BASIN BÜLTENİ Akıncı, bugün Guterres ile görüşüyor - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı, bugün Guterres ile görüşüyor
Tarih: 05.04.2017 > Kaç kez okundu? 759

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı bugün Brüksel’de BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geliyor.

Akıncı, Guterres ile bugün saat 16.00’da yapacağı görüşmenin ardından İstanbul’a geçecek.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yarın İstanbul’da 20. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne şeref konuğu olarak katılarak, konuşma yapacak.

Bu yılki ana gündemi “Bir Yol Ayrımında Olan İnsanlık” olan Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Mladen Ivanic ve Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Inavnov yanında Türkiye Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katılacak. Cumhurbaşkanı Akıncı, 8 Nisan Cumartesi ülkeye dönecek.

Bu arada Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rusya'daki terör saldırısını kınadı. Akıncı, saldırıyı kınayarak, taziye mesajı yayınladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı mesajında şöyle dedi:

"St. Petersburg metrosundaki terör saldırısında hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diler, Rus halkının acısını paylaşırım".



Ertuğruloğlu, Londra’da temaslarda bulundu



Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'da bir dizi temaslarda bulundu.

Ertuğruloğlu, yoğun temasları çerçevesinde İngiltere Parlamentosu'nda bazı milletvekilleri ile görüştü.

Birleşik Krallık Parlamentosu Dostluk Grubu üyelerine Kıbrıs müzakere süreci ve Kıbrıs Türk halkının süreçle ilgili görüşleri hakkında brifing verdi.

Bakan Ertuğruloğlu, bunun yanı sıra içerisinde eski bakan ve yetkililerin bulunduğu üst düzey görüşmeler yaptı.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Londra temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçiliği ile KKTC Londra Temsilciliği'ni de ziyaret etti.

Ertuğruloğlu, ayrıca KKTC Londra Temsilciliği'nde, Londra'da yaşayan Kıbrıs Türk toplumunun temsilcileri ile de bir araya gelerek, sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu'na, Londra temasları sırasında Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Kemal Köprülü ile Dışişleri Bakanlığı Araştırma ve Dış Politika Planlama Müdürü Servet Başaran eşlik etti. Görüşmelere, KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran da katıldı.



Burcu: “Hristodulidis asılsız suçlamalarda bulunuyor”



Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in, önceki günkü buluşmayla ilgili liderlerin açıklama yapmayacağı yönündeki uzlaşıya uymadığı ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı aleyhine asılsız suçlamalarda bulunduğunu söyledi.

Burcu konuyla ilgili açıklamasında “Cumhurbaşkanımız Sayın Mustafa Akıncı, 2 Nisan Pazar akşamı Rum Lider Sayın Nikos Anastasiadis ve BM Genel Sekreteri Özel Danışmanı Sayın Espen Barth Eide ile ara bölgede bir araya geldi. İki lider bu yemekte, müzakere sürecine ilişkin değerlendirme, düşünce, gözlem ve önerilerini birbirleriyle paylaştı” ifadelerine yer verdi.

Konuşulanlar ve sonuçlarla ilgili tek açıklamanın, Espen Barth Eide tarafından yapılacağının karşılıklı mutabakatla karar altına alındığını ifade eden Burcu şöyle devam etti:

“Bu uzlaşı gereği, tarafların bunun dışında herhangi bir açıklamada bulunmayacakları yönünde taahhütleri vardır. Buna rağmen, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Sözcüsü Sayın Nikos Hristodulidis sabahın erken saatlerinde başlayarak gün içerisinde çeşitli medya organlarına, varılan uzlaşıya aykırı olarak, sürekli gerçek dışı açıklamalarda bulunarak, Sayın Cumhurbaşkanımız aleyhine asılsız suçlamalar yapmaktadır.”

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Espen Barth Eide nezdinde varılan mutabakata duyduğu saygı gereği, bu iddialar hakkındaki cevabı, bu iddiaların gerçek olmadığını ifade etmekle sınırlı tuttuklarını kaydeden Burcu şunları kaydetti:

“Kıbrıs Türk tarafı olarak amacımız, varılan mutabakatlara saygı duyarak, her iki toplumun güvenliğini, eşitliğini, özgürlüğünü ve huzurunu gözetecek iki toplumlu, iki bölgeli federal bir çözüme bir an önce ulaşmaktır.”



Eski Başbakanlardan Mustafa Çağatay ölümünün 28. yıldönümünde anıldı



Eski başbakanlardan Mustafa Çağatay, ölümünün 28. yıldönümünde Karaoğlanoğlu Mezarlığındaki kabri başında anıldı.

Anma törenine, Çağatay’ın ailesi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yanı sıra Başbakan Hüseyin Özgürgün, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, bazı parti başkanları ve siyasiler ile sevenleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, “Çağatay’ı 28. kaybediliş yılında saygı ve rahmetle anıyoruz” diyerek başladığı konuşmasında, özellikle “kaybediliş” kelimesini kullanmasının normal bir ölüm yerine trafik terörü veya cinayetinin yaşanması nedeniyle olduğunu açıkladı.

Böyle bir ölümü Çağatay’ın hiç hak etmediğini söyleyen Akıncı, Mustafa Çağatay’ın kitaplara sığmayacak kadar önemli bir insan olduğunu kaydetti.

Akıncı, başbakanlık, milletvekilliği, parti başkanlığı da yapan Çağatay’ın mütevazı kimliğini hiç değişmediğinin altını çizerek, dürüstlüğü, hoşgörüsü ve kimi zaman aşırıya kaçan sabrının Çağatay’ın en büyük özelliklerinden olduğundan bahsetti.

Akıncı, Çağatay’ın geride çok büyük bir maddi servet bırakamasa da, nesilden nesle aktarılacak manevi bir zenginlik bıraktığını söyleyerek, daha nice 28 seneler geçse de toplumun bu özellikleriyle kendisini aramaya devam edeceğini sözlerine ekledi.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 38
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1629
Toplam Tekil 4067763
IP 3.145.77.114






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu