İBB ve İLESAM'dan "Türkiye’de Matematik Kültürü ve Eğitimi” Etkinliği… - Cafer VAYNİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









İBB ve İLESAM'dan "Türkiye’de Matematik Kültürü ve Eğitimi” Etkinliği… - Cafer VAYNİ
Tarih: 08.05.2017 > Kaç kez okundu? 693

Paylaş


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür Daire Başkanlığı, Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü “Özel Etkinlikler” kapsamında “Türkiye’de Matematik Kültürü ve Eğitimi” programı düzenleyecek. Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakırköy Anadolu Lisesi ve İLESAM’ın da (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) katkı ve işbirliği sağlayacağı program 11 Mayıs 2017, Perşembe günü, saat 13.00’de, Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde başlayacak. Bakırköy Anadolu Lisesi Müdürü İrfan MÜFTÜOĞLU’nun selamlama konuşmasıyla başlayacak olan etkinlik, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah AYDIN ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman ŞEN’in yapacakları açılış konuşmalarından sonra “Türkiye’de Matematik Kültürü ve Eğitimi” paneli ile devam edecek. İLESAM İstanbul Şube Başkanı sosyolog Cafer VAYNİ’nin yöneteceği panelde; Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet KURULAY ile Matematikçi-Yazarlar Serdar DEMİRCİ ile Zeki SAĞATCI Matematiğin nasıl sevdirilebileceği ve bu yöndeki kültürün nasıl geliştirilebileceği konusunu çeşitli yönleriyle anlatacaklardır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İLESAM Türkiye’de ilk defa geniş kesimleri ilgilendiren ama aynı zamanda da kaygılandıran Matematik konusunu doğrudan ve etkin olarak gündeme getirmiş olacak.



Panelden sonra Gazeteci-Yazar Recep ARSLAN ve İLESAM İstanbul Şube Başkanı Cafer VAYNİ koordinatörlüğünde sürdürülen Bakırköy Anadolu Lisesi Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’ni başarı ile tamamlayan kursiyerlere belgeleri takdim edilecektir. Programın bu aşamasında Ankara’dan katılacak olan İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız kısa bir selamlama konuşması yaparak bir şiirini okuyacaktır. Yine programa katılacak olan Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkan Yardımcıları Reşad Mecit ve Xeyal Rza yeni çıkan Delicesine ve Aşk Olsun kitaplarından şiirler okuyacaktır.



Sunuculuğunu Bakırköy Anadolu Lisesi Kimya öğretmeni Sevil Yılmaz TURAN’ın yapacağı etkinlik, Bakırköy Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ahmet Oğuz MERCAN’ın kendi bestelerini de dâhil edeceği mini bir konser ile sona erecek.



Kültür ile eğitimin birbirini besleyeceği ve geliştireceği özel etkinliğe Bakırköy’de okuyan ilk-orta ve lise öğrencileri, eğitimciler ile vatandaşlar katılacak.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 30
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 422
Toplam Tekil 4064629
IP 3.15.219.64






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu