BASIN BÜLTENİ Çavuşoğlu: “Kıbrıs’ı çözmek için gayret sarf ediyoruz” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Çavuşoğlu: “Kıbrıs’ı çözmek için gayret sarf ediyoruz”
Tarih: 21.03.2017 > Kaç kez okundu? 935

Paylaş


Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kıbrıs'ı çözmek için gayret sarf ediyoruz " dedi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde önceki gün Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleriyle bir araya gelen Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, Kıbrıs müzakerelerine değinerek, "Kıbrıs'ı çözmek için gayret sarf ediyoruz ama Rum tarafının halen Enosis hayali, rüyası içinde olduğunu da son meclisten çıkardıkları kararlarda gördük ve samimi yaklaşmadıklarına şahit olduk. Eğer gerçekten Kıbrıs'ta çözüm istiyorlarsa bu tür rüyalardan vazgeçecekler. Çözümün ve müzakerenin çerçevesi belli. Siyasi eşitliğe, iki kesimliliğe saygı duyacaklar. Orada seçim yaklaştıkça bunu da söylemleriyle sulandırmaya başladılar" diye konuştu.



Çavuşoğlu: “Biz Kıbrıs’ı bedava bulmadık. Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında olacağız”



Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Biz Kıbrıs'ı bedava bulmadık. Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında olacağız. Türkiye ve KKTC hiçbir zaman çaresiz kalmadı” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Akil Öğrenciler Topluluğu'nun düzenlediği "Gençlik Buluşmaları" etkinliğinin konuğu olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hukuk Fakültesi konferans salonunda öğrencilerle bir araya geldi.

Etkinlikte konuşan Çavuşoğlu, Kıbrıs konusunda Türk tarafının ne kadar samimi, Rum tarafının ise ne kadar samimiyetsiz olduğunun herkes tarafından görüldüğünü kaydetti.

Çavuşoğlu, "Biz Kıbrıs'ı bedava bulmadık. Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında olacağız. Türkiye ve KKTC hiçbir zaman çaresiz kalmadı. Ama biz olumlu yaklaşıyoruz, onlar çözüm istiyorsa parametreleri belli" diye konuştu.



Geziveren ve Çamlıköy Şehitleri anıldı



Gaziveren ve Çamlıköy direnişlerinin 53’üncü yıldönümü nedeniyle dün törenler düzenlendi ve şehitler anıldı.

İlk tören Gaziveren Şehitler Anıtı’nda, ikinci tören ise Çamlıköy Şehit Emin İzzet Anıtı önünde yapıldı.



18 Mart Şehitleri anıldı



18 Mart Şehitleri, Boğaz Şehitliği’nde önceki gün düzenlenen devlet töreniyle anıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Anıtkabir’e konulmak üzere Boğaz Şehitliği’nden alınan, Türk ve KKTC bayrağına sarılı toprağı, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay'a sundu. Kanbay da toprağı öpüp başına koyarak teslim aldı.

Boğaz Şehitliği’nde düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü törenine, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı, Başbakan Hüseyin Özgürgün, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, milletvekilleri, siyasi parti, kurum kuruluş dernek üniversite temsilcileri, askeri erkan ve Türkiye'den konuklar katıldı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı şehitlik özel defterine şunları yazdı:

“Bir kez daha sizleri saygı ile anmak için huzurlarınızdayız. Her biriniz yaşamınızın baharında tüm sevdiklerinizi geride bırakarak, büyük bir fedakârlıkla canınızı feda ettiniz. Bunun tek nedeni, Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda özgürlük içinde yaşayabilmesiydi.

Enosis plebisitinin Güney Kıbrıs’taki Rum okullarında onurlandırılacak bir olgu olarak Rum Meclisince listeye alındığı bu günlerde sizlerin verdiği mücadelenin anlamı ve haklılığı bir o kadar daha anlaşılır olmaktadır.

Sizler canınız pahasına bir daha geçmişin karanlıklarına dönülmesini engellediniz. Bu adada barış, huzur, eşitlik, güvenlik ve özgürlük içinde yeni bir yaşamın alt yapısını hazırladınız. Bu zemini ortadan kaldırmak mümkün değildir. Ruhunuz şad olsun.”



Uluslararası Gazimağusa Sanat Festivali 19-26 Mart tarihlerinde gerçekleşecek



Gazimağusa Belediyesi, 19-26 Mart tarihleri arasında Uluslararası Gazimağusa Sanat Festivali düzenliyor.

İlki gerçekleştirilen festivale; Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Azerbaycan, Hollanda, Mısır, Türkiye ve KKTC’den 25 sanatçı katılacak.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 26
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 206
Toplam Tekil 4074988
IP 3.143.4.181






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.811 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu