TÜRKÇÜLÜK - Eren TÜTEN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TÜRKÇÜLÜK - Eren TÜTEN
Tarih: 15.02.2010 > Kaç kez okundu? 2847

Paylaş


Akıncı Ocağı”na saf Türk Soyundan olanlar alınırdı ve Akıncılık babadan oğula geçen bir sistem ile sürdürülürdü. Devşirmelerin giremediği bu ocağa, alımlar Akıncı Beyleri tarafından yapılır. Çok geniş bir yetkiye sahip olan bu beyler sadece Padişahtan emir alırlar. Türkçü de şüphesiz ki; sadece Türk”ten olur. Akıncı Ocağı ve Türkçülük yalnızca Türk Soyludan oluşmları bakımından benzer bir yapı göstermektedir.

Akıncılar görevlerinin zorluğu ve hayati öneme sahip olması nedeni ile mükemmel disiplin sahibiydiler. Koca bir ordunun geleceği ellerinde olan bu birliğin en ufak hatası binlerce cana sebep olabilirdi. Türkçü”de şüphesiz ki disiplin ve düzen sahibi olmalıdır. Başıboş bir hayat sürmek öncelikle Türk”e yakışmayan bir harakettir. Zorlu hayat mücadelesinde ciddiyetsizce yapılacak hatalar bizler bir ömür boyu onarılamaz yanlışlıklara sürükleyebilir. Evet resmi olarak sorumlu olduğumuz veya hayatı doğrudan bize bağlı olan kimseler olmayabilir.

Fakat unutulmamalı ki; Türklük büyük bir oba ve biz de bu yüce obanın birer üyesiyiz. Türk”ün hakettiği yerde olmasını her bir bireyin kendi candan çalışması ile mümkün olacaktır. Disiplin yani görev ve sorumluluk bilincine sahip olmalıyız.

Akıncılar seferler öncesinde yaptıkları akınlar ile yaban iller hakkında bilgiler edinir, yağının durumunu öğrenir ve fırsat bulursa yağıya ufak saldırılar düzenleyerek onların huzurunu kaçırır. Tehlike ile ilk teması kuran bu birlik ordunun hazırlanması ve gerekli önlemlerin alınması bakımından büyük bir görevi yerine getirir. Türkçü de aynen Akıncılar gibi; yağıya ve tehlikelere karşı ilk tepkiyi verenler olacaktır.

Vatanı ve her şeyden önce Türk Kanı için savaşmaktan kaçınmayacaktır. Akıncı Birlikleri savaş sırasında en önde giden, hafif donanımlı ve hızlı hareket edebilen bir süvari birliğidir. En önde gitmeleri ve asla geri dönmeyi düşünmemeleri sebebi ile çok fazla kayıp verirler. Canı pahasına da olsa Türkçü, Türk Milleti için gerektiğinde canını verebilendir. Tanrı hepimize Türklüğü için ölebilmeyi göstersin. Günümüz Türkleri”nin Akıncı Ocağı olan Türkçülük yer yarılıp gök çökene kadar ülkümüzdür. Tanrı Türk”ü korusun.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1126
Toplam Tekil 4074402
IP 3.145.47.253






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu