Başbakan Yıldırım, AK Parti Manisa 5. Olağan İl Gençlik Kolları Kongresi'ne katılarak konuşma yaptı. - TC Başbakanlık - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Başbakan Yıldırım, AK Parti Manisa 5. Olağan İl Gençlik Kolları Kongresi'ne katılarak konuşma yaptı. - TC Başbakanlık
Tarih: 05.03.2018 > Kaç kez okundu? 644

Paylaş


"Bu ülkenin bütün gençleri bizim gözbebeğimizdir, geleceğimizdir, umudumuzdur"







Başbakan Binali Yıldırım, Manisa Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen, partisinin Manisa 5. Olağan Gençlik Kolları Kongresi'nde konuşma yaptı. Yıldırım yaptığı konuşmada, kahraman Mehmetçiklere selam göndererek, şehitlerin kanının yerde kalmadığını, Racu'nun terörden temizlendiğini söyledi.



"Aslanlarımız Afrin'e doğru emin adımlarla ilerliyorlar." diyen Başbakan Yıldırım, 81 milyon vatandaşın duasıyla Mehmetçik'in yanında olduğunu kaydetti.



Yıldırım, Manisa'nın 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ alçaklarına karşı demokrasiyi savunduğunu, selamını getirdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle 15 Temmuz gecesinde FETÖ'cülere derslerinin verildiğini belirterek, "Ay yıldızlı bayrağımız inmedi, ezanlarımız dinmedi." dedi.



Gençlerin memleket meselelerine ilgi duymadıkları gerekçesiyle yıllardır eleştirildiğini kaydeden Yıldırım, "O beğenmedikleri gençler, o gece 15 Temmuz'da öyle bir destan yazdı ki bunu söyleyenler mahcup oldular. O gün şehadet şerbeti içenler arasında AK Parti Gençlik Kollarından 12 tane kardeşimiz vardı. Bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin diyorum." diye konuştu.



"28 ŞUBAT'I YAPANLAR HESABINI VERECEK"



Geçen günlerde 28 Şubat'ın yıl dönümü nedeniyle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan tarafından bir anma programı düzenlendiğini, burada 28 Şubat'ı yapanlardan hesap sorulacağını söylediklerini dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:



"28 Şubat'ı yapanlar hesabını veriyor, verecek dedik. Bundan rahatsız olanlar olmuş. Tabii ki rahatsız olacaksınız. Yaptıklarınızın yanınıza kar mı kalacağını zannediyorsunuz. Yağma yok Türkiye hukuk devleti, güçlü iktidar var, AK Parti iktidarı var, hukuk devletinde hukuksuz iş yapanlar, darbe yapmaya kalkışanlar hesabını mutlaka verecek. Hiç başka yolu yok.



Kalkmış diyorlar ki efendim 'Başbakan açıklama yaparak yargıyı baskı altına alıyor'. Hiçbir yargıcımız baskılara, telkinlere kulak asmaz, bizim hakimlerimiz kalemleriyle, kararlarıyla, delilleriyle, kanunlarla konuşur. Onun için bizim yargıçlarımıza böyle suçlamalar yapmak ancak ve ancak bu haksızlığı, hukuksuzluğu, darbeyi yapanların marifetlerinin ortaya çıkmasının verdiği bir paniktir, korkudur, telaştır. Korkunun ecele faydası yoktur."



"ONLARIN ELİNE KİTAP DEĞİL, SİLAHI VERENLER ALÇAKTIR"



Millet iradesini her türlü vesayetin ve her türlü darbe zihniyetinin üzerinde tuttuklarını, tüm kadrolarının bu hassasiyet ve kararlılıkta olduğunu dile getiren Yıldırım, AK Parti'nin siyaseti gençleştiren parti olduğunu, 16 senedir Türkiye'de tarihi başarılara imza atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da siyasete gençken başladığını ifade etti.



"Bizim siyasetimizde meşruiyet esastır, başka hiçbir yola sapmadık" diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Genç adam için yol, meşruiyetten geçer. Gençleri hukuk dışı, gayrimeşru yollara yönlendirenler bu ülkeye en büyük kötülüğü yapıyor. Gençlik heyecanını kullanarak, onların eline kitap değil, silahı verenler alçaktır, kalleştir, haindir. Bizim bu alçaklara verecek tek bir evladımız bile yoktur. Bu ülkenin bütün gençleri, çocukları bizim gözbebeğimizdir, geleceğimizdir, umudumuzdur. Gençler Türkiye'nin geleceği için bol bol hayal kurun, fikirler üretin, projeler geliştirin, her biriniz kendinizi bu ülkede bir ihtiyacı gidermeye, bir hayali gerçeğe dönüştürmeye hazırlayın. Türkiye için hayali olmayanlar siyasette bir arpa boyu yol alamıyor. AK Parti milletin partisidir, milletin umududur, milletimizi hayal kırıklığına uğratmadık, uğratmayacağız."



Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sloganlar üzerine "Kılıçdaroğlu'nun dinleyecek hali mi kaldı, bırakın şunu" dedi.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç'un, Cumhur İttifakı ile ilgili sözlerine dikkati çeken Başbakan Yıldırım, "Kendini bilmez bir CHP'li yine kalkmış diyor ki 'MHP ile AK Parti ittifakı bir şeytan ittifakıdır'. Şeytan bile bunların yanında masum kalır. Böyle alçakça ifadeleri partimize, insanımıza yakıştıranlar siyasi mevta olmaktan kendilerini kurtaramazlar. Dönün bakın geçmişe, 15 yılda bakın, ne vadettiniz, bu millet için ne söz verdiniz, bu milletin hangi derdine derman oldunuz. Boş laftan başka ne marifetiniz var. Onun için millet emaneti size vermedi, vermiyor. Belki bütün bu olanlar aklınızı başınıza getirir de bundan sonra milletin gözüne girerseniz, geleceğiniz olur. Cumhur İttifakı size de açık. Eğer yerliyseniz, milliyseniz... Bugünlerde 'bayrak bayrak' diye bağırıyorsanız, buyurun Cumhur İttifakı'na. Siz de girin bu bayrak altına, bu bayrak altında herkese yer var." ifadelerini kullandı.



Gençlerden geceli gündüzlü çalışmalarını ve çok bilgili, donanımlı olmak için kendilerini iyi yetiştirmelerini isteyen Başbakan Yıldırım, gençlere, birlik ve beraberliğe sahip çıkmaları, hakkaniyet duygusundan asla ayrılmamalarını öğütledi.



"Sadece bu ülkenin değil, bölgenin sorumluluğu da sizin omuzlarınızda" diyen Yıldırım, "Reis bizi Afrin'e götür" tezahüratları üzerine "Afrin'deki kahramanlar diyor ki, gençlere söyle, biz buraya fazla geliyoruz, onlar biraz daha beklesin." diye konuştu.



Türkiye'nin ekonomide elde ettiği başarılara da dikkati çeken Yıldırım, artık her krizde, her müdahalede bozulan bir ekonomi olmadığını vurguladı.



Yıldırım, "yapamazlar, başaramazlar" diyenlere inat geçen yıl yüzde 11'in üzerinde bir büyüme rakamı görüldüğünü ve bunun bir numara olduğunu, ihracatta her ay rekor kırarak devam ettiklerini belirterek, "Durmak yok, dinlenmek yok, yola devam. İstihdamda, ihracatta 2017'nin daha da üstüne çıkacağız." ifadesini kullandı.



Başbakan Yıldırım, gençlerin önündeki her türlü engeli kaldırarak bugünlere geldiklerini dile getirerek, üniversiteye girişte uygulanan 28 Şubat darbesinin eseri kat sayıyı, adaletsizliği sona erdirdiklerini, özellikle de genç kızların üniversiteye gidişinin önünü açtıklarını anımsattı.



Üniversitede genç kızların okullaşma oranının 2002'de yüzde 12 iken bugün bu rakamın yüzde 44'e yükseldiğini kaydeden Başbakan Yıldırım, üniversitedeki kızların sayısının erkeklerden fazla olduğuna dikkati çekti.



"SİYASETTE DE YOLUNUZU AÇTIK"



Başbakan Yıldırım, tüm illerde üniversite açtıklarını, 185 üniversitede eğitim verildiğini, yurt genelinde 182 bin olan öğrenci yurdu yatak kapasitesinin de 633 bine çıkarıldığını bildirdi.



Göreve geldiklerinde 45 lira olan öğrenci burslarının da 470 liraya çıkarıldığına işaret eden Yıldırım, "Helal olsun gençlere. Gençlerin önünü sadece eğitimde açmadık, siyasette de yolunuzu açtık. Seçme seçilme yaşını 18'e düşüren parti kim. CHP konuşsun dursun, onlar konuşur... Kısacası gençlerimiz hem seçecek, hem seçilecek. İsterse belediye başkanı, muhtar, meclis üyesi, milletvekili olabilecekler. Gençlerimize güveniyoruz çünkü gençlerimiz gururumuz. Gençlerimiz gururumuz, bugünümüz, yarınımızdır. " diye konuştu.



"Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin" sloganları üzerine Yıldırım, "Pensilvanya'nın dinleyeceği mi var. Şimdi hesap veriyorlar. Eninde sonunda o da hesap verecek, FETÖ da hesap verecek. Türk yargısından kaçış yok." yanıtını verdi.



Başbakan Yıldırım gençlerin kültürle, sanatla daha fazla ilgilenmesini istediklerini belirterek, "Gençlerimiz GENÇDES desteğiyle ülkeye yakışır eserler ortaya koyacak. Eminim ki bizim yapabildiklerimizin kat kat fazlasını, daha güzelini sizler yapacaksınız." şeklinde konuştu.



Gençlerin, yaptıkları güzel işleri, sürdürdükleri davayı, inancı ve fikirleri insanlara yaymakla mükellef olduğunu, güzel işlerin gururuna herkesin dahil edilmesini istediklerini dile getiren Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Bizim ortak bir davamız, geleceğimiz, ortak bir rüyamız var. Unutmayın sadece Türkiye'deki değil, dünyadaki bütün mazlumların umudusunuz. Bu güzel ülkeye canı gönülden hizmete hazır mısınız ? Büyük hedeflere yürümeye var mısınız ? Bir kez daha 2019'da sandıkları dolduracak mıyız gençler? Milletin adamı Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la yeni zafere çıkmaya hazır mısınız? Türkiye'nin kapılarını aydınlık yarınlara açmaya var mısınız ? Manisa işi bitirmiş, muhteşemsin Manisa." dedi.



MANİSA'YA YAPILAN YATIRIMLAR



Hükümetin Manisa'ya yaptığı hizmetleri aktaran Yıldırım, ilde 4 bin 250'den fazla yeni derslik yaptıklarını, üniversite öğrencilerinin yurt sorunlarını büyük ölçüde çözdüklerini, yurt kapasitesini 6 bin 500'e çıkardıklarını, gelecek yıl bin 600 kapasiteli yeni yurt yapacaklarını söyledi.



Yıldırım, 16 yılda Manisa'ya 20 milyar liralık destek sağladıklarını anımsatarak, Manisa ve ilçelerine son teknoloji eseri spor tesisleri yaptıklarını, başta 12 bin seyircili Akhisar Stadyumu olmak üzere 18 spor tesisini hizmete açtıklarını, 12 bin kapasiteli Turgutlu Stadı'nın yapımının ise devam ettiğini belirtti.



Manisa'da 20 hastane, 4 ağız ve diş sağlığı merkezi, 37'si birinci basamak olmak üzere toplam 61 adet sağlık tesisi yaptıklarını dile getiren Yıldırım, 558 yataklı şehir hastanesi başta olmak üzere toplam 5 sağlık tesisinin inşaatının sürdüğünü, 7 sağlık tesisinin proje ve ihale aşamasında olduğunu, bunlardan birisinin de proje çalışması devam eden 300 yataklı Soma Devlet Hastanesi olduğunu bildirdi.



TOKİ PROJELERİ



Yıldırım, 200 yataklı Manisa Ruh Sağlığı Hastanesi ile 100 yataklı Adli Psikoloji Hastanesi'nin de en kısa sürede yapımına başlayacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:



"TOKİ marifetiyle 7 bin 500'ün üzerinde konut inşaatına başladık. Bunların yaklaşık 5 bini teslim edildi. 2 bin 800 kadarı inşaatları devam ediyor. 4 ay önce Soma şehitleri için yaptığımız konutları teslim ettik. Manisa'da 2002 yılında sadece 81 kilometre bölünmüş yol vardı. 16 yılda bunun üzerine 479 kilometre bölünmüş yol yaptık.



2 tane önemli projeyi, müjdeyi sizlerle paylaşıyorum. Evliye Çelebi'nin rüyasına giren Sabuncubeli Tüneli'dir. Tüneli bu sene açıyoruz. İkincisi İstanbul-İzmir Otoyolu'dur. Adım adım ilerliyor, Belkahve'ye kadar, Manisa girişine kadar tamamlandı. 1 sene içinde bu otoyol bitecek. Manisa-İzmir arası 15 dakikaya inecek. Manisa-İstanbul arası 2,5 saate düşecek. Yetmez Manisa hızlı trenine kavuşuyor. Ankara'dan Afyon ve Uşak üzerinden adım adım Manisa'ya oradan da İzmir'e geliyor."



Kaynak:

http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/_Article/pg_Article.aspx?Id=11a0db4a-868b-4a29-96f6-cc511cc3d654





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 34
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1635
Toplam Tekil 4067769
IP 3.145.175.243






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu