Öğrencilere Hediye, Annelere Diploma Verildi! - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Öğrencilere Hediye, Annelere Diploma Verildi!
Tarih: 28.02.2017 > Kaç kez okundu? 1333

Paylaş


T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşeliği olarak 16 ay önce başlattığımız “Haydi, Türkçe Konuş Benimle!” adlı dil, kültür, eğitim kampanyası çerçevesinde Almanya’daki vatandaş ve soydaşlarımızın çocuklarına uhdemizdeki öğretmenlerimiz tarafından sunulan Türkçe – Türk Kültürü dersi yanısıra, çeşitli kurslar, konferanslar ve yarışmalar yanında Okul destek kursları ve anne – baba eğitim programları da devam ediyor.



Bu minvalde Ataşeliğimiz himayesinde Weinheim Bildungsbüro ve Weinheim Türk Okul Aile Birliği katkılarıyla Ataşeliğimiz Psikolojik Danışmanı Ebru Başaraner ve Bildungsbüro yöneticisi Nilgün İlden maharetiyle annelerimize 2 hafta süren ‘Ergenlik dönemi Veli Semineri’ verildi. Semineri başarıyla tamamlayan 25 velimize başarı sertifikaları Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı tarafından takdim edildi.



ÇOCUKLARIMIZ YANISIRA VELİ EĞİTİMİ DE YAPIYORUZ!

Diploma töreninde yaptığı konuşmada, Ataşelik olarak anne – baba eğitimine de önem verdiklerini söyleyen Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, veli eğitim programlarımızın asıl amacı; anne babaların özgüvenini güçlendirmek ve çocuklarının fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimini teşvik için kendi yeteneklerini geliştirecek şekilde onları bilgi ve becerilerle donatmaktır, dedi.



EN GÜZEL MİRAS KALİTELİ BİR DİPLOMADIR!

Annelere çocuklarının eğitimine hususiyetle ilgi ve bütçe ayırmaları telkininde bulunan Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Türk – Alman dostluk ve işbirliğinin nitelikle artması, çocuklarımızın iyi ve kaliteli eğitim almasıyla dahası özellikle üniversite eğitimlerini tamamlamasıyla çokça ilgilidir. Almanya’nın geleceğinde Türk toplumu olarak güçlü bir şekilde yer almak istiyorsak kesinlikle ama kesinlikle en önem vermemmiz gereken husus öz değerlerine bağlı bir şekilde Almanya’daki en iyi eğitim olanaklarından ve en iyi eğitim kurumlarından istifade etmekten geçmektedir. Unutmayın ki çocuklarınıza bırakabileceğiniz en hayırlı miraslardan birisi de kaliteli bir diplomadır, dedi.



ETÜT MERKEZİNE DEVAM EDEN ÖĞRENCİLERE HEDİYELER VERİLDİ!

Eğitim Ataşeliği himaye ve destekleriyle ‘Karlsruhe Türk Okul Aile Birliği’ çatısında 2 yıldır devam etmekte olan 2 adet Okul Destek Kursu – Etüt Merkezini ziyaret ederek okul ders notlarını ciddi oranda yükselten öğrencilere hediye ve teşekkür takdiminde bulunan Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Etüt merkezinde çalışan gönüllü öğretmenlere ve Türk Okul Aile Birliği yönetimi ve üyelerine çalışmalarından ötürü teşekkür etti.



ETÜT MERKEZLERİMİZ KARNE NOTLARINI YÜKSELTİYOR!

TOAB Başkanı Erdem Arın ve Etüt koordinatörü Filiz Sofyalı, kursa devam eden öğrencilerin okul başarısında gözle görülen bir atış sağlandığını, bunun TOAB’nin, öğretmen ve öğrencilerin kurslara olan inanç ve ilgisinin bir tezahürü olduğunu kaydettiği kutlamada; Okul Yardım kurslarına gösterilen ilgiden oldukça memnun olduğunu ifade eden Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, “Türk toplumu olarak çocuklarımızla alakalı yerine getirmemiz gereken en mühim sorumluluklardan birisi de onların eğitimine maddi – manevi en yüksek katkı ve desteği sunmaktır. Almanya’daki Türk toplumunun eğitim demografisini pozitif bir göstergeye ulaştırmak için bizler Ataşelik olarak 5 olan etüt merkezi sayımızı bu eğitim yılı sonuna kadar 10 yapmayı ve çeşitli kurslar, spor ve sanat okullarımızla Türk toplumunun şuur ve bilinç düzeyini artırmaya devam edeceğiz. Bu itibarla vatandaşlarımıza Ataşeliğimize dönük güçlü talep ve etkin katılımları için çok teşekkür ediyor; büyük milletimizin bakiyesi Almanya’daki bu yavrularımıza güzel ve hayırlı bir gelecek diliyorum, dedi.



--





T.C. Almanya Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



Generalkonsulat der Republik Türkei Referat für Schulwesen

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



www.karlsruhe.meb.gov.tr





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 47
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 690
Toplam Tekil 4062080
IP 3.143.168.172






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.692 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu