BASIN BÜLTENİ Rumlar Sırp çocukları Kuzeye geçirmedi - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Rumlar Sırp çocukları Kuzeye geçirmedi
Tarih: 20.04.2017 > Kaç kez okundu? 798

Paylaş


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Haftası” çerçevesinde gerçekleştirilecek “19. Uluslararası Çocuk Festivali” dolayısıyla ülkemize Larnaka’dan giriş yaparak gelmek isteyen Sırp çocuklar Rum Yönetimi tarafından sınır dışı edildiler.

Dışişleri Bakan Vekili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, Sırp çocukların Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından dün gece sınır dışı edildiklerini açıkladı.

Bakan Saner, yaptığı açıklamada “olayı şiddetle kınıyoruz, toplumlararası görüşmeler bu kadar kritik bir dönemde iken yapılan bu davranışı anlamak mümkün değil” dedi.

Bakan Saner, Sırp çocukların önce Güney’de alı konduğunu ve daha sonra da kiralanan özel bir uçakla Sırbistan’a geri gönderildiklerini açıkladı.

“Yaşları 10 ile 13 arasında değişen 12 çocuk ile 4 eğitmenin, karşılaşmış oldukları bu davranışı kabul etmemiz mümkün değildir”, diye konuşan Ersan Saner, “toplumlararası görüşmelerin bu kadar kritik olduğu bir dönemde yapılan bu davranışı anlamak mümkün değildir” dedi.

Saner, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sadece çocuk bayramını kutlamak için gelen Sırp kardeşlerimizin Kuzey’e bile geçmesine izin vermeyen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile ilişkilerimizi nasıl düzelteceğimiz ciddi bir soru işaretidir. Gerek toplumlararası görüşmelerde, gerekse güven artırıcı önlemler üzerinde Kıbrıs Türk tarafının hassasiyeti ortada iken, bunlara Kıbrıs Rum Yönetimi’nin her şekilde duyarsız kalması, bizleri toplumlararası görüşmeler adına umutlandırmak yerine farklı duygulara yönlendirmektedir, Rum Yönetimi’nin bu tutumunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak şiddetle kınarız” dedi.



Akıncı, Siber ve Özgürgün “İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu” yetkililerini kabul etti



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Hüseyin Özgürgün İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu Başkanı Büyükelçi Elşad İskandarov ve İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu Genel Direktörü Elmaddin Mehdiyev’i makamlarında ayrı ayrı kabul ettiler.

Cumhurbaşakanı Mustafa Akıncı’nın kabulü ile ilgili açıklama yapılmazken Meclis Şeref Salonu’ndaki kabulde konuşan Siber, dostluk ve işbirliğinin her zaman kendilerini daha iyi bir noktaya taşıyacağını kaydetti ve özellikle gençlerle birlikte yapılacak çalışmaların önemli olduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk halkının uluslararası alanda sesini duyurmaya ve daha aktif olmaya ihtiyacı olduğunu kaydeden Siber, ambargolar altında olsa bile ülkedeki demokratik yaşamın, insanların ve kültürün farkına varıldıkça ambargoların kalkacağına emin olduklarını söyledi.

Foruma, bu yöndeki karşılıklı girişim, işbirliği ve pozitif anlayışından dolayı teşekkür eden Siber, gençlerin KKTC’yi tanıması ve Kıbrıs Türk gençlerinin kardeş ülkelere giderek farklı kültürleri tanımasının çok önemli olduğunu ve bu durumun dünya barışı ile kültürüne katkı yapacağını belirtti.

İİT Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu Başkanı Elşad İskandarov da konuşmasında, birlikte yapacakları çalışmalarla KKTC gençliğinin çok daha aktif katılımlı etkinliklerde yer alacağını söyledi.

İskandarov, KKTC’nin İslam İşbirliği Teşkilatı’na gözlemci statüsünde üye olmasının ardından birçok etkinlik yapıldığını ancak bunları yeterli bulmadıklarını ifade ederek, KKTC’nin maruz kaldığı ambargoların sadece Kıbrıs Türk halkı için değil dünya ve bölge için de büyük bir haksızlık olduğunu kaydetti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün ise Meclis’te yer alan kabulünde, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Müsteşarı Rauf Ataöv, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu ve Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu da hazır bulundu.

Başbakan Özgürgün, yaptığı konuşmada, KKTC’nin İslam İşbirliği Teşkilatı ile olan ilişkilerine, oradaki gözlemci üyeliğine çok büyük önem verdiğini kaydetti ve bu üyeliğin önemli bir kilometre taşı olduğunu vurguladı.

Özgürgün, İslam İşbirliği Teşkilatı Forumu’na hem katılım hem de üyelik konusunda yapılan çalışmaları memnuniyetle izlediğini kaydetti.

Yakın zamanda yapılan çalışmaların güzel netice vermesinin beklendiğini ifade eden Özgürgün, daha sıcak ve yakın işbirliğinin devam etmesini temenni etti.

İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Forumu Başkanı Elshad İskandarov ise, KKTC’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti ve kabulden dolayı Başbakan Hüseyin Özgürgün’e teşekkür etti.

İskandarov başkanı olduğu formun çalışmaları ile ilgili Özgürgün’e bilgi aktararak işbirliğinin gelişmesi için yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde de bulundu.



Savaşan: “Turizm İçin seferberlik başlatalım”



Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan Turizm Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda turizm için seferberlik çağrısı yaptı.

Son yıllarda turizm talebinde önemli değişim ve dönüşümlerin yaşandığına işaret eden Savaşan, günümüzde turistik kitlenin eğitim, kültür gibi demografik yapısında olumlu yönde değişimler yaşandığını ve bu değişimin etkisiyle de çevresel değerler, çevresel duyarlılık ile çevre bilinci gibi kavramların ön plana çıktığını söyledi.

Söz konusu değişimin turistik faaliyetlerin belirlenmesinde etkili olduğunu ifade eden Savaşan, bilinçli turizm kitlesinin çevre ve doğal kaynakların turizm faaliyeti için önemini anladığını ve bu değerlerin korunması ve geliştirilmesi konusunda hassas olduğunun altını çizdi.

Artık günümüzde bu duyarlılığı gösterebilen turistik bölge ve ürünlerin tercih edildiğine vurgu yapan Savaşan, turizm faaliyetlerinin sürdürülebilirliği konusunda yalnızca üretim boyutunda yoğunlaşan geleneksel yaklaşımın yerini, üretim ve talep koşullarını dikkate alan modern ve çevreci yaklaşımlara bıraktığını söyledi.

Kuzey Kıbrıs’da da hedef turist kitlesi ve turistik arz yapısının bu gerçeklere dayandırılarak belirlenmesi gerektiğine değinen Savaşan, “ülkemizde bu yeni hedef kitlenin motivasyonunu arttıran, doğal değerleri korurken, çevreye duyarlı ve katma değeri yüksek yeni değerler ve turistik ürünler geliştirmeliyiz” dedi.

Turizm bilincinin geliştirilmesi için “turizmde seferberlik” başlatılmasının şart olduğunu söyleyen Ahmet Savaşan, seferberliğin sonuç vermesi için Turizm, İçişleri, Eğitim, Sağlık Bakanlıkları başta olmak üzere, ilgili bakanlıklar, üniversiteler ile sektörün birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. Ahmet Savaşan son olarak sektörün de Sağlık Turizmi Konseyi’nin de böylesi bir çalışmaya katkı koymaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.



Ercan’da ilk tahsilat dün yapıldı



Özelleştirme ihalesi sonrasında işletme devri yapılan Ercan Devlet Havalimanı ihale sözleşmesine göre, gelir paylaşımından doğan ilk tahsilat dün yapıldı.

Emrullah Turanlı’nın sahibi olduğu T&T Şirketi, yaptığı cirodan devletin payı olan yüzde 47,8’lik kısmı dün ödedi.















Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 43
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 901
Toplam Tekil 4075682
IP 3.145.108.9






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu