BASIN BÜLTENİ Başbakan Özgürgün, Dış Basın Birliği yeni yönetim kurulunu kabul etti - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Başbakan Özgürgün, Dış Basın Birliği yeni yönetim kurulunu kabul etti
Tarih: 23.03.2017 > Kaç kez okundu? 802

Paylaş


Başbakan Hüseyin Özgürgün, Dış Basın Birliği’nin yeni Başkanı Tahir Olcay Kıraç ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Başbakanlık’taki kabulde Hüseyin Özgürgün, Dış Basın Birliği’nin ülkede önemli bir görev ifa ettiğini, birliğin çalışmalarına katkıda bulunmaya hazır olduklarını kaydetti ve yeni Yönetim Kurulu’na çalışmalarında başarı diledi.

Dış Basın Birliği Başkanı Tahir Olcay Kıraç ise hedeflerinin, üyelerinin özlük haklarının iyileştirilmesine ve mesleklerini en iyi ortamda icra etmesine yardımcı olmak olduğunu söyledi.

Kıraç, Türkiye ve KKTC’nin en iyi şekilde temsil edilmesi, Kıbrıs Türk halkının haklı davasının en doğru bir şekilde basında yer almasının öncelikleri arasında olduğunu kaydetti.



Berova: “Yüksek öğrenim alanında ambargoları aştık”



Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, yükseköğrenimde kazanılan ivme ve atılan doğru adımlar sonucunda KKTC’nin 140 farklı ülkeden uluslararası öğrencinin eğitim gördüğü bir eğitim adası haline geldiğini belirtti.

Berova, ülkeye uygulanan ambargoların Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteğiyle yükseköğrenim alanında aşılmış olduğunu, KKTC’deki üniversitelerden mezun olan birçok kişinin kendi ülkelerinde önemli makamlara geldiğini kaydetti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “EURIE 2017 Avrasya Yükseköğretim Zirvesi”ne katılarak konuşma yaptı. KKTC’de şu an 15 üniversitede toplamda 93 bin öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü belirten Berova, 2009 yılında 40 bin öğrenci öğrenim görürken, 2017 yılında 12 bin KKTC vatandaşı, 54 bin TC vatandaşı, 27 bin de üçüncü ülke vatandaşının ülkede eğitim ve öğretim aldığını ifade etti.



Ankara Turizm Fuarı’nda Kıbrıs Türk kültürünün tanıtımı yapılacak



Kültür Dairesi, Travel Expo Ankara Turizm Fuarı’nda Kıbrıs Türk kültürünü tanıtacak.

ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezi’nde bugün başlayıp 26 Mart sona erecek olan fuarda, Devlet Halk Dansları Topluluğu gösteri sunacak.

Kıbrıs Türk seramik sanatının da tanıtılacağı fuarda, Kıbrıs ezgilerinden oluşan müzik dinletileri, enginar macunu yapımı ve "Cinara-Geçmişten Günümüze Enginar Yemekleri" kitabının tanıtımı yapılacak.

Kültür Dairesi tarafından hazırlanan Defne kültür sanat dergisinin dağıtılacağı fuarda, Kültür Dairesi Folklor Halk Dansları ve Halk Müziği Araştırmacı ve Eğitmeni Fatma Giritli de Kıbrıs Türk kültürü hakkında bilgi sunacak.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1673
Toplam Tekil 4076454
IP 13.58.77.98






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu