En iyisi varken - Rifat SAİT, 24.Dönem İzmir milletvekili; BASAM - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









En iyisi varken - Rifat SAİT, 24.Dönem İzmir milletvekili; BASAM
Tarih: 29.10.2017 > Kaç kez okundu? 656

Paylaş


En iyisi varken

Rifat Sait

24.Dönem İzmir milletvekili

BASAM (Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi) Başkanı Mail: rifat.sait@balkangunlugu.com Twitter: @saitrifat Facebook: www.facebook.com/rifat.sait instagram: rifat.sait



Lisede Türkçe dersinde bir şey öğretmişlerdi. Yeni, yeni olduğu için değil işe yaradığı için alınır, eski de eski olduğu için değil işe yaramadığı için atılır. Yaklaşık 35 sene son eski olsa da işe yaradığını düşündüğüm bu yeni sözleri sizlerle paylaşmak istedim. Neden? Çünkü eski ve işe yaramayan şeyleri bize yeni diye yutturmaya çalışanların yaptığı patinajı göstermek istiyorum. Zira iyi olmak yetmez en iyisi varken ondan daha iyisini getirmeniz gerekir. Bu renkli televizyon varken yepyeni bir siyah beyaz TV getirmeniz gibidir. Üç boyutlu ekransız renkli bir TV yapmanız gerekir mesela.

Geçenlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan çok önemli bir konuya parmak basarak şöyle dedi: “ Biz muhalefetle değil AK Parti olarak kendi kendimizle yarışıyoruz” Gerçekten çok doğru bir tespit. Doğru ama maalesef bir o kadar da tehlikeli bir gerçek. Belki de Sayın Cumhurbaşkanımızın tespit ettiği metal yorgunluğu da bu yüzden olabilir. Muhalefet, beceriksiz ve tembel olursa iktidar metal yorgunu olabilir ama muhalefet gerçek muhalefet gibi davranır da iktidarı hizmetler yapması için kamçılarsa iktidar metal yorgunu değil hizmet yorgunu olabilir, halk da bunu fark ederse işte o zaman en iyi olabilirsiniz. AK Partinin kendi kendisiyle yarışması kendisi açısından mükemmel bir gösterge olabilir, ancak tarafsız bir gözle bakıldığında Türk siyaseti açısından bu durum iyi değildir. Ciddi ve güçlü bir muhalefet olmazsa siyasette kalite düşebilir. AK Partinin de kendini yenilemesi ve daha iyi olabilmesi için gerçek bir muhalefete ihtiyacı vardır. Öyle bir muhalefet olacak ki, en iyi olana çok daha iyi öneriler ve projeler sunabilecek, bel altı değil, ülkenin menfaatleri doğrultusunda yapıcı eleştiriler yapabilecek, kişilerle değil projelerle ilgilenecek, laf değil icraat yapacak ve önerecek, şov değil realite sunacak, görevini yapabilecek bir muhalefetten söz ediyorum. Böyle bir siyaset sunmak için niyetiniz, kadronuz, projeleriniz ve lideriniz varsa iyi bir parti olabilirsiniz. Yoksa iyi değil yıldızlı pekiyi de yazsanız lafla peynir gemisi yürümez.

Yıllar önce okuduğum Ateş İlyas Başsoy’un “AKP neden kazanır, CHP nasıl kaybeder” isimli kitabını okumanızı öneririm. Sol görüşlü biri olarak yazar, bir önceki yerel seçimlerde Antalya’nın AK Partiden siyasal danışmanlığını yaptığı CHP’ye nasıl geçtiğini, örnekleriyle anlatmış. Kendisinin çok ilginç bir tespitleri var. Her söylediği doğru olmayabilir ama doğruları bence hem iktidar hem muhalefet için çok önemli. Mesela yazarın CHP’ye hatırladığım kadarıyla şöyle bir önerisi vardı. “CHP, iktidarın her şeyini eleştireceğine doğru bulduğu şeyleri örnek alsa mesela iktidar olursam O dönem Dışişleri bakanı olan Ahmet Davutoğlu’nu dışişleri bakanı yapacağını söylese ya da mesela iktidar olduğumda AK Parti iktidarının başarılı olduğu sağlık politikalarını uygulayacağını söylese”

Satış pazarlama eğitimlerinde söylenen çok önemli bir ders vardır. Rakibinizi asla kötülemeyin. Varsa kendinizin özelliklerini, avantajlarınızı ve yeniliklerinizi anlatın. Tayyip Erdoğan gibi dünya lideri bir siyasetçiyi eleştireceğinize, ülkeye yaptığı hizmetlerden dolayı kendisini tebrik edip, olumlu gördüğünüz yanlarını alıp kullansanız ama deseniz ki; falanca politikalarda bunları da yapsa iyi olurdu, inşallah onu da biz yapacağız. Örneğin Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine muhalefet olmasına rağmen rahmetli Necmettin Erbakan’ı eleştirdiğini hiç gördünüz mü? Ya da rahmetli Turgut Özal’ı? Göremezsiniz. Çünkü siz birini eleştirmeye kalktığınızda ona gönül verenleri de karşınıza alırsınız. Başarılı bir lidere yıkıcı ve belden aşağı eleştireler yaptığınızda kendi bindiğiniz dalı keserseniz. Sadece kişisel olarak tepki verdiğiniz Recep Tayyip Erdoğan’a karşı ülkede ne kadar gereksiz oluşum varsa, düşmanım düşmanı dostumdur, parolasıyla bir araya gelip 2019’da sırf %50+1 oy almak ve iktidar için her şey mubahtır demek ülkeye hainlik etmek demektir. Bu doğru muhalefet değildir, bu iyi olmak değildir. İktidar olamıyorsanız bazen en iyi ikinci olmak da iyidir.

Eğer partinizin gerçekten “İyi” olmasını istiyorsanız, önce siz gerçekten iyi olmanız gerekir. Dünya için, ülkeniz için, aileniz için, yakınlarınız hatta rakipleriniz için bile iyi olmanız gerekir. İktidar olmak için önce iyi bir muhalefet gerekir. Daha da önemlisi iyi bir oluşumun içinde mutlaka iyi değil çok iyi bir lider gerekir. Tayyip Erdoğan gibi birini bulabilirseniz hemen harekete geçin derim. Ama yoksa lütfen mevcut en iyiyi engellemeyin. Bırakın hizmet etsin. Bu sizin için de iyi olandır. İ phone 8 plus varken Nokia ile bu iş olmaz. En iyisi varken iyi olmak yetmez. Ya en iyisi olun ya da en iyiyi destekleyin. Engellemeyin destek verin. Bu çok daha iyidir.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1078
Toplam Tekil 4067212
IP 18.119.139.59






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu