Kurban Bayramı Tatilinin Uzatılması: “Durum Müsaitse Turizm Açısından İsabetli Olur” - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Kurban Bayramı Tatilinin Uzatılması: “Durum Müsaitse Turizm Açısından İsabetli Olur” - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 11.08.2017 > Kaç kez okundu? 684

Paylaş


İstanbul’da Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin uzatılması hakkında “Şu anda hükûmet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur; gerek iç turizmde gerekse dış turizm açısından. Bugün itibarıyla Antalya yüzde 80'i doluluk oranını yakalamış vaziyette. Bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir” dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını İstanbul’daki Hazreti Ali Camisi’nde kıldı. Cami çıkışında kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla selamlaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.



ALMAN HEYETİNİN KONYA ZİYARETİ



Namazın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman heyetinin 8 Eylül’de Konya’ya yapacağı ziyarete ilişkin bir soru üzerine, Almanların bu talebine NATO ile görüşerek olumlu bir yaklaşım sergilediklerini ifade etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu tabi bir İncirlik olayı değil, daha farklı bir olay ve bu çerçevede şu anda gerek başta Millî Savuma Bakanlığımız olmak üzere Dışişleri Bakanlığımız bu süreci yönetiyor. Şu anda da olumlu istikamette devam ediyor” dedi.



AMERİKA-KUZEY KORE ARASINDAKİ GERİLİM



Bir gazetecinin, ABD ve Kuzey Kore arasında yaşanan gerginliğin uluslararası piyasaları etkilediğini ve Türkiye’nin bu konuda ne tür gelişmeler beklediğini sorması üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben, bizim piyasalarımızı etkileyeceğine hiç ihtimal vermiyorum. Ancak nükleer silahlanmanın sürekli karşısında olduğunu söyleyenlerin burada nükleer silahlanmayla birbirlerini tehdit eder hâle gelmesi düşündürücüdür. Biz işin bu yanından genel bir perspektifle bakarsak, yani gelişmemiş ülkelere veya zayıf ülkelere nükleer silahlanmada fırsat vermeyenler, fırsat tanımayanlar, gücü ellerine alınca bu nükleer silahı acımasızca kullanmanın gayreti içerisinde oluyor. Bu da benim bir objektifim bakışımdır. Yani senin olsun, ama bir diğerinin olmasın, bunu anlamak mümkün değil. Şu anda dünyada yaklaşık 16 ülke nükleer silahlanmada ciddi bir boyuta ulaşmış durumda. Bunların içerisinde 3 ülke var ki şu anda nükleer silahlanmada ciddi bir gücü var. Temenni ederiz ki, Amerika-Kuzey Kore arasındaki bu tehditler adeta bir vuruşmaya dönüşmez, çünkü bu dünyada sadece ikisi arasında kalmayabilir. Daha farklı bir tehdit sürecini de başlatabilir. Burada bir politik neticeye dönüşmek suretiyle noktalanır diye temenni ediyorum” yanıtını verdi.



“İNSANİ YARDIM KONUSUNDA CİLVEGÖZÜ’NÜ AÇIK TUTACAĞIZ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cilvegözü Sınır Kapısındaki hareketlilik ve İdlib'teki çatışmasızlık bölgesinde yaşananlarla ilgili değerlendirmelerinin sorulması üzerine de, şunları kaydetti: “Cilvegözü’yle alakalı olarak, biz insani yardım konusunda biliyorsunuz hep başı çektik ve insani yardım konusunda düşüncelerimiz yine aynı. Ancak bu konu ne yazık ki insani yardımdan çıkıp, adeta bir silahlanma sürecine girdi. Şu anda biz insani yardıma yine varız. O noktada Cilvegözü'nü açık tutacağız ama bunlar gıdadır, ilaçtır, giyim vesairedir… Fakat iş silah gibi vesaire, bu tür şeylere dönerse, buna tabii bizim yol vermemiz, müsaade etmemiz mümkün değil.”



“İDLİB KONUSUNU SÜRATLE ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan cevabının devamında: “İdlib'te ise görüşmelerimiz devam ediyor. Özellikle Millî İstihbarat Teşkilatımız bu konuda gerek Rusya ile bu görüşmelerini sürdürüyor. Bu arada yine İran'la görüşmeler yapılıyor ve İdlib'le ilgili de Moskova görüşmeleri olumlu bir şekilde cereyan etti. Öyle zannediyorum ki Moskova görüşmeleri eğer uygulamada -ki Astana filan biliyorsunuz bunlar bunun içinde- güvenli bölge vesaire bunlar da bu değerlendirmenin içinde yer alması halinde İdlib'i süratle çözüme kavuşturacağız diye düşünüyorum” dedi.



“HÜKÛMET, 10 GÜNLÜK TATİLİ PROGRAMINA ALDI”



Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağına yönelik soru üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu yanıtı verdi: “Şu anda tabii hükûmet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur; gerek iç turizm gerekse dış turizm açısından. Şu anda hareketlenen turizm -mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80'i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette- bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı'nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum.”



KAYNAK:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/80150/kurban-bayrami-tatilinin-uzatilmasi-durum-musaitse-turizm-acisindan-isabetli-olur.html





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 45
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1370
Toplam Tekil 4069291
IP 18.219.63.90






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu