BASIN BÜLTENİ Özgürgün: “KKTC’nin Anavatan Türkiye ile ve Kıbrıs Türk Halkının Türk Ulusu ile bağı tarihseldir, asla koparılamaz” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Özgürgün: “KKTC’nin Anavatan Türkiye ile ve Kıbrıs Türk Halkının Türk Ulusu ile bağı tarihseldir, asla koparılamaz”
Tarih: 14.07.2017 > Kaç kez okundu? 726

Paylaş


Başbakan Hüseyin Özgürgün, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs Türklerine yönelik “Türkiye ile göbek bağını kesin, işgal askerlerini gönderin, adada Rumlarla birlikte yaşayabilirsiniz” şeklindeki sözlerini değerlendirerek, “KKTC’nin Anavatan Türkiye ile ve Kıbrıs Türk halkının mensubu olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğu Türk Ulusu ile bağı tarihseldir, asla kopmaz, koparılamaz” dedi.

Özgürgün yazılı açıklamasında, şunları kaydetti:

“Rum Meclisinin Kıbrıs’ın Yunanistan’a bağlanması anlamına gelen ‘ENOSİS’ kararlarını unutturmamak, yeni nesillere hatırlatmak adına okullarda kutlanmasına ilişkin karar üreten bağnaz Rum zihniyetinin hiç değişmediğini, asla değişmeyeceğini, 1968’den beri sürdürülen müzakerelerin hiçbir sürecinde Kıbrıs’ta iki halkın eşitliğine dayalı federal bir çözüm niyeti taşımadığını sayısız kez vurgulamıştık. Çözüm iradesi bulunmayan bu zihniyetin gölgesinde sürdürülen müzakerelerin zaman kaybının ötesinde anlam taşımadığına defalarca dikkat çekmiştik.”

Özgürgün, “Kıbrıs Türk halkını Anavatan Türkiye’den koparma hayallerini gerçekleştirmeye yönelik her türlü düşünce, senaryo ve stratejilerini her platformda hayata geçirmenin yollarını arayan Rum-Yunan ikilisinin, en son Crans Montana’da sergilediği olumsuz tutum, başta BM, AB ve tüm taraflarca bir kez daha gözlemlenmiştir” dedi.

Kıbrıs müzakerelerinin Crans Montana zirvesinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Rum Lider Anastasiadis’in düzenlediği basın toplantısında Kıbrıs Türklerine yönelik “Türkiye ile göbek bağlarını kesin, işgal askerlerini gönderin, adada Rumlarla birlikte yaşayabilirsiniz” dediğini anımsatan Özgürgün, şunları kaydetti:

“Sözleri büyük olasılıkla başa vuran aşırı sıcakların eseri olmalıdır. Adada sorunun mimarı, çözümsüzlüğün sebebi olan Rum-Yunan ikilisi de, Rum Lider Anastasiadis de bilmelidir ki, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Anavatan Türkiye ile ve Kıbrıs Türk halkının, mensubu olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğu Türk Ulusu ile bağı tarihseldir, asla kopmaz, koparılamaz.”



Türkeş:“ Önce Anastasiadis kendisi Yunanistan ile bağlarını kesmelidir”



Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, “Anastasiadis, 'Kıbrıslı Türkler, Türkiye ile bağlarını kesmelidir' diyeceğine, önce kendisi Yunanistan ile bağlarını kesmelidir” ifadesini kullandı.

Türkeş, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Rum lider Nikos Anastasiadis'in Türkiye ile Kıbrıslı Türklerin ilişkisi konusunda söz söyleme hakkı olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye ile Kıbrıslı Türkler kopmaz bir tarihi bağa sahiptir. Anastasiadis, alışkanlıklarından sıyrılarak salim kafa ile konuşmalıdır. Bununla birlikte Rum liderliği, okullarında Enosis (Ada'nın Yunanistan'a bağlanması) kutlanmasına yönelik karar bile almıştır. Anastasiadis, 'Kıbrıslı Türkler, Türkiye ile bağlarını kesmelidir' diyeceğine, önce kendisi Yunanistan ile bağlarını kesmelidir."



Saner, İİT Genel Sekreteri Dr. Yousef Bin Ahmad Al-Othaimeen ve üye devletlerin temsilcileriyle ikili görüşmeler yaptı



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, Fildişi Sahili Cumhuriyeti temasları çerçevesinde dün İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Dr. Yousef bin Ahmad Al-Othaimeen ve üye devletlerin temsilcileri ile İİT’ye bağlı kuruluş başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

İİT Genel Sekreteri ile yaptığı görüşmede Saner, Kıbrıs konusunda yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi vererek, İİT’nın ilerleyen dönemde Kıbrıs Türk halkının haklı davasına verdiği desteği daha da artıracağına inandığını belirtti.

Saner, 44. Dışişleri Bakanlar Konseyi toplantısında Kıbrıs üzerine alınan karara değinerek, İİT’ye üye devletlerin Kıbrıs Türk halkı ile dayanışma göstermesi ve Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonların kaldırılmasına yönelik somut adımların atılmasını beklediklerini Genel Sekretere iletti.

Bu çerçevede gerek İİT Sekreteryası, gerekse İİT’ye üye devletlerden üst düzey yetkililerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret etmelerinin önemine vurgu yapan Saner, Genel Sekreter Dr. Yousef bin Ahmad Al-Othaimeen’i yılsonu KKTC’de yapılması planlanan ve İİT’ye üye ülkelerin katılacağı etkinliğe davet etti.

Genel Sekreter Dr. Yousef bin Ahmad Al-Othaimeen, Kıbrıs müzakere sürecini yakından takip ettiğini belirterek, Kıbrıs Türk halkına İİT olarak desteklerinin artarak devam edeceğini vurguladı.

Saner, sırasıyla Pakistan, Katar, Somali, Sudan, Orta Afrika Cumhuriyeti, Bosna Hersek Cumhuriyeti’nin bakan ve temsilcileriyle de ikili temaslarda bulundu.

Ayrıca Saner, İslam Ticareti Geliştirme Merkezi Başkanı ve İslam Dayanışma Fonu Başkanıyla da ikili görüşmeler gerçekleştirerek, KKTC’de yapılması planlanan etkinlik ve projeler üzerine görüş alış verişinde bulundu.



Türkiye’den Kocias'a tepki



TC Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'ın İsviçre'deki Kıbrıs Konferansı'nın sonuçsuz kalması konusunda Türkiye'yi suçlamasının, müzakerelerin aslında ülkesinin ve Kıbrıs Rum tarafının iyi niyetten ve siyasi iradeden yoksun olmaları nedeniyle çöktüğünü örtbas etme gayreti olduğunu belirtti.

Kocias'ın 10 Temmuz'da Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Dacic ile Atina'da düzenlediği ortak basın toplantısında kullandığı bazı ifadelere ilişkin bir soruya verdiği yanıtta Sözcü Müftüoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın söz konusu basın toplantısında sarf ettiği, "28 Haziran-7 Temmuz tarihlerinde Crans-Montana'da düzenlenen Kıbrıs Konferansı'nda Türkiye'nin uzlaşmadan uzak bir tutum sergilediği" yönündeki ifadelerin asla kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin, Kıbrıs Konferansı'nın Crans-Montana oturumuna, müzakere sürecinin en başından bu yana sergilediği iyi niyet ve yapıcı yaklaşımla Kıbrıs meselesine adil ve sürdürülebilir kapsamlı bir çözüm bulunabilmesi amacıyla katıldığına dikkati çeken Müftüoğlu, şunları kaydetti:

"Konferansta hangi tarafların yapıcı davranmadığı ise tüm katılımcılarca bilinmektedir. Öte yandan, Bakan Kocias'ın, basın toplantısında yaptığı gibi temelden yoksun suçlamalarda bulunmasını ve suçlama oyununa girişmesini esasen yadırgamamaktayız. Zira kendi yaklaşımlarının uzlaşı ruhundan tümüyle yoksun ve yapıcılıktan uzak olduğunu bilenler, kendilerinin aksine iyi niyet ve yapıcılık sergileyenleri suçlayabilmek için asılsız ve gerçek dışı iddiaları gündeme getirirler.

Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın Kıbrıs Konferansı'ndan Cenevre'de olduğu gibi Crans-Montana'da da bir sonuç alınamamış olmasındaki sorumluluğu kendi üstünden atarak Türkiye'nin üzerine yıkmaya yönelik beyhude çabaları, müzakerelerin aslında ülkesinin ve Kıbrıs Rum tarafının iyi niyetten ve siyasi iradeden yoksun olmaları nedeniyle çöktüğünü örtbas etme gayretidir. Konferansın olumlu şekilde sonuçlanması için hiçbir gayret göstermeyen Bakan Kocias'ı hiç değilse bundan sonra sorumlu davranmaya davet ediyoruz."



AB yetkilisi, Kıbrıs Konferansı’nın çöküşünden Rum tarafını sorumlu tuttu



İsviçre’nin Crans Montana kasabasında gerçekleştirilen Kıbrıs Konferansı’nda AB heyetinin içerisinde yer aldığı belirtilen AB Kıbrıs Sorununun Çözümünü Destekleme Birimi Şefi Danimarkalı Kjartan Bjornsson’un sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, zirvenin başarısız olmasından Kıbrıs Rum tarafını sorumlu tuttuğu bildirildi.

Rum Fileleftheros gazetesi, AB Komisyonu’nun Crans Montana’daki zirvedeki heyetinde yer alan Kjartan Bjornsson’un sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla, zirvede yaşananlara ilişkin sorumluluğu Kıbrıs Rum tarafına yüklediğini yazdı.

Gazete, Bjornsson’un “twitter” platformundan yaptığı paylaşımda, “Cyprus Mail” gazetesinde yer alan “Anastasiadis Çok İyi Bir Anlaşmayı Batırdı (Anastassiades Blew Such A Good Deal)” başlıklı habere atıfta bulunduğunu ve söz konusu haber için “İyi Bir Özet” nitelendirmesinde bulunduğunu yazdı.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 1305
Toplam Tekil 4062695
IP 18.191.18.87






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu