Başbakan Yıldırım partisinin Nevşehir 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. - TC Başbakanlık - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Başbakan Yıldırım partisinin Nevşehir 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. - TC Başbakanlık
Tarih: 06.01.2018 > Kaç kez okundu? 751

Paylaş


“İller kalkındıkça Türkiye kalkınıyor”







Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Nevşehir 6. Olağan İl Kongresi'ne, katılarak bir konuşma yaptı.



Nevşehir'in enerjisi ve heyecanının, sınırları aştığını, Türkiye'ye yayıldığını dile getiren Yıldırım, "Ne zaman Nevşehir'in havasını solusak, buradan tazelenmiş, yenilenmiş olarak dönüyoruz. Her geldiğimizde sizlerde memleket sevgisini görüyorum. Nevşehir'in heybetli dağları, Kapadokya'nın Allah vergisi güzellikleri ve yiğit insanları bizim memleket sevdamızı daha da artırıyor. Nevşehir muhabbetimize muhabbet katıyor." diye konuştu.



Nevşehir'de sürekli destek gördüklerini, Nevşehir'in desteğini her zaman artırarak devam ettirdiğini söyleyen Yıldırım, "İşte 2014 cumhurbaşkanlığı seçiminde Nevşehir, Recep Tayyip Erdoğan'ı, milletin adamı, liderimizi yüzde 64,4 ile cumhurbaşkanı seçti. Nevşehir, 16 Nisan halk oylamasında çıtayı daha da yükseltti, bu sefer yüzde 65,5 ile güçlü Türkiye için güçlü şekilde 'evet' dedi. Allah sizden razı olsun. Plakanız 50 ama maşallah desteğiniz hiç 50'de durmuyor, 60'ları da geçiyor. Size de bu yakışır. Nevşehir teşkilatı çıtayı yükseltmeye devam ediyor. Nevşehir'in eşsiz güzellikteki atları nasıl şahlanıyorsa sizin de Türkiye desteğinizle ülkemiz o kadar şahlanıyor." ifadelerini kullandı.



Yerel seçimlere 14 ay kaldığına işaret eden Yıldırım, "Kılıçdaroğlu sabırsızlanıyor, diyor ki 'Gelin şu yerel seçimleri öne alalım.' Yahu kardeşim 15 senedir yenile yenile yenilgiye doymadın mı? Şurada 14 ay var, biraz daha oyalan. Üç günün beyliği de beyliktir." dedi.



"Nevşehir, 14 ay sonra Kılıçdaroğlu'na bir ders verecek misiniz? Yerel seçimde yeni bir destan yazacak mısınız?" diye soran Yıldırım'a, salondaki partililer "evet" karşılığını verdi. Bunun üzerine Başbakan Yıldırım, "Nevşehir işi bitirmiş." dedi.



“TÜRKİYE’YE HUKUK DERSİ VERMEYE ÇALIŞANLAR HUKUKU KATLETTİ”



Jürinin kararını açıkladığı ABD'de görülen Hakan Atilla davasına değinen Yıldırım, şöyle devam etti:



"Bugünlerde Amerika'da bir dava görülüyor, evlere şenlik bir dava. Kararı önceden verilmiş, sonucu belli. FETÖ'cülerle FETÖ'cülerin adeta esiri olmuş yargıçların verdiği kararlarla bir dava görülüyor. Adam sanık diye içeri alınıyor, mahkeme salonuna gelmeden sanık olmaktan çıkarılıyor, tanık yapılıyor. 'Sen temize çıktın.' diyorlar. 'Yalan söyle, söyleyebildiğin kadar. Türkiye hükümetini, Başbakanı'nı, Cumhurbaşkanı'nı suçla. Önüne kim geliyorsa suçla. Ondan sonra senin hayatın garanti' diyorlar. Bununla da kalmıyorlar, Türkiye'deki bankanın genel müdür yardımcısını suçlu sandalyesine oturuyorlar. Ne yapmaya çalışıyorlar? Hakan Atilla üzerinden Türkiye'yi mahkum etmeye çalışıyorlar. Hesap bu. Kim yapıyor? FETÖ'cülerle kolkola girmiş yargıçlar, savcılar yapıyor. FETÖ'cülerin yazıp çizdiği, hazırladığı dosyayı açıyorlar mahkemede, buna göre suçlama yapıyorlar. Sonunda da jüri üyelerine diyorlar ki 'Somut bir delil olmasa da siz suçlamaktan çekinmeyin. Bir delil olması gerekmiyor, siz suçlamaya devam edebilirsiniz.' Bunun adı da 'bağımsız yargı' oluyor."



Türkiye'ye, hukuk dersi vermeye çalışanların, bu davada hukuku katlettiğini belirten Yıldırım, "Şunu herkesin bilmesi lazım, Türkiye büyük bir ülke, Türkiye bir hukuk devleti. Hiç kimse ayak oyunlarıyla tezgahlarla bu ülkeyi dize getiremez, bu ülkenin geleceğine asla bir zarar veremez. İşte Aynı oldu bittiyi Kudüs'te yapmaya çalıştılar. Ne dedi Recep Tayyip Erdoğan? 'Dünya 5'ten büyüktür. Dünya 1'den büyüktür.' dedi. İşte o oldu bitti karara karşı tavrımızı koyduk, aklıselim bütün ülkeler de büyük bir çoğunlukla Amerika Başkanı'nın Kudüs konusunda aldığı kararı kabul etmediğini Birlemiş Milletler'de ortaya koydular." değerlendirmesini yaptı.



“TÜRKİYE MAZLUM, MASUM VE BAŞI DERDE GİREN İNSANLARIN SIĞINACAĞI EMİN BİR YUVA”



Türkiye'nin, sadece bölgede geleceğin teminatı bir ülke olmadığını belirten Yıldırım, aynı zamanda mazlum, masum ve başı derde giren insanların da sığınacağı emin bir yuva haline geldiğini söyledi.



Yıldırım, milyonlarca kişinin Suriye, Irak ve Afganistan'dan canını kurtarmak için Türkiye'ye geldiğini ve hayat bulduğunu ifade etti.



"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla bugünlere gelindiğine işaret eden Yıldırım, bundan sonra da insanı yücelterek devleti yüceltip hedeflere ulaşılacağını dile getirdi.



Başbakan Yıldırım, Kudüs'ün ve mazlumların hukukunu koruyan Türkiye'nin, komşuların hukukuna da sonuna kadar sahip çıkacağını vurgulayarak,"İran'a, Afganistan'a, Pakistan'a, önüne gelen ülkelere ayar vermeye çalışanlar, iç işlerini dizayn etmeye çalışanlar şunu bilmelidir ki Türkiye, her zaman haksızlıkların karşısında hakkın, haklının sesini yükselten ülke olmaya devam edecektir. Bu herkes tarafından bilinmelidir. Ülkemize, komşularımıza yönelen bütün oyunları bozacağız." diye konuştu.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:



"Diyor ki, belli ki hala Meclis konuşmasının izleri kafasından silinmemiş. Yatıyor, kalkıyor o konuşmayı hatırlıyor. Başbakan dedi ki 'Kamyoncular hayatından memnun', 'Eğer memnunsanız gidin Binali Yıldırım'a oy verin' diyor. Kılıçdaroğlu, şunu aklına koy, kamyoncuların da, mobilyacıların da, vatandaşın da derdi bizim derdimizdir.



Bir şeyi daha bilmeni isterim. Kamyoncuların derdiyle ilgilenmek istiyorsan git onlara de ki 'Sertavul Geçidi eskiden nasıldı, şimdi nasıl? Elmadağ rampaları eskiden nasıldı, şimdi nasıl? Daha yetmedi, Bilecik Gülümbe rampalarını nasıl çıkardınız, şimdi nasıl çıkıyorsunuz? İstanbul'dan Afyon'a kaç saatte gidiyordunuz, şimdi kaç saatte gidiyorsunuz? Zigana nasıldı, şimdi nasıl? Ovit'ten geçiş nasıldı, şimdi nasıl geçiliyor? Aslında Türkiye'de hayatından memnun olan tek adam, Kılıçdaroğlu. Niye? Dert yok, kasavet yok, iktidar yok, sorumluluk yok. Bol keseden konuş babam konuş. Kaval elin yel Allah'ın, üfle babam üfle. Her gün bir şey yumurtluyor. Yalanın da bir endazesi olur be kardeşim. Artık yalanda da standardı çökertti maşallah. Eğer millet buna itibar etseydi... 15 senedir bir santim ne uzuyor, ne kısalıyor, yerinde sayıyor."



Yıldırım, Nevşehirlilerin "Kızına gümüş takılmaz, erkeğine hava atılmaz" sözünü anımsatarak, "Biz Nevşehirliyiz, bize şekil yapılmaz. Kılıçdaroğlu, Nevşehir'e şekil yapamazsın. Ne yalan söylersen söyle faydası yok." dedi.



Kılıçdaroğlu'nun da yapılanlardan memnun olduğunu belirten Yıldırım, şunları kaydetti:



"Ama pozisyonu müsait değil söyleyemiyor. O yollardan giderken, Erzincan'dan Erzurum'a giderken, Sansa Deresi'nde 13 tane köprüden geçerken, Fırat'ın üzerine geçirilen o gerdanlıkları temaşa ederken yanlışlıkla 'Ne kadar güzel olmuş bu köprüler, yollar' diye söyleyince, yanındakilerin 'Ya Genel Başkanım gazeteciler var. Bunu AK Parti yaptı, dikkat edelim' diye uyardıklarını ben duydum. Yollar hayat kurtarıyor. Yolları böldük, hayatları birleştirdik, gönülleri birleştirdik, milleti birleştirdik. Gençler, yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Bunu herkes bilmelidir."



NEVŞEHİR’E YAPILAN YATIRIMLAR



Nevşehir'e yapılan yatırımlara ilişkin bilgi veren Başbakan Yıldırım şöyle devam etti:



"Nevşehir demek, Hacı Bektaş-ı Veli demek. O Hacı Bektaş ki bu topraklardan tüm dünyaya ses verdi. Bu topraklardan barışa, dostluğa, kardeşliğe çağrı yaptı." ifadesini kullanan Yıldırım, Hacı Bektaş-ı Veli'nin, "Sevgi, muhabbet kaynar yanan ocağımızda, bülbüller şevke gelir gül açar bağımızda. Hırslar, kinler yok olur aşkla meydanımızda, aslanlarla ceylanlar dosttur kucağımızda." sözlerini de aktardı.



Bu toprakların, bu gönül sultanları sayesinde yüzyıllar boyunca aslanla ceylanın dostluğuna, kardeşliğine şahit olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, bu toprakların kitabında düşmanlık yazmadığını, bu toprakların hamurunda zalimi yüceltmek, mazlumu hor görmenin bulunmayacağını ifade etti.



Yıldırım, bu topraklarda kardeşlik ve sevginin bulunduğunu, buna inanmayanların ise gelip Nevşehir'i görmesini istedi.



AK Parti hükümetleri döneminde Nevşehir'deki yatırımları ve hizmetleri de değinen Yıldırım, 1991'de, dönemin iktidar partisinin bakanının Nevşehir ziyaretinde vatandaşların, "Avanos girişinde bir köprülü kavşak lazım. Burada kazalar oluyor, insanlar hayatını kaybediyor. Ne olur şu kavşağı yaptırıver Sayın Bakanım" şeklinde istekte bulunduğunu hatırlattı.



Bunun üzerine söz konusu bakanın, "Ey Nevşehirliler ne zaman yerle gök bir araya gelirse o zaman da buraya bir kavşak yapılır." dediğini aktaran Yıldırım, "Siyasete bak, anlayışa bak. Şimdi o kavşak da yapıldı, onun gibi 4 tane daha yapıldı. AK Parti farkı bu. Biz ne diyoruz 15 yıldır, laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne taş koyan, dağ gibi hizmetleri yerine getiren, dağ gibi sorunları hizmete dönüştüren bir anlayışın temsilcisiyiz." diye konuştu.



Başbakan Binali Yıldırım, 81 ili birbirinden ayrı görmediklerini, her yere aynı hizmeti götürdüklerini vurgulayarak, "Ülkenin doğusunu da batısını da kuzeyini de güneyini de kucaklıyoruz. İller kalkındıkça, Türkiye kalkınıyor, Nevşehir kalkınıyor. Nevşehir büyümeye devam ediyor." dedi.



Vatandaşlara, Nevşehir'in bu eşsiz güzelliklerini, harikalarını görmeleri için teşvikler yaptıklarını, 15 yılda Nevşehir'e 5 milyar lira yatırım gerçekleştirildiğini, anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Nevşehir'in ihracatı 15 yılda 7 milyon dolardan tam 52 milyon dolara ulaştı, 11 ayda. Spor tesisleri, barajlar, konutlar, okullar inşa ettik. Hizmete aldığımız sulama projeleriyle Nevşehirli çiftçilerimize yılda ilave, 17 milyon liralık zirai gelir artışı sağladık. Çiftçilerimize yıllık desteği 23 milyondan 112 milyona çıkardık. 2007'de Nevşehir'e Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ni açtık mı? Şimdi 20 binin üzerinde öğrencisi var. Merkez Avanos, Ürgüp, Nar, Gülşehir'i doğalgazla buluşturduk mu? Şimdi diğer ilçelere de inşallah çalışmalarımız devam ediyor."



"KALABA-SEYFE SULAMASINI TAMAMLAYACAĞIZ"



Acıgöl'ün AK Parti'ye rekor oy verdiğini, Acıgöllülerin verdiği sözde durduğunu bildiren Yıldırım, Acıgöllüler'e teşekkür etti.



Nevşehir'de bugüne kadar 20 tane sağlık tesisini yaptıklarını ve hizmete aldıklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi:



"Şimdi Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'ne de 100 yataklı ek bina yapıyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Aile sağlık merkezleri, acil 112 istasyonları inşa ediyoruz. Kozaklı'ya da bir hastane yapacağız, hayırlı uğurlu olsun. Bölgenin heyecanla beklediği Kalaba-Seyfe sulamasını da tamamlayacağız. Böylece 217 bin dönüm arazi berekete kavuşacak, suyla buluşacak. Acıgöl'e bir meslek yüksek okulu açıyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Ürgüp'e de güzel bir adliye binası yapacağız."



Nevşehir Külliyesi'nin inşaatının devam ettiğini kaydeden Yıldırım, buranın 2019'da bitirilmesi konusunda belediye başkanına talimat verdi.



Başbakan Yıldırım, Nevşehir Stadyumu'nun da yenileme istediğini ifade ederek, bu konuda projelerin hazır olduğunu, onun da gerçekleştirileceğini bildirdi.



Nevşehir'deki dünyanın en büyük yer altı şehrini de turizme kazandıracaklarına işaret eden Yıldırım, Paşabağları ören yerinin çalışmalarının tamamlandığını ve yakında açılacağını vurguladı.



Yıldırım, ayrıca Hacıbektaş ilçesini kültür ve inanç turizminde hak ettiği yere taşımak için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etti.



HIZLI TREN MÜJDESİ



Ulaşım konusunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:



"Hani Kılıçdaroğlu'nun iyi bildiği, yürüyerek gittiği o yollar var ya, ulaşıma geldik. AK Parti ile birlikte Nevşehir, Kayseri'ye, Kırşehir'e, Niğde'ye, Aksaray'a bölünmüş yollarla bağlandı mı? Sen bu yolları yürümek istersen ömrün yetmez Kılıçdaroğlu. Her tarafta bölünmüş yol var. Bölünmüş yol uzunluğu Nevşehir'de 87 kilometreden 275 kilometreye çıktı. İşte AK Parti farkı bu. İl merkezleri, illerin çıkışlarını bütün o yolları sıcak asfaltla kapladık. İnşallah Nevşehir-Niğde yolunu da en iyi şekilde yenileyeceğiz ve bitireceğiz. Yine Nevşehir-Ankara yolu da sıcak asfalt yapılacak. Tabii, Nevşehir-Kayseri arası da aynı şekilde olacak. Hayırlı uğurlu olsun."



Yeni ihale edilen Niğde-Ankara otoyolunun çalışmalarına da başlandığını bildiren Yıldırım, Nevşehir güney çevreyolunun iki yıl önce bittiğini, şimdi de batı çevre yolunu yaptıklarını aktardı.



Kapadokya Havalimanı'nın AK Parti iktidarından önce kapalı olduğunu, seferin bulunmadığını anımsatan Yıldırım, 2016'da buraya kullanan yolcu sayısının 367 bini geçtiğini açıkladı.



Bu sayının da Nevşehir'in nüfusundan da daha fazla olduğuna işaret eden Başbakan Binali Yıldırım, ayrıca havalimanının pistlerinin yenilendiğini, şimdi de modern güzel bir terminalin yapılacağını kaydetti.



Nevşehirlilere hızlı tren müjdesini de veren Yıldırım, şöyle konuştu:



"Kayseri-Nevşehir-Konya hızlı tren hattının projeleri bu sene içerisinde tamamlanacak, inşallah ondan sonra da yapımı için planlamamızı yapacağız. Oradan Antalya'ya doğru da gidiyor. Hayırlı uğurlu olsun. Sadece turizmde değil ticarette de Nevşehir'in önemli bir projesi olacak. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Geçmiş 15 yılımıza bakın, gelecek 15 yılı da hayal edin. Türkiye'yi parmakla gösterilen 10 ülke arasına sokmak bizim boynumuzun borcudur, bizim en önemli hedeflerimizden birisidir. Bu aziz millete en büyük müjdemizdir."



Nevşehir'i güzel günler beklediğini bildiren Yıldırım, "Nevşehir, kabına sığmayan, vatana hizmet aşkıyla yanıp tutuşan gençlerin şehri. İşte Türkiye'nin en genç il başkanı, Nevşehir'İn gençlerine yakışan, Nevşehir'e yakışan, AK Parti'ye yakışan il başkanı. İl başkanımıza başarılar diliyoruz. Bugüne kadar AK Parti teşkilatlarında görev yapan kardeşlerimize de şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.



AK Parti'de bayrak değişimi yaşandığını, Nevşehir'de de bu değişimin gerçekleştirileceğini kaydeden Başbakan Yıldırım, AK Parti'deki bayrak değişiminin atletizmdeki bayrak yarışına benzemediğini, AK Parti'de bayrağı verenin de alanın da koşmaya devam ettiğini vurguladı.



"AK Parti'de eski yeni yok. AK Parti'de her zaman 'durmak yok, yola devam' var." diyen Yıldırım, kongrenin hayırlı olmasını diledi.



Yıldırım, partide görev alacak kişilere de başarı dileklerini iletti.



NOTLAR



Kongrede, Yıldırım'ın konuşması öncesinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesajı izlendi.



Yıldırım, salondan ayrılırken kendisine sevgi gösterisinde bulunan partililerle fotoğraf çektirdi.



Konuşmaların ardından Başbakan Yıldırım'a, Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar tarafından üzerinde Hucurat Suresi 10. ayetin mealinin yazdığı tablo takdim edildi.



Kongreye, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ ve Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş, Fatih Şahin ve Çiğdem Karaaslan, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş ile bölge milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer katıldı.



Kaynak:

http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/_Article/pg_Article.aspx?Id=b4afce81-8d0c-4229-8f81-e960872d94ba





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 30
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1395
Toplam Tekil 4067529
IP 18.191.240.243






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu