“CHP Tükenmiş Bir Parti Olarak Adeta Siyasi Kadavra Hâline Gelmiştir” - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“CHP Tükenmiş Bir Parti Olarak Adeta Siyasi Kadavra Hâline Gelmiştir” - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 04.11.2017 > Kaç kez okundu? 688

Paylaş


AK Parti Manisa İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisinin millete söyleyecek ne tek bir sözü ne de ülkeye önerebilecek tek bir projesi olmadığına dikkat çekerek, “Çok daha vahimi ise hamasetle, iftirayla, yalanla siyaset gemisini yürütebileceklerine inanmalarıdır. Maalesef bugün hakaret ve küfür CHP’nin siyaset dili olmuştur. Fikrin olmadığı yerde küfür olur, vizyonun olmadığı yerde hakaret olur” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da meydana gelen elim maden kazasında hayatını kaybeden 301 şehit madenci için Allah’tan rahmet diledi.



Türkiye’nin dış ticarette yedinci büyük şehri olan Manisa’nın sanayiden tarıma kadar çok potansiyeli bulunduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah önümüzdeki dönemde daha çok çalışarak, daha çok gayret göstererek, Büyükşehir Belediyesinden milletvekillerine kadar her alanda Manisa’yı hak ettiği düzeye yükselteceğimize inanıyorum” dedi.



“ŞER GÜÇLER ÜLKEMİZİ VE PARTİMİZİ YIKMAK İÇİN ÇALIŞIYOR”



“Gördüğünüz gibi, hem içeride, hem dışarıda ne kadar şer güç varsa hepsi de ülkemizi ve partimizi yıkmak için var güçleriyle çalışıyor. Surda bir gedik açmak, bu kutlu çatıdan bir tuğla kopartmak için tüm çirkeflikleri deniyorlar” diye konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yönde fitne girişimlerinden iftiralara, kara propagandan siyaset mühendisliklerine kadar devreye alınmadık hiçbir aracın bırakılmadığını söyledi. Tüm bunlara karşı verebilecekleri en güzel cevabın; milletle bütünleşerek seçimlerde mümkün olan en yüksek destek oranına ulaşmak ve mücadeleyi sürdürmek olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin gelecek çeyrek asrının, yarım asrının belirleyicisi olacak bir seçime hazırlandığımızı asla unutmamalıyız. Bunun için hiç kimsenin kendi kişisel ajandasını, kişisel kariyer planını, kişisel hırslarını AK Parti’nin üzerinde tutmaya hakkı yoktur” diye ekledi.



“DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK MECBURİYETİNDEYİZ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilatlarında ve belediyelerde başlattıkları değişim sürecinin, Türkiye’ye ve millete karşı sorumluluklarını çok daha güçlü bir şekilde yerine getirme amacı taşıdığını vurguladı ve “Kimse bunu farklı yerlere çekmesin, yoksa bizim ne teşkilatlarımızda görev yapmış arkadaşlarımıza, ne belediye başkanlarımıza vefasızlık göstermek gibi bir niyetimiz asla yoktur, olamaz. Milletimizin beklentilerine cevap verebilmek, şer şebekeleriyle giderek sertleşen mücadeleye çok daha sıkı şekilde hazırlanabilmek için bu değişimi gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz” dedi.



Parti teşkilatı içindeki hiç kimsenin AK Parti’nin üzerinde; AK Parti’nin de Türkiye’nin üzerinde olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizlerin hem partimize, hem ülkemize karşı sorumluluklarımız meseleye başka türlü yaklaşmamızı gerektiriyor. ‘Türkiye yeni bir Kurtuluş Savaşı veriyor’, ‘Türkiye geleceğini inşa ediyor’ derken bunları öylesine söylenmiş sözler olarak değil, yürekten inandığımız hakikatler olarak ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında, “Dün Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yaptığımız ‘Türkiye’nin Otomobili’ projesiyle ilgili törende özellikle belirttim; ülkemiz geçtiğimiz asırda dünyada önemli atılım dönemlerinin neredeyse tamamını kaçırdı. Dünyanın diğer ülkeleri sanayiye, ekonomiye, teknolojiye yoğunlaşırken, biz uzun yıllar iç meselelerimizle boğuşmak zorunda kaldık” dedi.



“BİZ BU COĞRAFYADAKİ HER TOZ ZERRESİNİ, HER TAŞI, HER SU DAMLASINI BİLİRİZ”



İzmir’de PKK’lı teröristlerin İzmir Adliyesinde gerçekleştirmek istediği katliamı cesaretiyle önleyen ve şehit olan polis memuru Fethi Sekin’in doğumunun 44. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş başa düştüğünde canı cananı bütün varını feda eden o yiğitler sayesinde hamdolsun geleceğimize hâlâ güvenle bakabiliyoruz” dedi.



Türkiye’nin, Suriye’de ve Irak’ta oynanan oyunları bozma iradesini bu derece güçlü bir biçimde ortaya koyabilmesinde, siyasi kararlılık kadar, ülkenin kahramanlarına olan itimadının da büyük payı olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizi terör örgütlerinin bataklığına çekmek için tezgâh üstüne tezgâh kuranların anlayamadıkları gerçek şudur: Biz bu coğrafyadaki her toz zerresini, her taşı, her su damlasını biliriz, çünkü bin yıldan fazladır biz buralardayız. Onların çok paraları olabilir, gelişmiş silahları olabilir, hiçbir ölçü ve sınır tanımayan hırsları, hesapları olabilir, ama bunların etkisi bir yere kadardır. Çünkü bu coğrafyadaki her şeyin bir görünen yüzü vardır, bir de görünmeyen. Onlar sadece gördüklerine bakarak planlarını yaparlar. Hâlbuki biz adımlarımızı daha farklı parametrelere göre atıyoruz. Biz meselelere basiretle, ferasetle, 1000 yıldır ilmek ilmek dokuduğumuz zengin bir tecrübeyle bakıyoruz” şeklinde konuştu.



“SALDIRI VE SABOTAJLARA RAĞMEN HEDEFLERİMİZE YÜRÜYORUZ”



Şu an bölgede uluslararası güç dengesindeki bozulmanın kanlı ve trajik sonuçlarının yaşadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’den Irak’a, Yemen’den Libya’ya kadar milyonlarca masum insanın bu değişimin bedelini canlarıyla ödemek zorunda kaldığını söyledi.



Çıkar kavgalarının sonucunda ölen her canın, yıkılan her eserin ve enkaza dönüşen her şehrin, İslam medeniyetinden bir parçayı daha alıp götürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bombalarla parçalanan bedenlerin Batılı ajansların gözünde rakamdan, sadece birer istatistikten öteye geçemediğini üzülerek görüyoruz. Bize her fırsatta insan hakları ve demokrasi dersi verenler, masumların kanı üzerinden kendilerine ikbal devşirmenin hesabını yapıyor” diye ekledi.



“Elbette bu devran böyle devam edemez” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz ülkemizi de içine aldığı çok açık olan bu alçak oyunu muhakkak bozacağız. Ne pahasına olursa olsun pes etmeyeceğiz ve diz çökmeyeceğiz. Bedelini 100 milyonlarca şehidimizin kanıyla ödediğimiz bağımsızlığımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Hamdolsun tüm saldırı ve sabotajlara rağmen hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla yürüyoruz. Projelerimizden, yatırımlarımızdan taviz vermiyor, yol haritamıza uygun şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.



“CHP, GİDEREK SİYASİ PARTİ HÜVİYETİNİ KAYBEDİYOR”



Türkiye’de gerçek anlamda ana muhalefet koltuğunun uzun zamandır boş olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP bırakın ana muhalefetlik vasfını, giderek siyasi parti hüviyetini dahi kaybetmektedir. 94 yıllık bir maziye sahip olduğunu iddia eden bir partinin mevcut yönetim altında geldiği yer gerçekten içler acısı” değerlendirmesinde bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “DHKP-C’den bölücü terör örgütüne kadar çiçek atmadıkları, destek çıkmadıkları, koruyup kollamadıkları hiçbir illegal yapı adeta kalmamıştır. ‘Atatürk’ün partisi’ iddiasındaki CHP, bugün Pensilvanya’nın partisi hâline dönüşmüştür. Bir dönem iktidara gelmenin yolunu vesayet odaklarına emir erliği yapmakta arıyorlardı, şimdi de iktidara giden yolun Pensilvanya’daki şarlatana kapı kulluğu yapmaktan geçtiğini zannediyorlar. Sırf okyanus ötesindeki efendilerine şirin gözükmek için, 250 şehit, 2 bin 193 gazi verdiğimiz 15 Temmuz direnişini dahi sulandırmaktan çekinmiyorlar. Ülkemizin FETÖ ile mücadelesine ket vurmak için şu ana kadar yapmadık tezvirat bırakmadılar. Ağızlarını her açtıklarında 15 Temmuz demokrasi destanı için ‘kontrollü darbe’ diyorlar, millete kurşun sıkanlara ‘ana kuzusu’ diye sahip çıkıyorlar. Burada amaç, diyet borcunu, koltuk borcunu layıkıyla ödemektir.”



“HAKARET VE KÜFÜR CHP’NİN SİYASET DİLİ”



Konuşmasında, “Burada sorun CHP’nin içinde bulunduğu tükenmişliğin geçici bir bunalım olmaktan çıkıp, kalıcı bir arıza hâline gelmesi, hatta üsten aşağı tüm kadrolara sirayet etmesidir” değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün CHP siyaseten tükenmiş, bitmiş bir parti olarak adeta siyasi kadavra hâline gelmiştir, bunu da böyle biliniz. Millete söyleyecek ne tek bir sözleri, ne de ülkeye önerebilecek tek bir projeleri vardır. Çok daha vahimi ise, hamasetle, iftirayla, yalanla siyaset gemisini yürütebileceklerine inanmalarıdır” diye ekledi.



Hakaret ve küfrün, bugün CHP’nin siyaset dili olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fikrin olmadığı yerde küfür olur, vizyonun olmadığı yerde hakaret olur, kelamın, yani sözün gücüne güvenmeyenler hakaret yoluna başvurur” dedi.



“AK PARTİ, SİYASİ NEZAKETİNİ VE VAKARINI SONUNA KADAR KORUYACAK”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Biz bunların siyaseti kendi seviyelerine düşürmelerine asla izin vermeyeceğiz. Onları kendi çukurlarında bırakacak, milletimizle el birliği, gönül birliği içinde 2023 hedeflerimize doğru yürümeye devam edeceğiz. Atalarımız ‘sen doğru ol, eğri belasını bulur’ demişler. Bunlar da her seçimde milletimizden gerekli uyarıyı alıyorlar; ama bir türlü akıllarını başlarına toplamıyorlar. AK Parti kadroları olarak siyasi nezaketimizi, vakarımızı, edebimizi sonuna kadar koruyacağız.”



Konuşmasının sonunda partililere çok çalışmalarını, çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmamaları tavsiyesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini “Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Mevla’m yolumuzu, bahtımızı açık etsin” temennisiyle tamamladı.



KAYNAK:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/87210/chp-tukenmis-bir-parti-olarak-adeta-siyasi-kadavra-hline-gelmistir.html





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 20
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 804
Toplam Tekil 4065011
IP 18.226.222.12






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu