Başbakan Yıldırım, Refahiye’de düzenlenen "Eneryagaz Gaz Dağıtımı ve Refahiye Meslek Yüksekokulu Temel Atma Töreni"nde hemşehrilerine hitap etti. - TC Başbakanlık - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Başbakan Yıldırım, Refahiye’de düzenlenen "Eneryagaz Gaz Dağıtımı ve Refahiye Meslek Yüksekokulu Temel Atma Töreni"nde hemşehrilerine hitap etti. - TC Başbakanlık
Tarih: 06.11.2017 > Kaç kez okundu? 765

Paylaş


“İşimiz hizmet, gücümüz millet”





Başbakan Binali Yıldırım, Refahiye Meydanı'nda düzenlenen "Eneryagaz Gaz Dağıtımı ve Refahiye Meslek Yüksekokulu Temel Atma Töreni"ndeki konuşmasında, hemşehrilerini "Can kardeşlerim, hökümetin güzel insanları" sözleriyle selamladı.

Yıldırım, "Bugün doğduğum, büyüdüğüm, acı tatlı hatıralarımın olduğu, havasını soluduğum, soğuk sularını içtiğim, iklimi sert, insanı mert hökümetin güzel insanlarıyla beraberim." diye konuştu.

Bu sırada alandaki vatandaşların "Hökümet seninle gurur duyuyor" sloganı üzerine Yıldırım, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz." karşılığını verdi.

Erzincan'a dün geldiğini, bugün Sünebeli tünelinde incelemelerde bulunduğunu, oradan Kemaliye'ye geçerek, Kemaliye-Dutluca Yolu'nun temelini attığını belirten Başbakan Yıldırım, 22 kilometrelik yolda iki köprü, 16 tünel yer aldığını, Refahiye, Kuruçay ve İliç'ten geçen yolun Kemaliye üzerinden Malatya ve Diyarbakır'a, oradan da Arabistan'a kadar gideceğini anlattı.

Bu sırada vatandaşların "Yolların kralı Binali Yıldırım" sloganı üzerine Başbakan Yıldırım, "Gençler, yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur tamam mı? İlla bir şey diyecekseniz, 'yolların mimarı' olur." ifadesini kullandı.

“MİLLETE HİZMETİ İBADET BİLİRİZ”

Bugün Refahiye'deki 500 eve, 20 devlet dairesine, 3 camiye doğalgaz geldiğini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Refahiye doğalgazla buluşuyor. Refahiye'nin temiz havası daha da temiz hale geliyor. Çocukluğumuzu hatırlıyorum, o teneke sobalar, yanar, bir tarafı tunç olur. Bir tarafınız yanar, bir tarafınız donar, ısınamazsınız. Elhamdülillah devir değişti, imkanlar gelişti. Artık doğalgazla odun, kömür, kül derdi yok. Rahat, sıcakta öğrencilerimiz derslerini çalışacak. Yaşlılarımız ibadetini yapacak ve konfor, rahatlık gelmiş olacak. Her şey Refahiye için her şey Erzincan için her şey Türkiye için milletimiz için. 80 milyon milletimizle vatan evladımızla gurur duyuyoruz."

Millete hizmeti ibadet bildiklerini, "İşimiz hizmet, gücümüz millet diyoruz" anlayışıyla çalıştıklarını belirten Yıldırım, "Ayrıca bugün hayırseverimiz Sayın Özcan Halaç Beyefendi ilçemize, hökümetimize bir meslek yüksekokulu yaptırıyor, onun da temelini atıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. Hayırseverimize hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

"İnsan odur ki bırakır bu dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser." diyen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Allah'a şükür bir eser değil binlerce eserimiz memleketin her köşesinde yükseliyor. Hayırseverimiz Özcan Halaç Bey'in her yıl ülkemizin çeşitli yerlerinde eğitim kurumları yaptırıyor. Bu sene de ilçemizde bunu yaptırmaya karar vermiş. Sağolsun, var olsun. Ayrıca Enerya şirketimize de teşekkür ediyoruz. Üzümlü'ye, Tercan'a doğalgazı verdikten sonra şimdi sıra hökümette. Sağolsun, var olsun."

“SADECE RABBİMİZİN HUZURUNDA EĞİLİRİZ”

Konuşması sık sık alandaki vatandaşların sloganlarıyla kesilen Yıldırım, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganı üzerine, "Hemşehrilerim unutmayın, biz sadece Rabbimizin huzurunda eğiliriz, alçakların huzurunda asla eğilmeyiz." dedi.

15 yıldır aralıksız olarak ülkeye ve millete hizmet etme fırsatını verdikleri için vatandaşlara teşekkür eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Unutmayalım, biz bu yola çıkarken önümüzde liderimiz vardı. Milletin adamı, memleket sevdalısı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bu yola çıktık. Ne dedik? 'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin, İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu anlayışla yola çıktık. 15 yıldır durmadık, yorulmadık, yılmadık, ülkemizin kalkınması, gelişmesi için doğudan batıya kuzeyden güneye ülkeyi yollarla donattık. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik ama hökümetliler şunu siz iyi bilirsiniz; yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz."

Yıldırım, "Hayatımın her anında, ruhumda ve zihnimde hissettiğim, hükümete ve doğduğum, büyüdüğüm bu topraklara vefa borcumu ödemek için gece-gündüz demeden çalışıyorum, gayret ediyorum. Kendimizi Türkiye'nin refahına, huzuruna, mutluluğuna adamayı biz Refahiye'de Refahiye'den öğrendik." ifadelerini kullandı.

Erzincan'daki iki gün süren temasları hakkında bilgi veren Başbakan Yıldırım, dün Erzincan Üniversitesi'nin yeni öğretim yılı ile kongre merkezinin açılışına katıldıklarını, yatırımcı ve iş adamlarıyla bir araya gelerek Erzincan'ın geleceğini, yatırımlarını konuştuklarını anlattı. Yıldırım, bugün de Refahiye'nin geleceğini konuştuklarını vurgulayarak, "Bugün aldığımız bir kararla, Refahiye'de çok büyük bir tabiat parkı yapmaya karar verdik. Hayırlı, uğurlu olsun. Artık hemşehrilerimiz yazın buraya geldiklerinde rahatlıkla vakit geçirecekleri, yürüyüş, piknik, etkinlik yapacakları muazzam bir eser oluyor. Kocaçay, Hakoğlu Deresi, buranın etrafını da Refahiye'nin en güzel rekreasyon, sosyal alanı haline getiriyoruz." diye konuştu.

"DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"

Başbakan Yıldırım, Refahiye'de 50 yataklı yeni bir hastane yaptıklarını hatırlatarak, bu ilçenin köy yollarını sıcak asfaltla kaplayacaklarını dile getirdi.

AK Parti'nin 15 yıldır iktidarda olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "2002'de Türkiye iflas etmişti, iflas bayrağını çekmişti. Bankalar kapanmış, yazar kasalar havada uçuşuyor, millet bir gecede yarı yarıya fakirleşmiş. İşte o zor günlerde ümit olarak AK Parti çıktı. Ne dedik, 'Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın.' Siz de o ışıkları yaktınız. 15 yıl geride kaldı ama 15 yılda Türkiye'yi 3 kat büyüttük." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, sadece Erzincan'da 14 kilometre bölünmüş yol üzerine 330 kilometre daha bölünmüş yol yapıldığını, Türkiye genelinde ise 6 bin kilometre olan bölünmüş yol miktarını 26 bin kilometreye yaklaştırdıklarını söyledi.

Hastaneler, okullar, tarım destekleri, savunma sanayinde atılan adımlar gibi gelişmelerin sonucunda 15 yıl boyunca Türkiye'nin büyüdüğünü, milletin refahı daha da hissetmeye başladığını belirten Yıldırım, "İşimiz burada bitmiyor. Daha yapacak çok işimiz var." dedi.

Başbakan Yıldırım, alanda toplanan vatandaşlara Refahiye- Erzincan, Köroğlu Deresi'ndeki yolların eski halini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi nasıl? Evelallah buradan çıkıyorsunuz ister Suşehri üzerinden ister Sivas üzerinden ver elini Ankara, İstanbul. Hızlı tren bir kaç yıl içinde geliyor. Refahiye'nin yakınından Erzincan'a doğru da hızlı tren geliyor. Böylece ne olacak? İstanbul'dan çıkacaksınız Ankara'ya, Ankara'dan Sivas'a, Erzincan, Erzurum, Kars... Oradan da yeni hizmete açtığımız Kars-Tiflis- Bakü demiryoluyla Çin'e kadar İpek Yolu'nu ihya etmiş oluyoruz."

Refahiye-Kuruçay-İliç yolu inşaatı çalışmalarının de devam ettiğini aktaran Yıldırım, Sünebeli'ne 5,5 kilometrelik iki tünel yaptıklarına işaret etti. Yıldırım, Refahiye'de Avşar özü, Yurtbaşı göletlerinin yapımının da hızla devam ettiğini söyleyerek, göletlerin açılmasıyla birlikte 4 bin dönüm arazinin suyla buluşacağına işaret etti.

Başbakan Yıldırım, konuşmasında 50 kişilik Refahiye Huzurevi'ni hizmete açtıklarını da hatırlattı.

Refahiye'ye 300 askerden oluşan jandarma komando taburu kuracaklarını ve çalışmaların başladığını bildiren Binali Yıldırım, bu taburun da teröre göz açtırmayacağını vurguladı.

Yıldırım, Türkiye'nin 81 ilinde, 970 ilçesinde ve 50 bin köyünde hizmetleri ve mühürlerinin olduğunun altını çizdi.

Darbe girişimleri, kumpaslar, 17-25 Aralık, anayasa krizleri ve 15 Temmuz alçak FETÖ darbe girişiminin yaşandığını belirten Yıldırım, "O gece, 15 Temmuz gecesi alçaklar, asker kılığına girmiş FETÖ teröristleri tanklarla, toplarla, uçaklarla milletin üzerine bomba yağdırırken, milletimizin her ferdi gençlerimiz, kadınlarımız, erkeklerimiz Cumhurbaşkanı'nın davetiyle meydanlara indi. Meydanları alçaklara dar etti." ifadesini kullandı.

Yıldırım, alanda kendisini dinleyen vatandaşlara, "Hökümetin gençlerinden bir söz almak istiyorum. Hazır mısınız? Hökümet 2019'a cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazır mı? Hökümet destan yazmaya var mısınız?" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Törendeki konuşmasının ardından, bakan ve milletvekillerini platforma davet eden Başbakan Yıldırım, butona basarak ilçenin doğalgaz dağıtımını başlattı.

Yıldırım'ın, butona basmasıyla meydanda kurulan stanttaki doğalgaz yandı. Yıldırım daha sonra beraberindekilerle Refahiye Meslek Yüksekokulu'nun temelini attı.



KAYNAK:

https://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/_Article/pg_Article.aspx?Id=447abe17-2abe-414a-bc73-e4173724e7d9





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 41
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1273
Toplam Tekil 4067407
IP 18.217.116.183






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.907 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu