2. ALMANYA - BADEN TOAB FUTBOL TURNUVASINDA DOSLUK VE İŞBİRLİĞİ KAZANDI! - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









2. ALMANYA - BADEN TOAB FUTBOL TURNUVASINDA DOSLUK VE İŞBİRLİĞİ KAZANDI!
Tarih: 28.03.2017 > Kaç kez okundu? 1388

Paylaş


T.C. Almanya - Karlsruhe Eğitim Ataşeliği tarafından başlatılan ‘Haydi, Türkçe Konuş Benimle!’ adlı dil, kültür, eğitim ve spor kampanyası dahilinde bu yıl ikincisi düzenlenen ve eyalet genelindeki 29 seçkin futbol takımının büyükler ve küçükler klasmanında final oynadığı “2. ALMANYA - BADEN TOAB FUTBOL TURNUVASI” Parkringhalle Rot spor salonunda yapıldı.



FUTBOL TURNUVASINA KATILMAK İÇİN TÜRKÇE DERSİNE DEVAM ETMEK ZORUNLU!

T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşeliği öğretmenleri tarafından verilen Türkçe – Türk Kültürü derslerine katılan öğrenci sayısını artırmak; Türk toplumu arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışmayı pekiştirmek ve yine Türk çocuk ve gençlerinin spor alanlarında da yetenek ve tecrübelerini artırarak bedensel ve sportif gelişimlerini desteklemek gayesiyle bu Pazar günü düzenlenen futbol turnuvasına sporcu çocuk ve gençler, aileleri ve öğretmenler ila yoğun bir vatandaş katılımı gerçekleşti.



KÜÇÜKLERDE WALLDORF TOAB FUTBOL TAKIMI BİRİNCİ OLDU

T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşeliği Heidelberg Bölge Başkanlığı ve St. Leon-Rot TOAB koordinasyonunda düzenlenen futbol turnuvası sabah 08:30’da küçükler klasmanıyla başladı. Birinciliği Walldorf TOAB futbol takımının aldığı futbol müsabakasında ikinciliği St. Leon-Rot TOAB, üçüncülüğü Tuttlingen TOAB ve dördüncülüğü Bruchsal TOAB futbol takımı kazandı.



BÜYÜKLERDE WUESLOCH TOAB FUTBOL TAKIMI BİRİNCİ OLDU

Öğlenden sonra yapılan büyükler klasmanında Wiesloch TOAB futbol takımı birinci, Mannheim TOAB ikinci, Heidelberg TOAB üçüncü ve Hockenheim TOAB futbol takımı dördüncü oldu.



TÜRK ÇOCUKLARI MUHAKKAK SURETTE ÜNİVERSİTE OKUMALI

T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşeliği Genel Koordinatörü Emir Aydın Narin’e, Heidelberg Bölge Başkanı Pervin Öztürk’e ve St. Leon-Rot TOAB Başkanı Gülay Karaduman’a futbol turnuvasının koordinasyon ve organizasyonuna katkıları için; Türkçe öğretmenleri Engin Kocabay, İsmail Beyazıt, Mübin Yalımkılınç’a sunuculuk ve takdim görevleri için; Türkçe öğretmenleri Sezgin Kaya, İsmail Arslan, Güray Şentarlı’ya hakemlik vazifeleri nedeniyle teşekkür eden Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, turnuvaya katılan velilere, “Çocuklarımızı öz değerlerimizi en güzel şekilde öğretmeli ve muhakkak surette Türkçe dersine göndermeliyiz. Bir bu kadar önemli olan diğer göreviniz ise eğitime bütçe ayırmanız ve çocuklarınızı muhakkak surette üniversiteye göndermenizdir. Dost ve müttefik ülke Almanya’nın geleceğinde söz ve itibar sahibi olmak istiyorsak çocuklarımıza en güzel bir miras olarak kaliteli diplomalar bırakmalıyız” diye konuştu.



TÜRK TOPLUMU ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ VE SOSYAL SORUMLULUK

Başarılı futbol takımlarına kupa ve madalyalarını veren Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, yaptığı konuşmada; Ataşelik olarak Türk çocuk ve gençlerine yönelik nitelikli futbol eğitimi programlarının altyapısını hazırlamaya çalıştıklarını kaydederek, “Amaçlarımızdan bir tanesi de Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın ve yavrularımızın çevre okullar ve TOAB ile iletişim ve işbirliği halinde olarak daha fazla çocuğa ulaşmak ve çeşitli aralıklarla benzeri şenlikleri organize ederek bu diyalogları geliştirmektir. Bu sayede vatandaşlarımız birbirlerine karşı sosyal sorumluluklarını yerine getirmiş olacaklar ve böylece Türkçe dersine karşı katılım artırılacaktır. Ve yine yetenekli Türk çocuk ve gençlerinin gelişiminin sağlanması yanında, dünyada çok popüler bir spor olan futbol ile erken yaşta spor alışkanlığı kazandırmaya da çalışmaktayız” dedi.



SILA HASRETİ VE DOSTLUK MANZARALARI

İzleyicilere geleneksel Türk yiyeceklerinin ikram edildiği “2. ALMANYA - BADEN TOAB FUTBOL TURNUVASI” yoğun katılım gösteren vatandaş ve soydaşlarımızın sıla hasretini giderdikleri dostluk manzaraları eşliğinde heyecan, coşku, birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde ve başarıyla tamamlandı.



--





T.C. Almanya Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



Generalkonsulat der Republik Türkei Referat für Schulwesen

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



www.karlsruhe.meb.gov.tr



ÖNEMLİ NOT: Bu mail adresi bilgilendirme amaçlıdır; Ataşelik iş ve işlemleriyle alakalı sorularınızı yahut bilgilendirilme taleplerinizi tc.meb.karlsruhe@gmail.com e-posta adresine gönderiniz...











--





T.C. Almanya Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



Generalkonsulat der Republik Türkei Referat für Schulwesen

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



www.karlsruhe.meb.gov.tr





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 23
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1182
Toplam Tekil 4065389
IP 3.144.116.159






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu