“İstanbul'a Hizmet Etmek Bir Büyük Davaya Hizmet Etmektir” 10.02.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“İstanbul'a Hizmet Etmek Bir Büyük Davaya Hizmet Etmektir” 10.02.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 11.02.2018 > Kaç kez okundu? 582

Paylaş


AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul sadece Doğu ile Batı’nın köprüsü değil, aynı zamanda tarih boyunca hiç bitmemiş ve kıyamete kadar bitmeyecek olan bir büyük medeniyet mücadelesinin de kilit taşıdır. Batı için İstanbul, Türk’tür, yani İslam'ın sembolüdür. Doğu için de İstanbul, Türk’tür, yani ecdadımızın 'Kızıl Elma' dediği o büyük hedefin, o hiç bitmeyecek büyük yürüyüşün sembolüdür. Onun için İstanbul'a hizmet etmek bir büyük davaya hizmet etmektir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.







“DEĞİŞİMİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ KİMSEYE BIRAKMAMAKTA KARARLIYIZ”



AK Parti İstanbul İl Başkanlığında bugün yapılan devir teslim törenini hatırlatarak görevi devralan Bayram Şenocak’a çalışmalarında başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevi devreden eski il başkanı Selim Temurci’ye de yaptığı hizmetler için teşekkür etti.



Görevi devralan ve devreden her iki başkanın da AK Parti gençlik kollarında yetiştiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin, kurulduğu 2001 yılından bu yana ülkeye hizmet etmekle kalmayıp bu hizmetleri daha ileriye taşıyacak kadroları yetiştirdiğini söyledi.



AK Parti’nin; 4,5 milyonu kadın, 1,5 milyonu genç olmak üzere 10,5 milyon üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük, tabanı en geniş partisi olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin, geleceğin teminatı olan kadroları yetiştirme misyonunu da başarıyla yerine getirdiğini belirtti.



Gençler ve kadınlar başta olmak üzere tüm vatandaşları AK Parti çatısı altında siyasete katılmaya, ülke meselelerinin çözümü için görev üstlenmeye davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde değişimin ve yenileşmenin öncülüğünü, AK Parti olarak kimseye bırakmamakta kararlıyız. Başka partilerde bazıları sıkı sıkıya koltuklarına yapışabilirler, ama AK Parti’de öyle olmadı ve olmayacak” diye konuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetin, ülkeye ve millete hizmet yolunda bir bayrak yarışı olduğunu ifade ederek, “Bu ekip çalışmasında günü geldiğinde her arkadaşımız, bayrağı yeni bir kardeşimize devrederek kendisi farklı hizmet alanlarına yönelmekten asla imtina etmedi, etmeyecektir. Bu bir davadır dolayısıyla hizmet etmede alan çoktur. Bugün de İstanbul'da böyle bir bayrak değişimine şahit olduk” değerlendirmesinde bulundu.



“BİZ ÜLKEMİZE DE İSTANBUL'A DA DERİN BİR AŞK İLE BAĞLIYIZ”



İstanbul'un 15 milyonu aşan nüfusu, kucak açtığı milyonlarca misafiri, ekonomiden sanata, diplomasiden spora kadar her alanda temsil ettiği küresel değerlerle bir dünya şehri olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’a hizmet etmenin bir şeref olduğunu söyleyerek, “Biz, gençliğimizden itibaren bu bahtiyarlığı yaşama imkânı bulduk” diye ekledi.



Siyasetten spora, belediyeden hükûmete ve nihayet Cumhurbaşkanlığına kadar her kademede İstanbul'a hizmet ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1994'ten bu yana İstanbul'un sorunlarını çözmek için attığımız adımların önemini bugün karşımızda 15 milyonluk bu dev şehri gördüğümüzde çok daha iyi anlıyoruz" dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 15 yıllık dönemde belediyeler, hükûmetler, bakanlıklar ve resmî kuruluşlar vasıtasıyla İstanbul'u, tarihine ve şanına yakışır bir şehir hâline getirmeye gayret ettiklerini dile getirdi ve “Eksikliklerimiz elbette vardır, her şey tamdır diyemem. Böyle bir iddiam da yok. Hatalarımız da olmuştur; ama milletimiz şundan emin olsun ki nasıl bu ülkeye karşı taammüden en küçük bir zarar verme düşüncemiz ve eylemimiz olamaz ise İstanbul'a karşı da aynı hissiyat içindeyiz” sözlerine yer verdi.



“Hiç kimse merak etmesin, eksikler giderilir, hatalar düzeltilir, önemli olan bu hizmet heyecanını, samimiyetini, azmini, gayretini kaybetmemektir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz ülkemize de İstanbul'a da derin bir aşk ile bağlıyız. Ülkemiz için nasıl gerektiğinde yedi düvele meydan okumayı göze alıyorsak, en yakınlarımız dahi olsa kimsenin bu aziz şehre de kem gözle bakmasına, istismarına rıza göstermedik, göstermeyiz” açıklamasında bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Şunu çok iyi biliyoruz, İstanbul sadece Doğu ile Batı’nın köprüsü değil, aynı zamanda tarih boyunca hiç bitmemiş ve kıyamete kadar bitmeyecek olan bir büyük medeniyet mücadelesinin de kilit taşıdır. Batı için İstanbul, Türk’tür, yani İslam'ın sembolüdür. Doğu için de İstanbul, Türk’tür, yani ecdadımızın 'Kızıl Elma' dediği o büyük hedefin, o hiç bitmeyecek büyük yürüyüşün sembolüdür. Onun için İstanbul'a hizmet etmek bir büyük davaya hizmet etmektir. O davanın dün kurumsal olarak somutlaştığı hâli Osmanlı'ydı, bugünkü adı Cumhuriyet'tir. Bu bilince sahip olmayan hiçbir yöneticinin, hiçbir belediye başkanının, hiçbir teşkilat mensubumuzun İstanbul'a hizmet verebilmesi, kalıcı değer katabilmesi mümkün değildir. Eğer bugün 15 milyonluk nüfusuna rağmen benzer şehirler içinde yaşaması en kolay, hayat standardı en yüksek şehirlerden biri İstanbul ise işte bu anlayışla gerçekleştirilen hizmetler sayesindedir."



“TÜRKİYE BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE HEDEFLERİNE DOĞRU İLERLİYOR”



Cumhuriyetin kuruluşunun ardından geçen yaklaşık bir asrın âdeta sürekli bir arayış dönemi geçirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İçinde demokrasiye geçişimiz gibi sevindirici, darbeler gibi üzüntü verici pek çok hadisenin bulunduğu bir dönemin ardından son 15 yılda kendimize yeni bir mecra açmayı başardık. Bu mecra, büyük Türkiye’nin inşası ve ihyası yoludur” şeklinde konuştu.



Her büyük mücadele gibi bu süreçte pek çok engel, saldırı ve ihanetle karşılaştıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle son beş yılın, Türkiye’nin bekasına yönelik kesintisiz tehditlere karşı yürüttükleri şanlı bir mücadeleyle geçtiğini söyledi. Sultan 2. Abdülhamid’in, ‘Birlik ve beraberlik her kuvvete üstündür’ sözünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz de milletimizin ve devletimizin beka mücadelesini her kuvvete üstün olduğuna inandığımız birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirerek yürüttük, yürütüyoruz. Hamdolsun girdiğimiz her mücadelede milletimizin desteğini yanımızda bulduk. Türkiye yerli ve millî tüm unsurlarıyla tarihinin pek az döneminde görülen bir birlik, beraberlik, kenetlenme içinde hedeflerine doğru ilerliyor” dedi.



“BEN DEĞİL, BİZ OLMAYA MECBURUZ”



Partilerinin il başkanlığında bir devir teslimi gerçekleştirdiklerine ve bu yeni sürecin sonunda 2019’da yapılacak yerel seçimleri ile milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm parti teşkilatında sadakat ve teslimiyetin önemine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğer biz kendi içimizde sadakat, teslimiyet, bunları gerçekleştiremezsek, arkadaşlar bizim yolumuz açık değildir ve burada başarıyı asla beklemeyin” diye ekledi.



Hesabi değil hasbi olunması gerektiğinin altını çizen ve “Onun için de ben değil, biz olmaya mecburuz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bütün işlerinizde istişare ediniz’ şeklindeki ayeti işaret etti ve şunları ekledi: “İstişare ediliyorsa, neticesine uyacaksın. Bu istişarenin de nihai kararını verecek olan merci neresidir, oradaki o toplantının lideri kimse odur. ‘Ben daha iyi bilirim’; hayır arkadaş, sen daha iyi bilmezsin, biz daha iyi biliriz, bizim anlayışımız budur. Bu dünyadan çok benler geldi gitti, kalıcı olmadı. Ama bu istişare mekanizması bizim için her şeydir. Çok önemli üniversiteler bitirebilirsin, profesör olursun, doçent olursun, çok çok büyük zengin olursun, bunların hepsi gelip geçici şeyler. Aslolan, o ekibin içerisindeki az önce saydığım hasletlere tabi olmaktır. Onlara tabi olursak, nasıl neticeler alınabileceğini çok açık ve net görmek mümkündür.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütlerinin alçakça saldırıları ne yıllarca müttefikimiz diye gördüğümüz kimi devletlerin artık husumet boyuna varan politika değişiklikleri bizim bu tavrımızı, bu güzel iklimimizi bozamadı ve bundan sonra da bozamayacaktır” ifadelerini kullandı.



“BEDELİNİ KAT BE KAT FAZLASIYLA ÖDEYECEKLER”



Vatan topraklarına kimsenin el uzatmasına, yüreklerini ateşe atma pahasına da olsa asla izin vermeyeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her şehidimiz, her gazimiz, ecdadımızdan aldığımız bu emaneti gelecek nesillere bırakma kararlılığımızın bir nişanesidir” dedi.



Güvenlik güçlerinin ülke sınırları içinde ve dışında yürekleriyle, bilekleriyle, cesaretleriyle, kanlarıyla büyük bir mücadeleyi yürüttüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sabah itibariyle bin 141 terörist etkisiz hâle getirildiğini ve Türkiye’nin bir helikopterinin düşürüldüğünü açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabii ki bütün bunlar olacak, bir savaşın içindeyiz, kaybımız da olacak, ama verdirdiğimiz kayıplar da olacak. Dün sayısal olarak çok kabarık miktarda füze depolarını imha edip yok etmiştik. Tabii bunlar çıldırtıyor bunları. Ama biz tabii bunların bedelini bunlara çok daha ağır ödeteceğiz. Belki bizim bir helikopterimiz gidecek, ama onlar bunun bedelini misliyle değil kat be kat fazlasıyla ödeyecekler. Çünkü biz kararlıyız, inanıyoruz ve üstünüz, bunu da başaracağız” açıklamasında bulundu.



“İSTANBUL NE KADAR BÜYÜRSE TÜRKİYE DE O KADAR BÜYÜR”



Bu gurur verici manzaranın ülkenin her şehrine ve milletin her ferdine çok büyük sorumluluklar yüklediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her bir vatandaşımız kendi alanında daha çok çalışacak, daha çok üretecek, daha çok iş ve eser ortaya koyacak ki mücadelenin arkası boş kalmasın” diye ekledi.



Bu çerçevede en büyük sorumluluğun, nüfusu itibariyle İstanbul’a düştüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin her kademesinden yoğun bir çalışma beklediğini ifade ederek, “Çalıştıkça dinleneceğiz, çalıştıkça güç bulacağız, çalıştıkça Allah’ın izniyle hedefe ulaşacağız. Çünkü İstanbul ne kadar üretirse Türkiye de o kadar çok üretir. İstanbul ne kadar çok büyürse Türkiye de o kadar çok büyür. İstanbul ne kadar çok kazanırsa Türkiye de o kadar çok kazanır. Velhasıl İstanbul ne kadar çok koşarsa Türkiye de o kadar çok koşar; bunu böyle bileceğiz” şeklinde konuştu.



İstanbul’un; 2023 hedeflerinin lokomotifliğini yapmasının yanı sıra 2053 ve 2071 vizyonlarının da ilham kaynağı olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehrin yönetiminden sorumlu kadrolar başta olmak üzere herkesin, bu büyük misyonu müşahhas hâle getirmek ve başarıya ulaştırmakla mükellef olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılacak il kongresi ile ortaya çıkacak parti il yönetiminin, 2019’da seçilecek başkan ve milletvekillerinin, hükûmet adına görev yapan bürokratların, ticaretten eğitime kadar her alanda hizmet veren sivil toplum kuruluşlarının bu sorumluluğa orta olduğunu söyledi.



“DAHA ŞEFFAF VE YAYILMACI BİR ANLAYIŞLA STK’LARIN OLUŞMASI SÜRECİ BAŞLAYACAK”



Odalar ve meslek birlikleri ile ilgili hazırlıklarının olduğunu, bu kuruluşların yapılacak düzenlemeyle yeni bir şekil alacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yani bu STK’lara oturanlar ilanihaye burada artık kalamayacaklar. Her düşünce grubu kendi STK’sını kurar ve o STK’sıyla yola devam eder. Daha şeffaf ve daha yayılmacı bir anlayışla STK’ların oluşması süreci inşallah başlayacak” açıklamasında bulundu.



AK Parti Genel Başkanı ve bir İstanbullu olarak parti il teşkilatının yanında olacağını söyleyerek AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’a başarılar dileyen ve eski Başkan Selim Temurci’ye teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, toplantıda yapacakları istişarelerin, hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak tamamladı.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/89370/istanbula-hizmet-etmek-bir-buyuk-davaya-hizmet-etmektir.html





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 38
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 986
Toplam Tekil 4067120
IP 3.145.52.86






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.120 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu