“Büyüklerin Yol Açtığı Savaşların Faturası Çocuklara Kesilmesin” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Büyüklerin Yol Açtığı Savaşların Faturası Çocuklara Kesilmesin”
Tarih: 20.04.2017 > Kaç kez okundu? 788

Paylaş


23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan dünya çocukları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye ve Irak'ta savaşın, Somali başta olmak üzere Afrika'nın çeşitli yerlerinde açlığın pençesinde kıvranan tüm çocuklara buradan şahsım, sizler ve ülkemin çocukları adına selamlarımızı gönderiyorum. Kalplerimiz ve dualarımız onlarladır. Büyüklerin yol açtığı savaşların faturası çocuklara kesilmesin. Büyüklerin vurdumduymazlığının bedelini, minik bedenler ödemesin” dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl 39’uncusu düzenlenen TRT 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği için Türkiye’ye gelen çocukları kabul etti.







“SİZLER BANA GENÇLİK İKSİRİ AŞILIYORSUNUZ”



Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen törende; Azerbaycan, Seyşeller ve Moldova’dan gelen misafir çocuklar, yerel müzikleri eşliğinde ülkelerinin folklorunu yansıtan danslarından örnekler sundu. Türkiye’den de bir çocuk grubu tarafından Karadeniz yöresi halk oyunlarından örneklerin sergilendiği programın sunumu çocuklar tarafından gerçekleştirildi.



Kabulde yaptığı konuşmasında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Türkiye’de bulunmalarından dolayı çocuklara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük misafirlerine hitaben, “Heyecanlıyım, coşkuluyum, bugün kendimi daha da genç hissediyorum. Sizler âdeta bana gençlik iksiri aşılıyorsunuz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada başka örneği olmayan bu millî bayramın, uluslararası düzeyde bir şenliğe dönüşmesinde emeği olanlara da teşekkür etti.



“SURİYE’DEKİ SALDIRILARDA BİNLERCE ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ”



23 Nisan’ın, Türkiye ve tüm dünya çocukları için bir sevinç, bir coşku, dayanışma ve paylaşma günü olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Ama bu yıl da dünyanın çeşitli yerlerinde ne yazık ki on binlerce çocuk 23 Nisan’ı görme imkânı bulamadı. Hatta içinde bulunduğumuz şu an 20 Nisan gününden 23 Nisan’a kadar geçecek 3 günde dahi acıya, felakete maruz kalan çocuklar olabilir. Suriye ve Irak’ta savaşın, Somali başta olmak üzere Afrika’nın çeşitli yerlerinde açlığın pençesine düşen ve açlığın pençesinde kıvranan tüm çocuklara burada şahsım, sizler ve ülkemin çocukları adına selamlarımızı gönderiyorum. Kalplerimiz ve dualarımız onlarladır.”



Konuşmasının devamında, Nazım Hikmet’in Hiroşima’da ölen çocukları anlattı ünlü ‘Kız Çocuğu’ şiirinden iki kıtayı okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evet, çocuklar öldürülmesin, büyüklerin yol açtığı savaşların faturası çocuklara kesilmesin. Büyüklerin vurdumduymazlığının bedelini minik bedenler ödemesin” diye konuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de kimyasal silahların yanı sıra konvansiyonel silahlarla yapılan saldırılarda binlerce çocuğun öldürüldüğüne değinen ve artık bu ölümlerin olmasını istemediklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bu haksızlığa isyan ederek, hem içeride, hem dışarıda ciddi çalışmalar yürüttüğünü, Suriye ve Irak’tan gelen büyük bir bölümü de çocuk olan 3 milyon sığınmacıya sınırlarını ve kucağını açtığını hatırlattı.



“PEK ÇOK ÜLKEDE ÇOCUKLARA YÖNELİK YARDIM, EĞİTİM VE SAĞLIK FAALİYETLERİ YÜRÜTÜYORUZ”



Türkiye’nin gösterdiği bu tavrın dünyada başka bir örneğinin bulunmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği’nin Suriyeli ve Iraklı sığınmacılar için kullanılmak üzere göndereceğine söz verdiği tutarları göndermediğini aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uluslararası kuruluşlardan ve diğer ülkelerden ciddi bir yardım almıyor olmamamıza rağmen, altı yıldır bu insanlarla evimizi ve ekmeğimizi bölüştük, bölüşmeye de devam edeceğiz. Çeşitli kamu ve sivil toplum kuruluşlarımız aracılığıyla pek çok ülkede çocuklara yönelik yardım, eğitim ve sağlık faaliyetleri yürütüyoruz. İnsanın, hele çocuğun olduğu yerde biz başka bir ölçü aramayız” şeklinde konuştu.



“ÇOCUK MASUMİYETİ KARŞISINDA YUMUŞAMAYACAK HİÇBİR KALP YOKTUR”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sevgili çocuklar, kendi ülkelerinizde geleceğin yöneticisi olacak sizlerden benim bir ricam var, lütfen sorumluluk sahibi olduğunuzda bugün sizin yaşınızda olan çocukların dünyanın diğer bölgelerinde hangi şartlarda yaşadığını unutmayın. Savaşlardan, açlık ve kuraklık tehlikelerine, kötü muameleden küçük yaşta çalıştırılmaya kadar diğer çocukların hangi sıkıntılara maruz kaldığını unutmayın. Her ölüm erkendir; ama çocuk ölümü gerçekten çok erkendir. Biz çocuklar yaşasın istiyoruz, çocuklar yaşasın ki büyüdüklerinde daha güzel bir dünyanın inşasına katkı sağlasınlar istiyoruz. Daha da önemlisi, çocuklar sadece yaşamakla kalmasın, kendilerini güvende hissetsinler, gıdadan giyime, eğitimden sağlığa her türlü hizmeti alsınlar istiyoruz, bunun için sizlerin desteğine ihtiyacımız var.”



Çocuklara, “Anne, babalarınızdan, öğretmenlerinizden başlayarak ülkenizdeki tüm büyüklerden dünyadaki çocukların yaşadıkları sıkıntılar konusunda daha hassas olmalarını talep etmelisiniz” tavsiyesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emin olun, siz isterseniz olur. Kendimden biliyorum, çocuk masumiyeti karşısında yumuşamayacak hiçbir insan, hiçbir kalp yoktur. El ele verdiğimizde dünyayı değiştirebiliriz, sizlere güveniyorum” diye ekledi.



Konuşmasının sonunda, asıl etkinliklerin pazar günü yapılacağı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na katılımlarından dolayı çocuklara teşekkürlerini yenileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, “Ülkelerinize döndüğünüzde tüm büyüklerinize, anne baba başta olmak üzere, öğretmenleriniz başta olmak üzere bizden selamlar götürmenizi istiyorum. İster tatil için, ister eğitim için, ister ziyaret için, hangi amaçla gelirseniz gelin Türkiye’nin kapısının sizlere daima açık olduğunu unutmayın” diyerek tamamladı.



Tören, misafir çocukların Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.



KAYNAK:



http://www.tccb.gov.tr/haberler/410/74844/buyuklerin-yol-actigi-savaslarin-faturasi-cocuklara-kesilmesin.html





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 35
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 645
Toplam Tekil 4066779
IP 3.145.23.123






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.288 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu