BASIN BÜLTENİ Özgürgün: “Eğitime yatırım, bu topraklara en büyük katkı” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Özgürgün: “Eğitime yatırım, bu topraklara en büyük katkı”
Tarih: 22.03.2017 > Kaç kez okundu? 890

Paylaş


Başbakan Hüseyin Özgürgün, artan öğrenci nüfusuna paralel olarak ortaya çıkan ihtiyacı karşılamak amacıyla Gazimağusa’da Alasya İlkokulu ile Gazimağusa Meslek Lisesi’nde inşa edilen ek derslikler ile kafeteryaların açılışını gerçekleştirdi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün açılışlarda yaptığı konuşmalarda, çocukların gözlerindeki heyecanı görmenin kendisini mutlu ettiğini belirterek, Alasya İlkokulu’ndaki okul korosunun performansı nedeniyle müzik öğretmenini kutladı.

Alasya İlkokulu’nun var oluş mücadelesinde büyük bir yeri olduğunu, bir avuç mücahidin yıkık dökük bu binada direniş sergilediğini kaydeden Başbakan Özgürgün, bugün modern dersliklerde eğitim verdiğinin altını çizdi.

Özgürgün, eğitime dikkat çekmek amacıyla dünkü açılışlara özellikle katılmak istediğini vurgulayarak, hangi yaşta ve durumda olurlarsa olsun, çocukların geleceğin büyükleri olarak yarınlara yön vereceklerini belirterek “Eğitimin 100-200 yıl sonrasına yapılacak yatırım, bu topraklara verilebilecek en büyük katkıdır” dedi.

Hükümet olarak eğitime ve sağlığa büyük önem vereceklerini başından vurguladıklarını ifade eden Özgürgün, bu alanlara yapılacak her kuruş yatırımın büyük önem ifade ettiğini kaydetti.

Başbakan, eğitimle ilgili her faaliyeti destekleyeceklerini söyledi.

Başbakan Özgürgün, Meslek Lisesi’nde öğrenim gören öğrencilerin, meslek hayatına atılarak ülke ekonomisine ve gelişmesine katkı sağlamalarının ve ileriye gitmelerinin Meslek Lisesi’nde iyi yetişmeleriyle mümkün olacağını ifade etti.

Başbakan Özgürgün öğrencilere, “Eğitimin kalitesini artırmak ve eğitimi en üst düzeye çıkarmak bizim görevimiz. Bizden sonra da sizin göreviniz olmalıdır” dedi.

Eğitimin önemine vurgu yaparak hükümet olarak eğitime büyük önem verdiklerini kaydeden Özgürgün, 9-10 aylık gibi kısa sürede önemli gelişmeler sağlandığını belirtti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün Gazimağusa Kaza Tarım Dairesi yeni hizmet binasının açılışını da gerçekleştirdi.



Denktaş: “Bundan sonra görüşmeler ancak bir hobi niteliğinde olabilir”



Başbakan Yardımcısı DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Böylesi bir ortamda görüşmelere hobi olarak devam edebilirsiniz ancak bir sonuca varamazsınız” dedi.

Sosyal medya hesabından yazan Serdar Denktaş şöyle dedi; “Bazen yurt dışından gelen yabancı diplomatlar bana Kıbrıs Sorunu nasıl olur da 40 yıldır çözülmedi diye soruyor. BM Genel Sekreterine 1964’te verilmiş bir görev var. O görev çerçevesinde biz halen daha 2017’de sorun çözmeye çalışıyoruz. Kendilerine tane tane izah ediyorum. Rum tarafı, 60 Anlaşması ile ‘azınlık’ diye gördüğü Kıbrıslı Türklere verilen hakları fazla buldu. Bunu zorla geri almaya çalıştı. Kıbrıslı Türkler “Bu bizim hakkımızdır.” diye karşı çıkınca da sorun başlamış oldu. Aradan bunca yıl geçti 2017’deyiz ve Anastasiadis ilk defa Cumhurbaşkanlığı seviyesinde açıkça ifade ediyor ve diyor ki, ‘Azınlığın bu kadar hak talep etmesi kabul edilemez.’ İşte sorunun adı bu. Böylesi bir ortamda görüşmelere hobi olarak devam edebilirsiniz ancak bir sonuca varamazsınız.”

“Peki, Kıbrıslı Türkler ne istiyor? Aslında bunun da artık cevabı çok net. Bu saatten sonra Türkiye’nin sıradan bir vilayeti olmak veya Rum Tarafına azınlık haklarıyla yama olmak kesinlikle söz konusu değil. Bugün özellikle mecliste temsil edilen tüm siyasi partilerin temel tezi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin daha iyi bir biçimde yönetilmesi üzerine şekilleniyor. Halkımız artık çözüme endeksli yaşamaktan vazgeçmiş durumda. Birçok genç girişimci bugün kendi ülkesine, kendi yaşadığı topraklara çekinmeden yatırım yapıyor. Kuşkusuz ki Anavatan Türkiye bizim hem en önemli destekçimiz hem de dünyaya açılan kapımız. Gerek Kuzey Kıbrıs’a gelen suyun yaratacağı Tarımsal potansiyel, gerekse yükselişte olan Eğitim ve Turizm sektörlerimizle ülke olarak daha da güçlenmeye devam ediyoruz. Bir zamanlar tüm bunları henüz yaşanmadan öngörüp, kimilerine göre ‘Mr. No’ olarak anılmayı da göze alarak bize Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni miras bırakan Kurucu Cumhurbaşkanımıza da bu vesileyle teşekkürü bir borç bilirim…” (Kıbrıs Postası)



Çavuşoğlu: “Adadaki temel sorun, Rum tarafının Kıbrıs Türklerini adanın eş sahibi ve eş ortak olarak görmeyi reddetmesi”



Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, adadaki temel sorunun, 'Rum tarafının Kıbrıs Türklerini adanın eş sahibi ve eş ortak olarak görmeyi reddetmesi' olduğunu söyledi.

Washington'da Ulusal Basın Kulübünde Turkish Heritage Organization (THO) tarafından düzenlenen "Türk-Amerikan Stratejik İşbirliği: Geleceğe Bakmak" başlıklı panelde konuşan Bakan Çavuşoğlu, Kıbrıs meselesine de değinerek 2004 yılındaki Annan planı referandumunda bir fırsatın kaçırıldığını ve şimdi önlerinde son bir fırsat penceresinin bulunduğunu, bunun da kaçırılmaması gerektiğini belirtti. Çavuşoğlu, çözümün günümüzde birçok soruna sahne olan Doğu Akdeniz'in barış, istikrar ve refah bölgesi haline getirilmesinde çok önemli bir adım olacağını vurguladı.

Çavuşoğlu, elde edilen fırsatın bu sefer kaçırılmaması konusunda Rum tarafının üzerine düşeni yapmasını umduğunu bildirdi.



(Kıbrıs Postası)













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 409
Toplam Tekil 4066544
IP 3.145.60.149






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu