Avrupa Türk Halkoyunları Yarışmasıyla Karlsruhe ‘de Türkiye Rüzgârı Esti! - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Avrupa Türk Halkoyunları Yarışmasıyla Karlsruhe ‘de Türkiye Rüzgârı Esti!
Tarih: 03.05.2017 > Kaç kez okundu? 749

Paylaş


T.C. Milli Eğitim Bakanlığı himayelerinde Büyükelçiliğimizin ve Başkonsolosluğumuzun destekleriyle T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşeliğince 20 ay önce başlatılan “Haydi, Türkçe Konuş Benimle!” adlı dil, kültür, eğitim, sanat ve spor kampanyası maharetiyle Avrupa, Almanya ve eyalet çapında başlatılan toplam 7 branştaki yarışma ve müsabakalar dahilinde bu yıl ikincisi düzenlenen “2. Baden TOAB Folklor Müsabakası ve 8. Avrupa Türk Halkoyunları Yarışması” 30 Nisan 2017 Pazar günü bin 500 vatandaş ve soydaşımızın coşkulu katılımıyla Konzerthaus Karlsruhe ’de gerçekleştirildi.



Başkonsolosluğumuzun hamiliğinde T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşeliği gönüllü folklor eğitmenleri Taner Soysal, Reyhan Soysal, Merve Tuna koordinasyonuyla organize edilen ‘2. Baden TOAB Folklor Müsabakası ve 8. Avrupa Türk Halkoyunları Yarışması’na Karlsruhe Eğitim Ataşeliğinin eyalet genelindeki 13 hizmet bölgesindeki TOAB folklor ekipleri dahil küçükler klasmanında 13, büyükler grubunda Almanya, Hollanda, Avusturya ve İngiltere’den oluşan 8 takımla birlikte toplam 21 folklor takımı yarıştılar.



Sunuculuk ve açılış konuşmalarını Karlsruhe Eğitim Ataşeliği gönüllü folklor eğitmenleri Taner Soysal ve Reyhan Soysal’ın yaptığı folklor yarışmasına Alman dostlarımızla birlikte yoğun bir teveccühle, heyecan ve sevinç içerisinde katılan vatandaş ve soydaşlarımız kendi öz kültürüne, kimliğine ve bu kapsamda halk oyunlarımıza sahip çıkarak; Türkiye’nin her yöresinin kendine özgü halk danslarının, figürlerinin, kıyafetlerinin, kültürel zenginliğinin bini bir yansımasını teşkil eden yarışmayı keyif ve neşe içerisinde izlediler.



HALKOYUNLARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ!

Açılış konuşmasının ardından katılımcılara seslenen Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol, “Bugün burada çeşitli yörelerimizin halk oyunlarını izleme fırsatını bulacağız. Burada hem yarışma hem de gösteri amacıyla bulunan grupların harika bir performans sergileyeceğine inanıyorum. Almanya’da yaşayan Türk toplumunun özverili şekilde kültürüne, kimliğine, bu kapsamda halk oyunlarına sahip çıkmasının çocuklarına halk oyunlarını öğretmesini, sevdirilmesini çok önemsiyoruz. Halk oyunları yarışmasının 23 Nisan etkinlikleriyle aynı tarihe gelmesi de ayrı bir sevinç kaynağı olmuştur. Tüm takımlara başarılar diliyorum” dedi.



DÜNYANIN EN ZENGİN HALKOYUNLARI KÜLTÜRÜNE SAHİBİZ!

Yarışmaya katılan takımlara, hakem heyetine ve organizasyonda emeği geçen folklor öğretmenlerine, Türkçe öğretmenlerine, Türk Okul Aile Birliği Derneklerine (TOAB), sponsor işadamlarına ve yarışmayı izlemeye gelen vatandaş ve soydaşlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Türk kültürünün derin ve eşsiz bir parçası olan halkoyunlarının binlerce yıllık bir yaşam ve duygu birikiminin özü olduğunu; yüksek bir inceliğe ve estetiğe sahip müzik ve figürlerden meydana gelen 4 bin aşkın Türk halkoyunlarının dünyanın en zengin kültürünü yansıttığını ve bu minvalde gurbetteki çocuk ve gençlerimizin halkoyunlarını bilmeleri ve oynayarak gelecek nesillerle paylaşmalarını çok önemsediklerini kaydederek, katılımcı veli ve öğrencilere şöyle seslendi;



KENDİ ARANIZDA TÜRKÇE KONUŞUN! “

“Almancaya çok iyi hâkim olmalıyız, Almancayı iyi derecede bilmeliyiz. Almanya’da ki iş hayatını, eğitim hayatını, ticari ve siyasi hayatı elbet teki çok iyi takip etmek ve katkıda bulunmak, nitelikli katılımcı olmamız gerekiyor. Ama şu pedagojik gerçektir ki, kendi dilini bilmeyen diğer dilleri güçlü ve sağlıklı bir şekilde öğrenemez, kendi kültürünü bilmeyen diğer kültürlerin güzel özelliklerini içselleştiremez ve Almanya’daki yaşama nitelikli bir şekilde entegre olamaz. O nedenle değerli velilerimiz, sizlerden ricamız, kendi aranızda lütfen Türkçe konuşun ve çocuklarınızı Türkçe – Türk Kültürü dersine muhakkak surette gönderin” dedi.

Konuşmaların ardından Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol ve Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı’ya himaye ve katkılarından ötürü plaket verildi. Halk oyunları yarışmasına sponsorluk yapan THY ve destekçi iş adamlarına da plaket verildi.



Baden Türk Okul Aile Birlikleri Halk Oyunları, Avrupa Çocuklar Halk Oyunu kategorisi ve Avrupa Büyükler Halk Oyunu olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenen yarışmaya ilgi büyük oldu.



TOAB’DE SPAİCHİNGEN VAN OYUNUYLA BİRİNCİ OLDU!

Baden Türk Okul Aile Birlikleri Halk Oyunları kategorisinde Spaichingen TOAB Van yöresi ile birinci olurken, Bretten TOAB Kafkas oyunu ile ikinci, Blumberg TOAB Artvin oyunu ile üçüncüğü aldı.



ÇOCUKLARDA İNGİLTERE KIBRIS OYUNUYLA BİRİNCİ OLDU!

Çocuklar Avrupa Türk Halk Oyunları Çocuklar kategorisinde İngiltere Hornsey Atatürk Okulu Kıbrıs oyunu aldı. İkinciliği Trabzon yöresiyle KSI e.V. Stuttgart alırken, üçüncülüğü Sarı Zeybek Dortmund aldı.



BÜYÜKLERDE LUDWİGSBURG TRABZON YÖRESİYLE BİRİNCİ OLDU!

Büyükler kategorisinde ise birinciliği Trabzon yöresiyle Ludwigsburg Ahenk Grubu alırken, ikinciliği İzmir yöresiyle Dortmund Türk Eğitim Merkezi aldı. Üçüncülüğü Giresun oyunu ile Kaiserslautern Türk Halk Oyunları Topluluğu aldı.



VATANDAŞ VE BİRLİK, BERABERLİK RESMİ VERDİ!

Dostluk, kardeşlik, barış duyguları içerisinde gerçekleşen “2. Baden TOAB Folklor Müsabakası ve 8. Avrupa Türk Halkoyunları Yarışması’ndan katılımcı her takım birbirinden güzel folklor gösterileriyle izleyicilerden coşkulu bir alkış ve büyük tebrik ve takdir kazandı.



Güzel ülkemizin güzel yörelerine özgü oyunlarıyla TOAB, büyükler ve küçükler grubu yarışmacı ekipleri sergiledikleri oyunlarla Karlsruhe’de Türkiye rüzgârı estirdi. Yarışmada jüri üyesi olarak görev alan Halkoyunları hakemleri; Sami İşel, Adnan Karaca, Zeki Akalın, Atakan Özbayrak, Aylin Mucuklugil, Levent Durgul’a ve 21 folklor takımının antrenörüne Başkonsolos Mebşure Taşkın’ın da katılımıyla emek ve katılımları için kupa, takdir ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Birlik, beraberlik, sevgi ve saygı içerisinde başlayan yarışma güçlü tezahüratlar, türküler ve marşlar eşliğinde sona erdi.



--





T.C. Almanya Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



Generalkonsulat der Republik Türkei Referat für Schulwesen

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



www.karlsruhe.meb.gov.tr





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 39
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1390
Toplam Tekil 4069311
IP 18.117.81.240






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu