Rektörümüz Prof. Dr. Sami ÖZCAN'ın 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Rektörümüz Prof. Dr. Sami ÖZCAN'ın 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
Tarih: 14.07.2017 > Kaç kez okundu? 686

Paylaş


Rektörümüz Prof. Dr. Sami ÖZCAN'ın 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı



15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizin üzerine çöken hain darbe girişimi bir bütün olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, ülkemizin demokratik yapısını, anayasal düzeni, milli bütünlüğümüzü, iç barışımızı, millet iradesini, varlığımızı ve birliğimizi, vatansever halkımızın canını ve malını doğrudan ve kasten hedef almış, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Bu elim olay neticesinde devletimizin ve anayasal düzenin bekası için canını ortaya koyarak mücadele eden 249 vatandaşımız şehitlik mertebesine ulaşmış,2712 vatandaşımız da gazi olmuştur.



Devlet içinde yuvalanan ve bütün kurumlara işleyen ihanet şebekesi, Mehmetçiğin şerefli üniformasını kalkan olarak kullanmış ve kendilerine emanet edilen silahları devletine ve milletine doğrultmuştur. Ülkemizi korkuya ve kaosa sürüklemeyi hedefleyen ihanet şebekesinin tüm foyası milletimizin asil duruşu ile ortaya çıkartılmış ve çökertilmiştir.



Ülkemizin birlik ve beraberliğini tehdit eden bu vatan hainlerinin tüm çabaları, Türk Milletinin sağlam iradesi karşısında bertaraf edilmiştir. Konunun esası, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına, bütünlüğüne ve birliğine kasteden malum yapı tarafından bir kez daha tekrarlanan hain, sinsi ve ahlaksızca bir girişimdir. Fitne, zulüm ve kanla beslenen bu zihniyet, Türkiye'yi çatışma ortamına sürüklemek istemekte; demokrasiyi, refah arayışını ve toplumsal barışı yok etmeye çalışmaktadır. Kendi halkına kurşun sıkacak kadar gözü dönmüş, vatanı ve kıblesi belli olmayan bu hainler mili irade karşısında hesap vermektedir. 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimine karşı halkımızın kararlı duruşu ve birlikteliği çok anlamlı ve önemlidir. Onurlu bir mücadele sergileyen halkımız, darbecilerin karşısında geri adım atmamış, bedenini siper ederek tankların, uçakların ve helikopterlerin karşısında kararlılıkla durmuştur. 15 Temmuz gecesi halkımız, kanlı darbe girişimine karşı kendi iradesine sahip çıkmıştır. Bu konuda başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız ve siyasi partilerimizin Genel Başkanlarının tutum ve kararlılığı milletimizin gönlünde taht kurmuştur.



Büyük Türk Milleti tarihten gelen onurlu duruşunu bir kez daha göstererek sokaklarda kenetlenerek ve tüm değerlerine sahip çıkarak terör örgütü destekli bu darbe girişimine en büyük cevabı vermişlerdir. Türk halkının birlik ve beraberlik içerisindeki dayanışması ile 15 Temmuz darbe girişimi önlenmiştir. Türk halkı ülkemizi yeniden karanlık dolu günlere götürmek isteyen Fetö zihniyetine karşı ülkemizin dört bir tarafında tek vücut olarak en başta milli iradeye, demokrasiye ve ülkemize sahip çıkma inancını tüm Dünya'ya bir kez daha göstermiştir.



Devletin tüm kurumlarında olduğu gibi Kafkas Üniversitesi olarak darbe girişimine karşı ortak bir tavır, duruş ve anlayış içerisinde bulunuyoruz. Kafkas Üniversitesi ailesi olarak hep birlikte, tek bilek, tek yürek olarak, darbeye karşı devletimizin ve milletimizin yanında yürüyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, bundan kaynaklanan sarsılmaz gücümüzü ve kudretimizi tüm dünyaya bir kez daha haykırıyoruz. Demokrasimizi ve Anayasal düzenimizi kimse zedeleyemez! Demokrasiye olan inancımızı ve Anayasal düzene olan sarsılmaz bağlılığımızı her zaman devam ettireceğiz. Vatanımıza olan bağlılığımız ve demokrasiye olan inancımızla bu zorlu süreçten daha da güçlenmiş olarak çıkacağız. Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde birlik ve beraberlik içerisinde aydınlık yürüyüşümüzü sürdüreceğiz.Anadolunun her tarafına yayılmış bilim yuvalarında ülkemizin refah düzeyini yükseltmeye ve insanlığa destek olmaya devam edeceğiz.



Ülkemizin birliğine ve beraberliğine karşı yapılan bu haince kalkışmayı tekrar kınarken, darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik görevlilerimiz, polisimiz ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.



Prof. Dr. Sami ÖZCAN

Rektör





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 749
Toplam Tekil 4062139
IP 18.191.254.0






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu