BASIN BÜLTENİ Akıncı İngiliz İşçi Partisi Milletvekillerini kabul etti - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı İngiliz İşçi Partisi Milletvekillerini kabul etti
Tarih: 09.03.2017 > Kaç kez okundu? 977

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı İngiliz İşçi Partisi Milletvekilleri Fabian Hamilton ve Khalid Mahmood’u kabul etti.

Dün gerçekleştirilen görüşmede müzakere süreci ve son yaşanan gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Akıncı kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs’ta en kısa sürede eşitlik, özgürlük ve güvenlik temelinde iki toplumlu, iki bölgeli federal bir çözümün sağlanması yönündeki kararlılığını koruduğu belirterek, bu yönde alınan inisiyatif ve atılan adımların tüm taraflarca kabul gördüğü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı İngiliz parlamenterlere, Rum Meclisi’nin Enosis plebisitinin okullarda onurlandırılması yönündeki kararının sürece verdiği büyük zararı ifade ederek, Kıbrıs Rum liderliğinin çözüm için yeterli irade ve kararlılığı göstermesinin gerekliliğini vurguladı.

Hamilton ve Mahmood İşçi Partisi’nin Dışişleri ve Savunma gölge bakanı ile Avrupa İşlerinden sorumlu gölge bakan olarak da görev yapıyor.

Kabulde Müzakereci Özdil Nami ile Sözcü Barış Burcu ile İngiliz Yüksek Komiseri Matthew Kidd de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün ayrıca İngiliz Yüksek Komiseri Matthew Kidd ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Görüşmeden sonra basına herhangi bir açıklama yapılmadı.



Akıncı: “Kadın erkek eşitliği, yurtta ve dünyada gerçek anlamda toplumsal gelişimin temel şartlarından biridir”



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımlayarak, kadın erkek eşitliğinin yurtta ve dünyada gerçek anlamda toplumsal gelişimin temel şartlarından olduğunu vurguladı.

Akıncı mesajında şunları kaydetti:

“Kadınların daha iyi çalışma koşulları ve eşitlik mücadelesinde canlarıyla bedel ödedikleri 8 Mart 1857'de, ekonomik haklar temelinde başlayan mücadele günümüzde, genişleyerek siyasi ve sosyal düzeyde de devam ediyor.

Siyasal, hukuksal ve ekonomik alanlardaki eşitsizliklerin kaldırılmasının zemini, kadın ve erkek eşitliğinin en başta kültürel düzeyde kökleşmesinden geçer.

Eşitliği ve özgürlüğü yarınlara ertelemeden, daha demokratik bir toplumsal yaşam için, kadınların her düzeyde maruz kaldığı negatif ayrımcılıkların ortadan kaldırılması, siyasetin olduğu kadar sivil toplumun da temel öncelikleri arasında yer almalıdır.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliği var oldukça, aile içi şiddet, ayrımcılık, emek sömürüsü, güvencesiz emek ve kadınlara mağduriyet yaşatan daha nice sorunların var olacağını unutmadan gereğini yapmak için hemen harekete geçmek zorunludur.

Kıbrıs'ta adil ve insan onuruna yakışan barış içinde bir geleceği de ancak kadın-erkek birlikte kurabileceğimizin bilinci içerisinde tüm kadınlarımızı kutlarım”



Özgürgün: “Kadınlarımızın aktif ve hep önde olması demokrasiyi de güçlendirir, ülkeyi de güçlendirir”



Başbakan Hüseyin Özgürgün, kadınların toplumun her alanında aktif ve önde olmasının çağdaş bir tablo olduğunu, bunun demokrasiyi ve ülkeyi güçlendireceğini söyledi.

Başbakan Özgürgün, siyasette ve bürokraside kadın sayısının arttığını ama yeterli olmadığını belirterek, “Kadın ne kadar aktif ise; çalışma hayatına, sosyal ve kültürel hayata ne kadar katılıyorsa o kadar çağdaş bir toplum var demektir. Kadın ne kadar geri kalıyorsa da o kadar geri kalmış bir toplum var demekti” dedi.

Başbakan Özgürgün, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle birçok etkinlik düzenlendiğini, bugünün bir güne sığdırılamayacağını, sadece farkındalık açısından günün önemli olduğunu belirterek, kadının toplumun en değerli varlığı olduğunu söyledi.

Kadının çalışma hayatında, kültürel alanda, sportif ve her alanda damgasının olduğunu ifade eden Başbakan Özgürgün, “Bir günde kutlamak doğru değil ama bir farkındalık yaratmak için de bu etkinliklerin yapılması son derece anlamlı” dedi.

Başbakan Özgürgün, Meclisteki kadın milletvekili sayısının yetersiz olduğunu, yeni yasaya göre, önümüzdeki seçimde bütün partilerin yüzde 30 kadın aday göstermek zorunda olduğunu kaydeden Başbakan Özgürgün, Meclis’te daha fazla kadın milletvekili görmek istediklerini söyledi.

Başbakan Özgürgün, “Kadın ne kadar aktif ise; çalışma hayatına, sosyal ve kültürel hayata ne kadar katılıyorsa o kadar çağdaş bir toplum var demektir. Kadın ne kadar geri kalıyorsa da o kadar geri kalmış bir toplum var demektir. Bu gün vesilesiyle tüm kadınların Dünya Kadınlar gününü kutluyorum” dedi.



Ertuğruloğlu: “8 Mart simgesel bir gün, kadınlarımız her zaman yaşamın en önemli parçasıdır”



Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türk halkının sosyal, ekonomik ve siyasal hayatında ve gelişiminde önemli bir yere sahip olan kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Ertuğruloğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, kadınların ülke ve toplumlar için önemine işaret ederek, bu günün sadece simgesel bir gün olduğunu, kadınların her zaman yaşamın en önemli parçası olduğunu vurguladı. Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, ülkenin ekonomik, siyasal, sosyal, kültürel, tarım ve daha birçok alanında özveriyle çalışan, ülkenin her anlamda gelişmesine katkı koyan kadınların, yaşamın içinde doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla insanlığı onurlandırdığını kaydetti.

Ertuğruloğlu, mesajında şunları dile getirdi:

“Başta annelerimiz olmak üzere bizi eğiten, yetiştiren, ‘bizi biz yapma’ yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımız her zaman yaşamımızın odak noktasında yer almıştır.

Milli mücadele yıllarından modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başaran, çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte yaşamın her alanında başarıyla yer alan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.”



KKTC vatandaşları Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu’na başvurarak KKTC kimlik kartı alabilecek



KKTC vatandaşları e-kimlik kartı uygulaması kapsamında Ankara Büyükelçiliği ile İstanbul Başkonsolosluğu’na müracaat ederek, KKTC kimlik kartını İstanbul ve Ankara’da alabilecekler.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren yaptığı açıklamada, yurt içinde olduğu kadar yurt dışındaki KKTC vatandaşlarının da hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik yürütmüş oldukları projelerde artık sona yanaştıklarını ve projelerin kademe kademe tamamlandığını belirtti.

İstanbul ve Ankara’da bugün (dün) itibarı ile hayata geçen E-Kimlik Kartı Başvuru Sistemi’nin İstanbul ve Ankara’da yaşayan KKTC vatandaşlarının hayatını kolaylaştıracağını belirten Evren, projenin Ankara ve İstanbul’da yaşayan vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Evren, İzmir, Mersin, Londra, Berlin, Abu Dabi, Brüksel, Bakü ve Roma’daki Konsolosluk ve Dış Temsilciliklerde de çalışmalara başlandığını, kısa bir süre içerisinde buralarda da E-Kimlik başvurularının alınmaya başlanacağını söyledi.



Yıldırım, bugün KKTC’ye geliyor



TC Başbakan Binali Yıldırım, bugün KKTC’ye çalışma ziyareti yapacak.

Yıldırım, ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Hüseyin Özgürgün ile görüşmeler yapacak.

Görüşmelerde, Türkiye ile KKTC arasındaki yakın iş birliğinin daha da ilerletilmesi ve Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulunmasına ilişkin müzakere sürecinde meydana gelen son gelişmeler ele alınacak.

Yıldırım'ın, ziyaret kapsamında düzenlenecek toplu etkinlikte halka hitap etmesi öngörülüyor.





Kuzey Kıbrıs ITB Berlin Turizm Fuarı”nda tanıtılıyor



Kuzey Kıbrıs, dünyanın en büyük turizm fuarı sayılan “ITB Berlin Turizm Fuarı”nda tanıtılıyor.

51’ncisi gerçekleştirilen “ITB Berlin”e KKTC’den Turizm Bakanlığı, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB), Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KTOB), Kıbrıs Türk Restorancılar Birliği (RESBİR), Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB), Sağlık Turizmi Konseyi, Golf Turizmi, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) temsilcileri, acentelerin temsilcileri, otelciler ile KKTC’deki acentelerin Almanya’daki partnerleri katılıyor.

Açılışı dün yapılan ve 12 Mart’a kadar ziyaretçi kabul edecek fuarda, Kuzey Kıbrıs, “Kıbrıs evi” konseptiyle katılımcılara tanıtılıyor.

Ülkeye özgü lezzetlerin folklor kıyafetli kızlar tarafından ikram edildiği stantta hasır işi ile üretilen sele-sepet yapımı da gösteriliyor.

ITB Berlin Fuarı’nın ilk gününde Kuzey Kıbrıs standını TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TC Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile çok sayıda yetkili ve turizmci ziyaret etti.

Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs standını çok başarılı bulduğunu belirterek, Kıbrıs Türkü’nün izolasyonlar altında bile böyle başarılı işler yapmasının çözüme hazır olduğunun kanıtı olduğunu söyledi.

“İki tarafın da hazır olması lazım ki çözüm olsun” diyen Çavuşoğlu, Rumların Enosis hayalinden vazgeçmediğinin görüldüğünü, dolayısıyla da uygulanan ambargoların da bir an önce kalkması gerektiğini kaydetti.

KKTC’yi tanıtmak için KKTC hükümeti ve Turizm Bakanlığıyla birlikte çaba sarf ettiklerini ifade eden Çavuşoğlu, standın hem Kıbrıs’ın kültürünü hem de geleneklerini yansıtan güzel bir örnek olduğunu kaydetti.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 42
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1014
Toplam Tekil 4068935
IP 18.224.33.107






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu