BASIN BÜLTENİ Hükümet hakkındaki güvensizlik önergesinin görüşülmesi reddedildi - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Hükümet hakkındaki güvensizlik önergesinin görüşülmesi reddedildi
Tarih: 08.03.2017 > Kaç kez okundu? 928

Paylaş


Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, UBP-DP Hükümeti’ne yönelik güvensizlik önergesinin görüşülmesini reddetti.

CTP’ye bağlı bazı milletvekilleri, TDP Milletvekilleri ve Bağımsız Lefkoşa Milletvekili Dr. Mehmet Çakıcı’nın verdiği önergeyle ilgili oylama dün yapıldı. Önergenin, 27 ret oyuyla görüşülmemesi kararlaştırıldı.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul’da bugün ilk olarak, 2 Mart’ta sunulan “Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Hükümeti Hakkında Güvensizlik Önergesi”nin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin tezkere görüşüldü.

Başbakan Hüseyin Özgürgün de hükümete verilmiş güvensizlik önergesinin görüşülmesi ve görüşlerin ortaya konması neticesinde, şahsına ve hükümetine verilmiş güvensizlik önergesinin ve bu konuda söz söyleyenlerin hem söylediklerine yanıt, hem de hükümetin gelinen noktada ne durumda olduğu konusunda bilgilendirme yapmak istediğini kaydetti.

Ana muhalefet partisi başkanını “benden sonra söylenenleri kaale almayacağım çünkü kelime dansı yapacaklar” ifadelerini eleştiren Özgürgün, bunun bir ana muhalefet partisi başkanı için söylenebilecek en talihsiz söz olduğunu belirtti.

Yıllardır mecliste olduğunu, 3 ya da 4 güvensizlik önergesine denk geldiğini kaydeden Özgürgün, en az 10 seçimde bulunmuş birisi olarak hiçbir şekilde seçim gailesi olmadığını dile getirdi. “Benim seçim çağrımı sanki benden önce bir şey denmemiş de ben seçim çağrısı yapmışım gibi değerlendirmek yanlıştır” diyen Özgürgün, “Seçim dememin sebebi var durduğum yerde seçim demedim” ifadelerini kullandı

Bir televizyon programında kendisine yöneltilen “cumhurbaşkanı sizi azınlık hükümeti olarak tanımlıyor” ifadeleri üzerine seçime hazır olduklarını anlattığını dile getiren Özgürgün, sanki hiç bir şey yokken seçimi gündeme getirmiş gibi bir algı yaratılmasının yanlış olduğunu kaydetti.

Bir hükümet seçimden salt çoğunlukla çıkarsa, o hükümet azınlık hükümeti değildir diyen Özgürgün, seçim sonuçlarından hükümetin çoğunluk hükümeti olduğunun görülebileceğini kaydetti. Özgürgün, şu anda bazı milletvekillerinin bağımsız olmasının bu durumu değiştirmeyeceğini dile getirdi.

“Seçimden kaçtığımız yoktur, azınlık hükümeti ifadelerine cevabımız budur” diyen Özgürgün, hükümetin kuruluş aşamasından bahsetti.

Mecliste güvenoyu alınmasının demokratik bir hak olduğunu, kendisinin bunu saygıyla karşılamasının da eleştirildiğini kaydeden Özgürgün, “Canları sağ olsun, ben o noktada yorum yapacak değilim ama bu mecliste güven oylaması da bir yöntemdir” ifadelerini kullandı.

Hükümet güvenoyu almazsa hemen seçime gidileceğini dile getiren Özgürgün, hükümet icraatlarından bahsetti.

Finansal olarak sorunlu ve kaotik bir ortamda hükümeti devraldıklarını anlatan Özgürgün, “Bu 40 yılda kurulan 38. hükümetti. Ve asla küçümsenemeyecek bir performans ortaya kondu” dedi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, hükümetin icraatlarını şu şekilde sıraladı:

“Öğretmenlerin hazırlık ödeneklerinin, ek ödenekleri ödendi. Piyasaya borçlar ödendi. Yerel bütçe yüzde 20 artı verdi. Tarıma, çiftçiye olan borç ödendi. Kasım-Aralık Maaşları ve 13. maaşlar sorunsuz olarak Türkiye’den katkı almadan ödendi. Lefke 6. İlçe oldu. Sağlık alanında yatırımlar başladı. Güzelyurt hastanesinin temeli atıldı. Trenyolu polikliniği yeniden düzenlendi, Nalbantoğlu’nun yükü azaltıldı. Gazimağusa ve Lefkoşa hastanelerinde gözle görülür iyileştirmeler oldu. Karayollarında ciddi iyileştirmelerle ilgili ihalelere çıkıldı. Muhasebe meslek yasa tasarısı mecliste. Burs kriterleri değiştirildi ve yıllık 9 milyar tasarruf sağlandı.

Çalışma yaşamına ilişkin önemli adımlar atıldı. E- maliye ve e-vergi projeleri devam etmekte. Teşvik mevzuatı çıkarıldı. Tarım strateji belgesi yayınlandı. Belediyeler değişiklik yasa tasarısı hazır. Fonların 8’i kapandı, 8’i de komitede. TC-KKTC arasında imzalanan Turizm İşbirliği Eylem Plan uyarınca çalışmalar devam ediyor. STK’larla yer ürünlerin yurt dışında pazarlanması için mutabakat sağlandı. TSE ile işbirliği anlaşması imzalandı. Bankacılık Değişiklik Yasa Tasarısı Önergesi Meclis Alt Komitesi’nde”

Müzakerelerin ENOSIS kararı nedeniyle durma noktasına geldiğini dile getiren Özgürgün, Meclisin bunu yakın zamanda değerlendireceğine emin olduğunu belirtti.

Özgürgün, azınlık hükümeti söylemleri ve güvensizlik önergesinin, bunun hükümetin göreve halk iradesine sahip bir halde devam etmesi açısından önemli olduğunu kaydetti.

Hükümetin güvenoyu alarak göreve devam edeceğine inanç belirten Özgürgün, “Biz bugünkü güven oylamasında halkın gündeminde hükümetin durumunu kaldırmak istiyoruz. Bunun için de güvensizlik önergesine sorumluluk gereği ret oyu vereceğiz” dedi.



Denktaş, “Damga pullarından Dr. Küçük’ün resmi kaldırılıyor” haberinin gerçekleri yansıtmadığını açıkladı



Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bugün bir gazetede yer alan toplum lideri Dr. Fazıl Küçük’ün resminin, damga pullarından kaldırılacağına ilişkin haberin gerçekleri yansıtmadığını vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş yaptığı yazılı açıklamada, “Gerek Maliye Bakanlığı, gerek hükümetimiz, gerekse kişi olarak ben Serdar Denktaş, yakın tarihimizin en önemli değerlerinden biri olan Sayın Dr. Fazıl Küçük’ün unutulması yönünde en ufak bir düşünceye sahip değiliz” dedi.

Serdar Denktaş, 2003 yılına kadar Dr. Küçük’ün resminin bulunduğu pullar basılmaktayken, 2003-2011 arası tamamen değişik ve farklı resimlerin kullanıldığı pulların basıldığını, 2011’den itibaren yeniden Dr. Küçük resimli damga pulları baskıda tutulduğunu ve halen tutulmaya devam edildiğini kaydetti.

Denktaş, son alınan kararla, damga pulları üzerinde Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın da resimlerinin olmasının Bakanlığı tarafından önerildiğini ve hükümet tarafından da bu önerinin kabul edildiğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Denktaş, “Tarihimize ve devlete sahip çıkan kişi, kurum ve hükümet olarak ne Dr. Fazıl Küçük, ne kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın unutulması veya halkımızın gönlünden çıkarılması gibi bir amacımız asla olamaz. ‘Hatalı’ diye addettiğimiz bu haberin kamuoyunda düzeltilmesi için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım” dedi.



Çavuşoğlu: “Bir tek umut Kıbrıs’ta var”



Türkiye Cumhuriyeti (TC) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Kıbrıs'ta çözüme ulaşmak için samimi gayretler sarf ettiğini kaydetti.

Bölgede sorunlar, krizler ve dondurulmuş ihtilaflar olduğunu da söyleyen Çavuşoğlu, “Dondurulmuş ihtilafların kısa sürede çözümü konusunda umut da yok. Bir tek umut Kıbrıs'ta var” dedi.

Çavuşoğlu, yabancı ülke temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, Kıbrıs konusunda da açıklamalarda bulundu.

TC Dışişleri Bakanı şunları kaydetti:

“Maalesef Rum kesiminde seçim ortamına 1 sene önceden girilmeye başlandı. Gerek Enosis kararı gerekse siyasi eşitliği daha önce kabul etmesine rağmen ve ortak açıklama metninde yer almasına rağmen iki tarafın açıkladığı, Rum tarafının inkar etmeye başlaması müzakereleri aksatmaya başladı.

Beşli konferansın toplanması için o nedenle ısrar ettik. Umarım tekrar bu hatalardan dönülür ve iki taraf da samimiyetini ortaya koyar. Biz de süreci destekleriz, Kıbrıs'ta da bir çözüm olur. Bölgemizde çok sorun var, krizler var, dondurulmuş ihtilaflar var. Dondurulmuş ihtilafların kısa sürede çözümü konusunda umut da yok. Bir tek umut Kıbrıs'ta var. Kıbrıs sorunu çözülürse esasen diğer dondurulmuş ihtilafların ya çözümü dondurulmuş ihtilafların çözümüne de katkı sağlar diye düşünüyoruz.”



Yıldırım KKTC’ye geliyor



Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Türkiye’de 16 Nisan’da yapılacak Anayasa Referandumu öncesi düzenlenen evet kampanyası çerçevesinde yarın 19.30’da Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenecek toplantıya katılacak.

Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ise önceki akşamdan beri ülkede bulunuyor.



Ateşin İstanbul’da “III. Milli Kültür Şurası”na katıldı



Sanatçı Ayhatun Ateşin, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İstanbul’da düzenlenen “III. Milli Kültür Şurası”na katıldı.

Sanatçı Ateşin, şurada Yurtdışı Türkler ve Kültür Komisyonu komitesinin çalışmalarına da katıldı.

Ayhatun Ateşin şurada katıldığı Yurtdışı Türkler ve Kültür Komisyon çalışmalarında, Kıbrıs Akdeniz kültürüne değindi. Ateşin, Kıbrıs’ın birçok uygarlıklara ev sahipliği yaptığını ve barındırdığı kültür mirasın, Osmanlı topraklarına katılmasıyla ve yüzyıllardır biriken kültürüyle yeni bir tat, yeni bir hayat ve yaşam dolu bir yer olduğuna işaret etti.

Ateşin, KKTC’nin diğer yurtdışı ülkelerinden ayrı ele alınarak bir kültür sanat politikası oluşturulmasının gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

Ayhatun Ateşin, eski adıyla “Alashia” diye bilinen Kıbrıs’ın, dünün bugüne uzanan tarihsel çizgisinde dönüm noktası oluşturan kültürlerin izlerini kendi birikimleriyle harmanlayıp yarına yön verecek çalışmalar üretilmesi gerektiğine de işaret etti.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 29
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 344
Toplam Tekil 4068266
IP 18.221.85.33






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu