist hedefinin ise 14 milyon olduğunu belirtti.



“ANTALYA’YA KAZANDIRDIĞIMIZ PRESTİJ PROJEMİZDEN BİRİ DE ULUSLARARASI EXPO 2016 FUAR ALANIDIR”



Eser yapmak kadar bunların değerini, kıymetini bilmenin de önemli olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda, Antalya’ya kazandırılan prestij projelerinden biri olan, 112 hektarlık arazi üzerine kurulu uluslararası EXPO-2016 Fuar alanına değindi. Yaklaşık 3 milyar lira harcanarak tamamlanan bu projeyi şehrin tanıtımı ve ülkemizin uluslararası konumu açısından son derece önemli gördüklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti: “EXPO’ya aynı zamanda Antalya’nın turizm potansiyelini deniz, kum, güneş kısır döngüsünden de kurtaracak bir eser nazarıyla baktık. Her ne kadar hedeflerin çok gerisinde kalınmış olsa da yaklaşık beş milyon kişinin ziyaret ettiği bu alanın Antalya’ya kazandırılmasını dahi bir kazanım olarak gördük. Fuar bittikten sonra da ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızın bu projenin ürünlerinin yaşatılması hususunda gayret göstermeleri gerekiyordu. Bunun için gereken formüller üretilmeli ve fuarın bitmesini müteakip devreye alınmalıydı. Açık konuşmam gerekirse, şimdi yeni bir çalışmanın içerisindeyiz. Bu çalışmayla beraber ilgili bakanlık ve büyükşehir belediyemiz müşterek bir çalışmayla bu adımı atacağız ve farklı işlev veya işlevler kazandırılmak suretiyle EXPO alanının inşallah Antalya’mıza ve ülkemize daha nice farklı hizmetler vermesini temin edeceğiz.”



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/91715/turkiyede-insanlarin-inanci-itikadi-ve-mesrebinden-dolayi-horlandigi-gunler-geride-kaldi.html





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 16
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 708
Toplam Tekil 4064916
IP 3.138.122.195






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu