Almanya’da 23 Nisan Coşkusu Halen Devam Ediyor! - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Almanya’da 23 Nisan Coşkusu Halen Devam Ediyor!
Tarih: 16.05.2017 > Kaç kez okundu? 1242

Paylaş


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenlikleri T.C. Almanya- Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği himayesinde, Ataşelik bölge başkanlıkları ve Türkçe – Türk Kültürü dersi öğretmenleri nezaretinde kutlanmaya devam ediliyor.



Eyalet genelindeki 90’ı aşkın kentte mukim Türk Okul Aile Birliği Dernekleri (TOAB) iş birliğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı organizasyonu planladıklarını söyleyen T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, şunları kaydetti; 22 Nisan Cumartesi günü Bruchsal kentinde başlayan kutlama şölenlerimiz, 21 Mayıs Pazar günü Haslach ve Philippsburg kentinde yapılacak gösterişli etkinliklerle sona eriyor.



T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşeliği’ne bağlı Heidelberg – Bruchsal – Freiburg – Tutlingen – Pforzheim – Lörrach – Karlsruhe – Schramberg – Offenburg – Rastatt – Mannheim – Nagold – Sinsheim Bölge Başkanlığı olmak üzere toplam 13 Bölge Koordinatörümüze bağlı 90’ı aşkın şehirde faaliyet gösteren TOAB’lerinin katkı ve işbirliğiyle, kimi kentlerimizdeki kutlamaları birleştirerek, ortak organize ederek toplamda 49 kentte gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenlikleri ile Almanya’da gurbetteki vatandaş ve soydaşlara moral ve motivasyon oldu.



YÜZLERCE TÜRK ÇOCUĞU İSTİKLAL MARŞI MADALYASI İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ!

Kutlama şenliklerine katılan anne ve babalara evde çocuklarıyla ve bir birleriyle Türkçe konuşmanın faydası anlatıldı. Karlsruhe Eğitim Ataşeliği tarafından Okul Aile Birliği Başkanlarına eğitime katkılarından ötürü Teşekkür Belgeleri takdim edildi. Avrupa Türk Folklor yarışmasına iştirak eden folklor ekiplerinin gösterileri sergilendi. İstiklal Marşının tamamını ezberleyen yüzlerce öğrenci takdimle ödüllendirildi.



ALMAN DOSTLARIMIZLA BİRLİKTE KUTLADIK, EĞLENDİK!

Ataşelikçe açılan çeşitli kurslar ve aile eğitimi seminerlerine katılan velilere kurs katılım sertifikaları törenle verildi. Çeşitli palyaço ve şov gösterileriyle Türk çocukları ve Alman arkadaşları 23 Nisan bayramının tadını doyasıya çıkardı. Alman çocuk ve gençler başta olmak üzere yüzlerce Alman eğitimci, eğitim yöneticisi etkinliklerde gösteri ve sunumlarıyla katkıda bulunarak; onlarca Alman belediye başkanı ve mülki amirler 23 Nisan törenlerine katılarak, konuşma ve paylaşımlarda bulunarak mutluluğumuza ortak oldular.



Çeşitli şehirlerdeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama şenliklerini izlemeye gelen vatandaş ve velilere Gürkan Avcı tarafından yapılan konuşmalarda özetle şu mesajlar verildi;



ÇOCUKLARIMIZI TÜRKÇE – TÜRK KÜLTÜRÜ DERSİNE MUHAKKAK SURETTE GÖNDERMELİYİZ!

Ataşeliğimiz Bruchsal Bölge Başkanlığı ve Waghausel TOAB iş birliği ile Tullahalle’de, Graben-Neudorf TOAB iş birliğiyle Pestalozzi Halle’de gerçekleştirdiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliklerinde, vatandaşlarımızın coşku ve moral bulduğu şölenlerde; sayısız dayanışma ve dostluk manzaralarına tanık olundu. Müzik ve folklor gösterileriyle misafirler sıla hasreti giderdi.



TÜRKÇE DÜNYADA KONUŞULAN DİLLER ARASINDA BEŞİNCİ SIRADA!

Ataşeliğimiz Pforzheim Bölge Başkanlığı ve Pforzheim TOAB iş birliğiyle Hebel-Gymnasium’da kutlanan 23 Nisan şenliklerinde 500’ü aşkın vatandaş ve soydaşımız Türkçe – Türk Kültürü dersi öğretmenlerimizin hazırladıkları gösterilerle unutamayacakları bir gün yaşadı. İstiklal Marşımızın 10 kıtasını ezberleyen 11 öğrenciye Ataşelikçe İstiklal Marşı madalyası ve ödüller verildi. Eğitime hizmetlerinden ötürü 2 vatandaşımıza takdir belgeleri takdim edildi.



TÜRKÇE GİDEREK ARTAN BİR ÖNEME SAHİP BİR DİLDİR!

Ataşeliğimiz Rastatt Bölge Başkanlığı ve Gernsbach TOAB iş birliğiyle Ebersteinhalle’de gerçekleştirilen 23 Nisan kutlamalarında çekilişler, müzik ve dans gösterileri sergilendi. Misafirler türkü ve şarkılara eşlik ederek, bol bol eğlendi.



TÜRKÇE BİLENLER ALMANYA’DA İŞ KONUSUNDA DAHA AVANTAJLI!

Ataşeliğimiz Freiburg Bölge Başkanlığı ve Heiterseim TOAB iş birliğiyle Malterserhalle’de yapılan 23 Nisan kutlamalarında Türkçe – Türk Kültürü dersi öğrencileri, öğretmenlerinin mihmandarlığında birbirinden güzel şiirler, şarkılar okudu, folklor gösterilerinde bulundu.



ÇOCUKLARINIZA TÜRK KİMLİĞİNİ VE TÜRK KÜLTÜRÜNÜ TÜRKÇE İLE KAZANDIRABİLİRSİNİZ!

Ataşeliğimiz Heidelberg Bölge Başkanlığı ve Sandhausen TOAB iş birliğiyle gerçekleşen 23 Nisan şenliklerinde başta Alman dostlarımız olmak üzere değişik ülke ve milletlerden misafir ve çocuğun gerek gösterilerde görev alarak gerekse izleyici olarak katılımlarıyla dostluk manzaralarına tanık olundu.



ÇOCUKLARIMIZIN ÖZGÜVENLİ VE SAĞLIKLI BİR KİŞİLİK GELİŞİMİ İÇİN TÜRKÇE DERSİNE DEVAMI ŞART!

Ataşeliğimiz Freiburg Bölge Başkanlığı ve Heiterseim TOAB iş birliğiyle Malterserhalle’de kutlanan 23 Nisan şenliklerinde yoğun katılım gösteren vatandaşlarımız öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan programı sevinç ve heyecan içerisinde izledi. Çocukların şarkılar söyleyip şiirler okuduğu kutlamalarda sahne gösterileri de yapıldı.



TÜRKÇEYİ İYİ BİLEN ÇOCUKLAR ALMANCAYI DAHA İYİ ÖĞRENİR!

Ataşeliğimiz Sinsheim Bölge Başkanlığı ve Waibstadt TOAB iş birliğiyle Stadthalle’de gerçekleştirilen 23 Nisan kutlamaları Sinsheim, Mosbach, Eberbach, Buchen kentlerindeki TOAB’lerinin katkı ve katılımlarıyla şiirler, marşlar ve dans gösterileriyle kutlandı. İstiklal Marşının 10 kıtasını ezberleyen 15 öğrenciye İstiklal Marşı madalyası ve takdir beratları takdim edildi.



ÇOCUKLARIMIZIN TÜRKİYE’DEKİ AKRABA VE BÜYÜKLERİYLE İLİŞKİ KURMALARI İÇİN TÜRKÇE ŞART!

Ataşeliğimiz Karlsruhe Bölge Başkanlığı ve Malsch TOAB iş birliğiyle Mehrzweckhalle’de kutlanan 23 Nisan şenliklerinde yöresel tatlar sunuldu, öğrenciler öğretmenlerinin mihmandarlığında hazırladıkları gösterileri sundu, şiirler ve şarkılar eşliğinde coşkulu bir kutlama gerçekleştirildi.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 496
Toplam Tekil 4066630
IP 3.139.97.157






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.193 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu